Prosim o radu, slepice misto vajicka snesla neco divne. Prikladam foto. Rozriz jsem to, je to jak kus masa z malima vajickama. Dekuji za radu.
branislav
napsal(a):
Prosim o radu, slepice misto vajicka snesla neco divne. Prikladam foto. Rozriz jsem to, je to jak kus masa z malima vajickama. Dekuji za radu.
...Tak už znám slepice snášející zelená vejce bez cholesterolu, čokoládová vejce, ale nevím nic o tom, že by už existovaly slepice snášející buřty...
Dobrý den,
z anglických stránek jsem si přeložila, že toto ze slepice vyjde, pokud "plánuje přestat snášet" nebo slípka prošla šokem či nějakou infekcí. Je to velice zřídkavé a nemělo by to mít vliv na zdraví slípky. Ani to není žádný vaječník...
Také se dočtete, že toto nejčastěji snese hybridka - ISA brown.
Chovatelé doporučují při výskytu tohoto "něčeho" podávat probiotika nebo bílý jogurt s živou kulturou.
Snad to někomu pomůže
Terka
teda holky já čumím a červenám se..dobrýý
S dovolením jmenuji Vás veterinárním dohledem na této diskuzi
já vůbec netušil co to je
https://www.google.cz/search?q=lash+egg&client=firefox-a&hs=SQw&rls=org.mozilla:cs:official&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=34nZUsrrJeP1ygPal4DwAQ&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1366&bih=570
dorm
napsal(a):
https://www.google.cz/search?q=lash+egg&client=firefox-a&hs=SQw&rls=org.mozilla:cs:official&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=34nZUsrrJeP1ygPal4DwAQ&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1366&bih=570
Tak teď jste mě rozesmál
prý veterinární dohled
A teď vážně - děkujeme za pochvalu (doufám, že se beginner nebude zlobit, že mluvím i za ní).
Jinak na anglických blogách se dá dočíst i spoustu "babských rad". Vytáhla jsem jen to, co mě zaujalo...
Váš odkaz zajímavý - každá ta "věc" je úplně jiná...
dorm
napsal(a):
...veterinární dohled
beginner
napsal(a):
No...je hodně zajímavé, že vlastně nikdo neví proč a co to ve skutečnosti je ...ani veterinární patolog. Jen samé dohady.
Opouzdřený nádor. Konglomeráty žloutků obalené tkání, Chorobná ložiska (uzly). V každým případě bych to hned spálil v ohni. A na slepici bych si dal pozor.
Víte, co mi to připomíná? Možná si zaťukáte na čelo, ale sovy mají vývržky toho, co nestráví. Tak mi přijde, že tohle je jako slepičí vývržek nedodělaných vajec při náhlém ukončení snášky..... Je to asi blbá myšlenka... Zajímalo by mě jestli zadavateli bude slepička dál snášet nebo bude mít teď pauzu
Mě se stalo nedávno něco podobného.Byla to stará slepice,posedávala,hřebínek gumovej,tak jsem si říkala,dostaneš léčení sekerou,buď z tebe bude polívka nebo tě uvařím slepicím.Tak jsem jí oškubala,břicho měla velké jako dětská hlavička a tvrdé jako beton.Jen jsem jí nařízla,tak vidím sražené žloutky,tak jsem dál ani nepokračovala (z takové bych nepozřela ani tu polívku) a hodila jí do hrnce uvařit slepicím.A když jsem jí pak chtěla rozmačkat ,musela jsem si jí rozseknout,aby ni to šlo,vypadlo jí z břicha cosi velikosti pštrosího vejce a uvnitř bylo asi 5 nebo 6 slepičích vajec.Byla to leghornka a vůbec nechápu,jak se jí tam mohly vejít ještě vnitřnosti.Já si to vysvětluju tím,že na ní vlezl velkej kohout a asi jí uvnitř nějak poranil a vejce se dělaly dál,ale nemohly projít vejcovodem.Neměla jsem u sebe foťák,abych to vyfotila a ani bych to nestihla,protože se slepice na ty vejce vrhly a za chvíli nic nezbylo.Jo,dějí se to v životě věci.
Taky se přidám s poznatkem. Jedna z našich leghornek takový útvar snesla asi před 14 dny. Pak začala hubnout a dnes jsme ji museli zabít, modral jí hřebínek, seděla zcela apatická (přesto, že jsou normálně takové splašené) a byla nafouknutá. Byla to mladá slepička, koupili jsme 3 kuřice, dvě začaly před vánocemi snášet a tahle dopadla takto špatně. No škoda. Ale díky za vaše zkušenosti v diskuzi