Slepice snesla neco divneho

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.1.2014 15:05
branislav

XXX.XXX.96.2

Prosim o radu, slepice misto vajicka snesla neco divne. Prikladam foto. Rozriz jsem to, je to jak kus masa z malima vajickama. Dekuji za radu.

17.1.2014 15:27
katka83

XXX.XXX.159.144

Vypadá to ako vaječník z učebnice biológie ale či vyzerá presne takto aj kurací tak to netuším. Skúsenejší zrejme poradí.

17.1.2014 17:23
mysak

XXX.XXX.54.5

branislav napsal(a):
Prosim o radu, slepice misto vajicka snesla neco divne. Prikladam foto. Rozriz jsem to, je to jak kus masa z malima vajickama. Dekuji za radu.

...Tak už znám slepice snášející zelená vejce bez cholesterolu, čokoládová vejce, ale nevím nic o tom, že by už existovaly slepice snášející buřty...

17.1.2014 18:27
beginner

XXX.XXX.244.10

Říká se tomu "lash egg" a pravděpodobně jde o hormonální změnu na začátku nebo na konci nosného období. Zkuste google jestli nenajdete víc informací.

17.1.2014 20:00
terezakl

XXX.XXX.100.61

Dobrý den,
z anglických stránek jsem si přeložila, že toto ze slepice vyjde, pokud "plánuje přestat snášet" nebo slípka prošla šokem či nějakou infekcí. Je to velice zřídkavé a nemělo by to mít vliv na zdraví slípky. Ani to není žádný vaječník...
Také se dočtete, že toto nejčastěji snese hybridka - ISA brown.
Chovatelé doporučují při výskytu tohoto "něčeho" podávat probiotika nebo bílý jogurt s živou kulturou.
Snad to někomu pomůže smajlík
Terka

17.1.2014 21:00
dorm

XXX.XXX.202.18

teda holky já čumím a červenám se..dobrýýsmajlík
S dovolením jmenuji Vás veterinárním dohledem na této diskuzismajlíksmajlík
já vůbec netušil co to je smajlík

https://www.google.cz/search?q=lash+egg&client=firefox-a&hs=SQw&rls=org.mozilla:cs:official&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=34nZUsrrJeP1ygPal4DwAQ&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1366&bih=570

17.1.2014 22:39
terezakl

XXX.XXX.100.61

dorm napsal(a):

https://www.google.cz/search?q=lash+egg&client=firefox-a&hs=SQw&rls=org.mozilla:cs:official&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=34nZUsrrJeP1ygPal4DwAQ&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1366&bih=570

smajlíksmajlíksmajlíksmajlík Tak teď jste mě rozesmál smajlík prý veterinární dohled smajlík
A teď vážně - děkujeme za pochvalu (doufám, že se beginner nebude zlobit, že mluvím i za ní). smajlík
Jinak na anglických blogách se dá dočíst i spoustu "babských rad". Vytáhla jsem jen to, co mě zaujalo...
Váš odkaz zajímavý - každá ta "věc" je úplně jiná...smajlík

17.1.2014 22:45
beginner

XXX.XXX.244.10

dorm napsal(a):

...veterinární dohled smajlíksmajlík

17.1.2014 22:49
beginner

XXX.XXX.244.10

No...je hodně zajímavé, že vlastně nikdo neví proč a co to ve skutečnosti je ...ani veterinární patolog. Jen samé dohady.

17.1.2014 22:56
mysak

XXX.XXX.54.5

beginner napsal(a):
No...je hodně zajímavé, že vlastně nikdo neví proč a co to ve skutečnosti je ...ani veterinární patolog. Jen samé dohady.

Opouzdřený nádor. Konglomeráty žloutků obalené tkání, Chorobná ložiska (uzly). V každým případě bych to hned spálil v ohni. A na slepici bych si dal pozor.

17.1.2014 22:58
terezakl

XXX.XXX.100.61

Víte, co mi to připomíná? Možná si zaťukáte na čelo, ale sovy mají vývržky toho, co nestráví. Tak mi přijde, že tohle je jako slepičí vývržek nedodělaných vajec při náhlém ukončení snášky..... Je to asi blbá myšlenka... Zajímalo by mě jestli zadavateli bude slepička dál snášet nebo bude mít teď pauzu

18.1.2014 07:23
branislav

XXX.XXX.96.2

Dekuji za nazor, doufam ze zjistim, ktera z tech 4 to byla ;-)

18.1.2014 14:08
ruzicka

XXX.XXX.205.248

Mě se stalo nedávno něco podobného.Byla to stará slepice,posedávala,hřebínek gumovej,tak jsem si říkala,dostaneš léčení sekerou,buď z tebe bude polívka nebo tě uvařím slepicím.Tak jsem jí oškubala,břicho měla velké jako dětská hlavička a tvrdé jako beton.Jen jsem jí nařízla,tak vidím sražené žloutky,tak jsem dál ani nepokračovala (z takové bych nepozřela ani tu polívku) a hodila jí do hrnce uvařit slepicím.A když jsem jí pak chtěla rozmačkat ,musela jsem si jí rozseknout,aby ni to šlo,vypadlo jí z břicha cosi velikosti pštrosího vejce a uvnitř bylo asi 5 nebo 6 slepičích vajec.Byla to leghornka a vůbec nechápu,jak se jí tam mohly vejít ještě vnitřnosti.Já si to vysvětluju tím,že na ní vlezl velkej kohout a asi jí uvnitř nějak poranil a vejce se dělaly dál,ale nemohly projít vejcovodem.Neměla jsem u sebe foťák,abych to vyfotila a ani bych to nestihla,protože se slepice na ty vejce vrhly a za chvíli nic nezbylo.Jo,dějí se to v životě věci.smajlík

26.4.2014 09:53
gibo123

XXX.XXX.210.219

Mne sa to ties stalo asi tizden do zadu a mam 5 ks isa brown a jednu krizenu sliepku no a jedna hybridka mi zniesla take a od vtedy neznasa vajcia tak asi ju zabijem .

4.1.2016 14:12
jarmilah

XXX.XXX.54.194

Taky se přidám s poznatkem. Jedna z našich leghornek takový útvar snesla asi před 14 dny. Pak začala hubnout a dnes jsme ji museli zabít, modral jí hřebínek, seděla zcela apatická (přesto, že jsou normálně takové splašené) a byla nafouknutá. Byla to mladá slepička, koupili jsme 3 kuřice, dvě začaly před vánocemi snášet a tahle dopadla takto špatně. No škoda. Ale díky za vaše zkušenosti v diskuzi

Přidejte reakci

Přidat smajlík