Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.1.2014 19:36
hudos00781

XXX.XXX.146.89

poraďte mi nejaké pokojné plemeno s dobrou znáškou pretože teraz máme strieborné vlašky máme veľkú záhradu a aj napriek ostrihaným krídlám nám preskakujú plot a sú natoľko blbé že sa nevedia vrátiť naspäť iba chodia hore dole okolo plota a už keď ich chceme nahnať naspäť do nášho dvora tak aj s odstupom 20m sa plašia ako keby som bol 1m od nich nemám na to nervy musím ich púšťať ešte za tmy pretože keď už je vidno a vojdem do stajne tak mi vyskakujú až na hlavu a preto by som chcel plemeno ktoré je úplne kľudné až tak že sa mi bude motať popod nohy. čo by ste mi poradili

4.1.2014 19:45
jarda36

XXX.XXX.215.91

hudos00781 napsal(a):
poraďte mi nejaké pokojné plemeno s dobrou znáškou pretože teraz máme strieborné vlašky máme veľkú záhradu a aj napriek ostrihaným krídlám nám preskakujú plot a sú natoľko blbé že sa nevedia vrátiť naspäť iba chodia hore dole okolo plota a už keď ich chceme nahnať naspäť do nášho dvora tak aj s odstupom 20m sa plašia ako keby som bol 1m od nich nemám na to nervy musím ich púšťať ešte za tmy pretože keď už je vidno a vojdem do stajne tak mi vyskakujú až na hlavu a preto by som chcel plemeno ktoré je úplne kľudné až tak že sa mi bude motať popod nohy. čo by ste mi poradili

australky, bíelefeldky, faverolky, velsumky...osobní zkušenost, nosnost dobrá, hezky vypadají, mají dost masa na sobě a úplně blbé také nejsou :-D

4.1.2014 19:46
littlemix

XXX.XXX.40.160

hudos00781 napsal(a):

To ale viete ak chcete mať sliepky krotké a zvyknuté na Vás, musíte sa im aj trochu venovať, Nestačí otvoriť stáj, vyzbierať vajcia a večer ich zavrieť. Z vlastných skúseností viem, že pokiaľ sliepkam nedáte dôvod utekať z vašej záhrady ( malý priestor, hluk, stres, nuda), tak Vám proste neutečú a ak, tak sa vrátia. To čo opisujete, to robili moje leghornky keď sa vyplašili ako spadol do záhrady starý strom, tiež boli vystrašené a utiekli vedľa k susedovi. Ale zasa, nepoznám Vás, mžete na nich kričať, robiť prudké pohybi, naháňať ich, to tiež nie je + pre sliepky.. Inak som toho názoru, že každý druh si vie zvyknúť na človeka, aj tie, ktoré sú menej dôverčivé, chce to sa im len venovať, nič viac.

Ľ.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.1.2014 19:48

jarda36 napsal(a):
australky, bíelefeldky, faverolky, velsumky...osobní zkušenost, nosnost dobrá, hezky vypadají, mají dost masa na sobě a úplně blbé také nejsou :-D

Dobrý den. Mohu se zeptat jak Vám snášejí/snášely faverolky? Co o nich vím já, tak nejsou zrovna super nosnice, ale osobní zkušenost s nimi zatím nemám (do budoucna je chci zkusit ;) )

4.1.2014 19:55
jarda36

XXX.XXX.215.91

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý den. Mohu se zeptat jak Vám snášejí/snášely faverolky? Co o nich vím já, tak nejsou zrovna super nosnice, ale osobní zkušenost s nimi zatím nemám (do budoucna je chci zkusit ;) )

no já jich moc nemám, ale měl je známý a byl spokojen, mně se osobně strašně líbí a jsou i dobré na maso, takže mám objednáno dalších deset kuřat na březen smajlík

ale australky jsou naprosto výkonné, mám jich osm a v průměru mám 6 vajíček denně

4.1.2014 19:58

Jojo, ty ostatní plemena, která jste uváděl byla OK, jen ty velsumky znám jen zdrobnělé, resp. nevím jak dobře snáší ty velké. Mě se taky faverolky líbí, přemýšlím o lososových, ale pro letošek už objednáno mám, takže to nechám na další sezóny.

4.1.2014 20:00
jarda36

XXX.XXX.215.91

Jojo, ty ostatní plemena, která jste uváděl byla OK, jen ty velsumky znám jen zdrobnělé, resp. nevím jak dobře snáší ty velké. Mě se taky faverolky líbí, přemýšlím o lososových, ale pro letošek už objednáno mám, takže to nechám na další sezóny.

velsumky mají krásnou barvu vajíček a nesou podobně jako australky a ty faverolky jedině lososové :-D, ještě si je objednejte nebudete litovat, doufám smajlík

4.1.2014 20:08

jarda36 napsal(a):
velsumky mají krásnou barvu vajíček a nesou podobně jako australky a ty faverolky jedině lososové :-D, ještě si je objednejte nebudete litovat, doufám smajlík

Já už mám objednáno 100 vajíček bielefeldek ;) myslím, že mi to pro letošek stačí :) Další rok váhám mezi araukany a faverolkami :D Ale když vidím dobře rostlého faveroláka, tak mi padá brada... je to ohromný sumo ;)

4.1.2014 20:14
jarda36

XXX.XXX.215.91

Já už mám objednáno 100 vajíček bielefeldek ;) myslím, že mi to pro letošek stačí :) Další rok váhám mezi araukany a faverolkami :D Ale když vidím dobře rostlého faveroláka, tak mi padá brada... je to ohromný sumo ;)

S tím s vámi souhlasím, já jim říkám královské plemeno, jak se nesou, jak jsou nafrněné a jak jsou krásné :-D

Mohu se zeptat odkud máte objednány ony vajíčka bíelefeldek, není zrovna jednoduché je sehnat.

4.1.2014 20:17

jarda36 napsal(a):
S tím s vámi souhlasím, já jim říkám královské plemeno, jak se nesou, jak jsou nafrněné a jak jsou krásné :-D

Mohu se zeptat odkud máte objednány ony vajíčka bíelefeldek, není zrovna jednoduché je sehnat.

Mám je objednané u pana Dohnala, ale vím i o dalších chovatelích, kontakt bych Vám snad mohl poskytnout. Ale nabízejí je i někteří líhňaři tady na iFauně ;)

4.1.2014 20:20
jarda36

XXX.XXX.215.91

Mám je objednané u pana Dohnala, ale vím i o dalších chovatelích, kontakt bych Vám snad mohl poskytnout. Ale nabízejí je i někteří líhňaři tady na iFauně ;)

No letos mám objednaných 10 kuřat z Litomyšle. Sháněl jsem kohouta na chov, protože můj mi v září pošel a nesehnal, pouze v Německu a to za 40 euro...no nejsem blázen :-D

4.1.2014 20:23

40 euro je dost no, pak jde o to, jestli to máte na výstavy nebo na okrasu ;) A od koho máte BF vy?

4.1.2014 20:28
jarda36

XXX.XXX.215.91

40 euro je dost no, pak jde o to, jestli to máte na výstavy nebo na okrasu ;) A od koho máte BF vy?

Mám je na chov i na výstavy, ale 40 euro je fakt hodně.....mám je od kuřátek z německa přes známého

4.1.2014 20:30

Na naše poměry je to asi mnoho, na Německé asi průměr :D nedá se to moc srovnávat. Napíši Vám email, nemá cenu to tu spamovat, zadavatel se ptal na klidná nosná plemena a my tu řešíme jen BF ;)

4.1.2014 20:32
jarda36

XXX.XXX.215.91

Na naše poměry je to asi mnoho, na Německé asi průměr :D nedá se to moc srovnávat. Napíši Vám email, nemá cenu to tu spamovat, zadavatel se ptal na klidná nosná plemena a my tu řešíme jen BF ;)

Ale bíelefeldka je klidné nosné plemeno a opticky velice pohledné :-D Ale napište budu rád.

4.1.2014 20:37

jarda36 napsal(a):
Ale bíelefeldka je klidné nosné plemeno a opticky velice pohledné :-D Ale napište budu rád.

Je to krásné a mohutné plemeno, ale jsou i další :D Pro zadavatele, jako klidná a relativně dobře snášející se považují např. i hempšírky, plymutky, oravky, drážďanky, amroxky, sasexky je toho spoustu. Stačí si najít nějaké plemeno s kombinovanou užitkovostí. Konkrétně ty bielefeldky by měly patřit k nejklidnějším plemenům.

4.1.2014 20:44
jarda36

XXX.XXX.215.91

Je to krásné a mohutné plemeno, ale jsou i další :D Pro zadavatele, jako klidná a relativně dobře snášející se považují např. i hempšírky, plymutky, oravky, drážďanky, amroxky, sasexky je toho spoustu. Stačí si najít nějaké plemeno s kombinovanou užitkovostí. Konkrétně ty bielefeldky by měly patřit k nejklidnějším plemenům.

S tím se dá jen souhlasit.

4.1.2014 21:08

a jak jsou temperamentní šumavanky? máte zkušenost?

4.1.2014 21:41
tsafrankova

XXX.XXX.180.182

a jak jsou temperamentní šumavanky? máte zkušenost?

Jen s kuřicemi a mladými slepičkami (začínají snášet). Zatím lítaj jak vrabci smajlík. Ale snad se postupem času uklidní. Kohouti, když je to chytlo, končili občas ve výběhu u souseda mezi ovcemi (plot 170 cm). Ale ti už dolítali.

4.1.2014 21:42
veverica

XXX.XXX.224.54

Mam Maransky , Kornisky a 4 slepice Sumavanky, ked to mam porovnat tak Sumavanky k sebe nenechaju priblizit a najradsej spia na strome, vo voliere su nestastne..inak su dost opatrne a nevzdaluju sa, takze si na nich dravce moc nepochutia..

4.1.2014 21:56
hudos00781

XXX.XXX.146.89

littlemix napsal(a):
To ale viete ak chcete mať sliepky krotké a zvyknuté na Vás, musíte sa im aj trochu venovať, Nestačí otvoriť stáj, vyzbierať vajcia a večer ich zavrieť. Z vlastných skúseností viem, že pokiaľ sliepkam nedáte dôvod utekať z vašej záhrady ( malý priestor, hluk, stres, nuda), tak Vám proste neutečú a ak, tak sa vrátia. To čo opisujete, to robili moje leghornky keď sa vyplašili ako spadol do záhrady starý strom, tiež boli vystrašené a utiekli vedľa k susedovi. Ale zasa, nepoznám Vás, mžete na nich kričať, robiť prudké pohybi, naháňať ich, to tiež nie je + pre sliepky.. Inak som toho názoru, že každý druh si vie zvyknúť na človeka, aj tie, ktoré sú menej dôverčivé, chce to sa im len venovať, nič viac.

Ľ.

No takže tieto vlasky som si vyliahol sám a sám som ich vychoval až do dospelosti trávil som pri nich všetok voľný čas ale už ked boli malé kuriatka a chcel som im dať napr. vodu tak sa začali plašiť ako šialene tlačili sa do rohu a skákali jedno po druhom nikdy som nerobil hluk a ani som ich neplasil dokonca ked boli väčšie tak mi aj zobali z ruky ale v jednom momente sa v nich niečo zlomilo a odvtedy im asi preskočilo v hlave a obchádzajú ma na 20 metrov a ani sa nepriblizia výnimku tvorí kohút ktorý sa nebojí dokonca ani nepreskakuje plot preto sme mu krídla neostrihali iba sliepky su vysunuté a na nasom dvore ich nič neruší nemáme psa a mačky sa neboja ona na nich ani neutoci :D ináč sliepky ktoré mám z minuleho roku obyčajne hnedé mi plot nikdy nepreskakovali lenže sa skoro vôbec nenesu takže tie moje vlašky to majú proste v povahe ich správanie by som prirovnal k perlickam ak ste ich niekedy chovali určite budete vedieť aké to je a nie sliepky nenahanam ani na nich nekricim neviem či by ma pochopili :D

4.1.2014 22:06
veverica

XXX.XXX.224.54

Najpritulnejsie co som kedy mala su Kornisky- bezia mi naproti, sedia na terase, daju sa nosit v rukach a neboja sa ani psa... a to niesu hladnesmajlík..

4.1.2014 22:16
keksik

XXX.XXX.225.238

zdravím já jich mám 15 a když je sezona tak sbírám 10plus minus manželka jim říká sovičky a když se vylíhnou tak jsou to takový bačkůrky

4.1.2014 22:18
keksik

XXX.XXX.225.238

myslel jsem fawerolky

Přidejte reakci

Přidat smajlík