Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.1.2014 17:35
mysak

XXX.XXX.35.5

Zdravím ty kdož tam jeli, tak kdo co pořídil nového do chovu?? Doufám, že nijakou nemocsmajlík

6.1.2014 20:05
peter z bratislavy

XXX.XXX.240.152

Tak som späť z oboch trojkráľových búrz.
Môžem porovnávať s predchádzajúcimi ročníkmi:

Straubing
+
- široké uličky a menší stisk v niektorých halách
- nové klietky s krmítkami a napajačkami

-
obrovské množstvo holubov a výrazný pokles počtov ponúkanej hydiny i pestrosti jej plemien.
Nevidel som napr. z veľkých plemien:
Bielefeldky, Araucany, Sumatranky, Laflešky, Cemani, Kočinky. Bressky, Fenixsky...

Celkovo som bol sklamaný. Okolo 7.00 veľká časť klietok už prázdna

Ried
+
- rozšírenie priestorov o ďalšie haly
- široké uličky bez stisku
- pestrejší výber rôznych plemien hydiny
- ešte okolo 11.30 veľa zvierat v klietkach

-
ani tu neboli veľké plemena:
Laflešky, Cemani, Kočinky. Bressky, Fenixsky...

Doviezol som kohúta veľkej Sasexsky porcelanovej. Boli vystavené 3 klietky v Straubingu a okamžite sa predali. Len tak tak sa mi podarilo kúpiť posledneho z nich.

Zaujali ma tieto vystavovane holanďanky

6.1.2014 20:08
jovy

XXX.XXX.103.213

Pan Ferjencik, tie ciernochocholate holandanky boli velke alebo male?

6.1.2014 20:10
peter z bratislavy

XXX.XXX.240.152

A zabudol som na Nmecké Ríšske zlaté čiernolemované 1.2 . Dlho som nad nimi váhal, ale nemám voľnú volieru. Keď som sa vrátil, že ich odfotím, už boli preč.

Tak aspon webstranka, kde su:
http://reichshuhn.de/blog/?page_id=240&pid=651

6.1.2014 20:12
peter z bratislavy

XXX.XXX.240.152

Ak si dobre pamätám, boli zdrobnelé.

PFG

8.1.2014 21:14
ponka1

XXX.XXX.88.99

Pěkné, na You tube jsou videa smajlík, co žluté zdrobnělé Holanďanky,byly taky?

Jinak mám taky černochocholaté , zlaté černě lemované smajlík, nebo koroptví? smajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.1.2014 22:10
Uživatel s deaktivovaným účtem

Taky se podělím o zážitky z Straubingu a Riedu.
Po páte (v průběhu 15 let) jsem se zúčastnil trhu v Straubingu. Pocit mám, že je to čím dál, tím horší a to nejen u drůběže ale i holubů. Nejsem chovatel králíků, takže to nemohu posoudit, ale jel jsem autem se třemi posuzovateli holubů a ti konsatovali, že holubi do chovu teda ne! (samozřejmě, že pár chovatelů má i pěkné kusy). Co se týče drůbeže, tak pokud se snažíte o nějakou plemenitbu, tak si zvířata pro zlepšení svého chovu moc ve Straubingu nevyberete, ale taky jako u holubů lze nalézt několik solidních zvířat (chovatelů). Spíše na mě tento trh působí, že je pro zájemce, kteří ani nemají jasnou představu co koupí a rozhodnou se, až na místě, podle toho, co v tomto roce je pěkné anebo pro co se nadchnou. Mně osobně se letos líbily velké vlašky různých bar. rázů asi třech chovatelů, velké vyadotky modré, jednoho chovatele, zdr. fénixy, říšské zlaté. Celé výstviště je zaplaveno snědými nákupčími v teplákovkách, šusťákách beroucí vpodstatě cokoli a ve velkém.
Odjížděli jsme asi v 8 hod. a vpodstě bylo po trhu. Celkový pocit mám, že většina zvířat bylo podřadných.
Po inspirace Petera jseme letos poprvé navštívili trh v Riedu. Prodávaných zvířat asi 1/4 oproti Straub. Ikdyž jsme přijeli asi o půl desáté, klece byly stále plné. Holubů málo, drůbeže podstatně víc. Co se týče rozmanitosti plemen a kvalitou jsem byl mile překvapen a po nějaké době dokonce nadšen. Jen zásluhou této burzy měl tento den smysl, protože Straubing byl ztracený čas. Moc pěkná, vitální zvířata v ucelených kolekcích jako na výstavě, velice solidní, až milé, jednání prodávajících a bez tmavě opálených rumunů, bulharů, italů, chorvatů, arabů......
Zaujalo mě spostu plemen, některé až dokonce s VÝBORNÝM exteriérem, namátkou: velké i zrd. brahmy spoustu chovateů, paduánky velké spostu bar., holanďanky, sumatry velé i zdr. asi od třech chov., sebritky stříbrné, zlaté, yokohamy zdr., krásné zdr. vyandotky atd. Ikdyž jsem něchtěl nic kupovat a tyto dvě burzy jsem pojal jako výlet, neodolal jsem a koupil jednoho kohouta - s odstupem tří dnů mohu konstatovat, že tento kohout se stane silnou oporou v mém chovu. Celkově mě trh v Riedu potěšil, ikdyž svou rozlohou není velký. Pokud bych hodnotil jako ve škole, tak Straubing 4 a Ried 2.

9.1.2014 07:37
st.toman

XXX.XXX.32.219

Zdravím. Tak taky něco přidám. Letos jsem jel podruhé autobusem se strakoňákama autobusem. Musím říci, že pro šofera je to lepší, ale na druhou stranu, když jsem jezdil autem, tak jsem byl svobodnější. Ale dobrý. Chtěl jsem přivést nějakou slepičku holandskou zakrslou a zakrslýho čárkovanýho kačírka. Slepičky se mi docela povedly. Koupil jsem dvě v docela pěkný kvalitě a za dobrý peníz 10 Eur. U kačírka jsem dělal machra a handloval, až mi ho někdo vyfouk. No to mě docela naštvalo, ale když je člověk blbej, tak se nemůže divit. Do trojbarevných sesexek jsem nic nepotřeboval, protože jsem přivezl kohouta z Lipska a jednoho náhradníka ještě z Bavor, kde jsem byl před čtrnácti dny u jednoho chovatele. Co se týká celkového hodnocení, tak snad jen to, že mi vadí že je všechno namícháno dohromady, ale s tím se nic neudělá, protože některý chovatel prodává jak holuby, tak drůbež a nebo králíky. O kvalitě se nemá cenu moc rozpovídávat. Je to trh a né výstava. To je jako kdyby se někdo rozčiloval, že ve Strakonicích a nebo v Soběslavi na trhu jsou nabízena néně kvalitní zvířata. Trh je prostě trh a tak je to správný. Když něco chceš, tak si to koupíš a když né, necháš být. Na rozdíl od výstavy, kde by mělo být všechno v dobré kvalitě,je málokdy co prodejného. Na trhu je vše prodejné. Kolikrát na výstavě by člověk taky rád něco koupil,ale není nic prodejného a nebo když je, tak je to na úrovni materiálu toho zatracovaného straubigského trhu. Na Straubing se vždycky po skončení hubuje, ale stejně se tam , dá-li Bůh ,všichni za rok zase sejdeme. Straubing je droga, je to vzrůšo a je to adrenalin a ten správnej chovatel k životu potřebuje. Zdraví St. Toman
smajlík smajlík smajlík

9.1.2014 22:18
ivankav

XXX.XXX.213.224

No, já tam byla letos a loni a měla jsem pocit, že jsem na stejném trhu. Měli tam v podstatě to samé a snad i na stejných místech. Koroptví vlašáci se záběly v letkách za 35 éček, to tady seženu lepšíhosmajlík a ti lepší za 50smajlík, dvouletou slepici jedině k tomu kohoutovi smajlík. Stříbrné vlašky nikde, brakely jedině ve snu. Akorát loni jsem se zamilovala do ledňáků a letos tam ten starý milý pán nebylsmajlík. Šteinbašky asi neznají ani tamsmajlík. Tak jediné co mě zaujalo byla pošta, ale na to zas nemám koulesmajlík

24.5.2014 22:21
irenka

XXX.XXX.35.40

Dobrý den chtěla jsem se zeptat jestli by jste neměla na prodej nějaká vajíčka nebo slepičky, kuřátka holanďanky děkuji za odpověď Pastorková

29.1.2015 16:27
dominiq4

XXX.XXX.75.114

ponka1 napsal(a):
Pěkné, na You tube jsou videa smajlík, co žluté zdrobnělé Holanďanky,byly taky?

Jinak mám taky černochocholaté , zlaté černě lemované smajlík, nebo koroptví? smajlík

Mate tie sliepky čo ste davali fotky doma ?

Přidejte reakci

Přidat smajlík