Křepelky- tohle mi dnes snesla

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.1.2014 16:58
jadron

XXX.XXX.93.33

Takovéhle vajíčko jsem dnes našla mezi ostatními vajíčky u křepelek. Nechci to nijak rozebírat- jen je to pěkná zvláštnost tak se také pokochejte.

12.1.2014 17:06
dorm

XXX.XXX.202.18

Tááák a teď můžete očekávat otázky,jako:smajlík
nemohl se ke křepelkám dostat kos,datel,sojka nebo had?
za mě já ja nechovám tak nevím,ale každopádně to je asi raritasmajlík

12.1.2014 17:15
jadron

XXX.XXX.93.33

Taky si myslím že to je unikát smajlík smajlík

12.1.2014 17:21
jarda36

XXX.XXX.215.91

jadron napsal(a):
Takovéhle vajíčko jsem dnes našla mezi ostatními vajíčky u křepelek. Nechci to nijak rozebírat- jen je to pěkná zvláštnost tak se také pokochejte.

Zvíšit příjem vápníku, také to mívám, ale jakmile zvíším vápník srovná se to.

12.1.2014 17:38
maximus.jan

XXX.XXX.232.4

jadron napsal(a):
Taky si myslím že to je unikát smajlík smajlík

Žádné unikát, normálka smajlík

12.1.2014 17:48
jadron

XXX.XXX.93.33

Jak pro koho........smajlík smajlík smajlík

12.1.2014 17:55
arlen

XXX.XXX.150.153

Čas od času se bílé vejce oběví. Moje žena konstatovala že jim asi došla barva v tiskárně.smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík

12.1.2014 18:12
dorm

XXX.XXX.202.18

arlen napsal(a):
Čas od času se bílé vejce oběví. Moje žena konstatovala že jim asi došla barva v tiskárně.smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík

taky tu někdo někdy psal,že jsou jak otisky prstů,nikdy stejně zbarvené

12.1.2014 18:28
ovecka

XXX.XXX.31.130

arlen napsal(a):

Tedy dělám to nerada, ale dnes mi to nedá. Slovo ,,oběvit" je opravdu unikát (asi jako to vajíčko). Asi to bude odvozené od slova ,,ěv". Možná by to chtělo ,,zvíšit" ne vápník, ale dotovat češtinu.
Takže: objevit - nějaký jev, a zvýšit - od slova vysoký. Za mě smajlík Dana

12.1.2014 18:27
Záryby

XXX.XXX.167.120

maximus.jan napsal(a):
Žádné unikát, normálka smajlík

Tak tak je to v normalu smajlík

12.1.2014 18:41
Záryby

XXX.XXX.167.120

12.1.2014 19:59
arlen

XXX.XXX.150.153

ovecka napsal(a):
Tedy dělám to nerada, ale dnes mi to nedá. Slovo ,,oběvit" je opravdu unikát (asi jako to vajíčko). Asi to bude odvozené od slova ,,ěv". Možná by to chtělo ,,zvíšit" ne vápník, ale dotovat češtinu.
Takže: objevit - nějaký jev, a zvýšit - od slova vysoký. Za mě smajlík Dana

Nechte mne žít.Holt se člověk někdy sekne.

12.1.2014 20:08
jadron

XXX.XXX.93.33

Řeč byla o vajíčku- ne o češtině.smajlík

12.1.2014 20:34
terezakl

XXX.XXX.100.61

Tak takové jsem sebrala před dvěma dny dvě smajlík už je mám vyfouklésmajlík

13.1.2014 05:04
jadron

XXX.XXX.14.13

smajlíkDobrý napad, velikonoce jsou tu za chvilku. smajlík

13.1.2014 11:22
zbosace

XXX.XXX.4.157

Pri chove farebných japoniek som to mal neraz. Vajíčka bez tmavého pigmentu, len jednofarebne- biele, kremove, zelenkaste alebo modraste. Zo zvedavosti som dával vždy tieto vajíčka do liahne ale ani jedno nebolo oplodnene. Tiež som tajne dúfal že sa dočkám bielych kuriatok ale márne. Tie som dochoval až po spareni súrodencov a boli slabé, niektoré čisto biele iné straky.Na liahnutie už nepoužívam ani moc svetlé ani tmavé vajcia.

23.1.2014 10:40
terezakl

XXX.XXX.100.61

Ahoj lidičky smajlík
Tak se musím taky pochlubit. Dneka ráno jsem sebrala od křepelky vejce o hmotnosti 25g smajlíkna mou duši. Pro porovnání vkládám fotku s vejcem mladé maransky (to má 53g - její druhé vejce).
Nejdřív jsem hledala, která z křepelek to už nerozchodí, ale ony jsou všechny v pohodě... Víte někdo jak e to může stát?
Terka

23.1.2014 10:59
jadron

XXX.XXX.93.33

Buďte ráda. Já mám samá velká vejce od křepelek a jsem za to moc ráda.

23.1.2014 11:29
terezakl

XXX.XXX.100.61

jadron napsal(a):
Buďte ráda. Já mám samá velká vejce od křepelek a jsem za to moc ráda.

Já mám taky samá velká vejce 12 - 16 g a to myslím nosné křepelky. Tohle vajíčko mi ale snesla masná křepelička a bylo dvoužloutkové smajlík snad se mi nestrhne, pipkasmajlík
Jinak ještě v porovnání s 14ti gramovým vajíčkemsmajlík Prostě fakt obrsmajlík

23.1.2014 15:30
dury

XXX.XXX.229.194

smajlíksmajlíksmajlíksmajlík

23.1.2014 17:50
marysh

XXX.XXX.114.253

Vajíčka s dvěma žloutky nejsou nijak vzácné, stává se to u mladých křepelek na počátku snášky, pak se to srovná. Bíle vajíčka se taky sem tam vyskytnou, prostě vypadne příliš brzo a křepelka jej nestačí obarvit. Jeden malý pokus - barvivo u křepelek není nějak pevně spojeno se skořápkou a tak vezměte vajíčko a pod tekoucí vodou jej houbičkou na nádobí umyjte do běla smajlík
Doufám, že někoho nenapadne takhle vyrábět raritu za 10,-Kč ( bezcholesterolové, afrodiziakální, všelečivé, kosmické, .........smajlík )

23.1.2014 19:37
terezakl

XXX.XXX.100.61

marysh napsal(a):
Vajíčka s dvěma žloutky nejsou nijak vzácné, stává se to u mladých křepelek na počátku snášky, pak se to srovná. Bíle vajíčka se taky sem tam vyskytnou, prostě vypadne příliš brzo a křepelka jej nestačí obarvit. Jeden malý pokus - barvivo u křepelek není nějak pevně spojeno se skořápkou a tak vezměte vajíčko a pod tekoucí vodou jej houbičkou na nádobí umyjte do běla smajlík
Doufám, že někoho nenapadne takhle vyrábět raritu za 10,-Kč ( bezcholesterolové, afrodiziakální, všelečivé, kosmické, .........smajlík )

No u mě to vzácné je, jelikož slepička je masného typu a je jí skoro rok. Snáší někdy od záři v kuse, tak bych to nebrala jako počátek snáškysmajlík
Ale umýt to zkusím smajlík to mi nedá

23.1.2014 19:58
marysh

XXX.XXX.114.253

terezakl napsal(a):
No u mě to vzácné je, jelikož slepička je masného typu a je jí skoro rok. Snáší někdy od záři v kuse, tak bych to nebrala jako počátek snáškysmajlík
Ale umýt to zkusím smajlík to mi nedá

Na typu ( v tomto případě se jedná o plemeno ) nezáleží, dělají to nosné i masné opravdu dost často.
Nějak mi nesedí počty - je ji skoro rok, takže únor-březen a začala snášet až v září - to je přibližně po150 dnech ? Něco není správně smajlík.

24.1.2014 12:12
terezakl

XXX.XXX.100.61

marysh napsal(a):
Na typu ( v tomto případě se jedná o plemeno ) nezáleží, dělají to nosné i masné opravdu dost často.
Nějak mi nesedí počty - je ji skoro rok, takže únor-březen a začala snášet až v září - to je přibližně po150 dnech ? Něco není správně smajlík.

Aaa koukam tady je nekdo rejpal. Ale tak pro upresneni. Techto krepelek mam jen sest a dostaly se ke me nahodou s tim, ze jsou ''nekdy v dubnu''. Je k nim jeste kohoutek, ktereho jsem si ochocila uplne na ruku a chodi za mnou - i kdyz ze je kohout si uvedomil az nekdy pred dvema mesici... Dostala jsem je na konci cervna uplne silene opelichane a mrnave jako uplne nezkuseny chovatel. Ted jsou nadhedne operene, velike a snasi krasne. Na ten popud jsem se pustila dochovu japonskych krepelek-nosnych-a tihle zustali proste jako mazlici. Jen takove velike vajicko jsem tedy jeste nemela, tak se tomu divimsmajlík. Staci takto?smajlík
Terka

24.1.2014 14:47
jadron

XXX.XXX.93.33

Nic si z toho nedělejte. Mě taky dlouho nenesly. A teĎ?! Paráda.

24.1.2014 17:42
marysh

XXX.XXX.114.253

terezakl napsal(a):
Aaa koukam tady je nekdo rejpal. Ale tak pro upresneni. Techto krepelek mam jen sest a dostaly se ke me nahodou s tim, ze jsou ''nekdy v dubnu''. Je k nim jeste kohoutek, ktereho jsem si ochocila uplne na ruku a chodi za mnou - i kdyz ze je kohout si uvedomil az nekdy pred dvema mesici... Dostala jsem je na konci cervna uplne silene opelichane a mrnave jako uplne nezkuseny chovatel. Ted jsou nadhedne operene, velike a snasi krasne. Na ten popud jsem se pustila dochovu japonskych krepelek-nosnych-a tihle zustali proste jako mazlici. Jen takove velike vajicko jsem tedy jeste nemela, tak se tomu divimsmajlík. Staci takto?smajlík
Terka

Rejpal ? To je opravdu marné .....stačí, opravdu stačí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík