Zdravím.
Prosím o radu při koupi líhně. Od loňského roku mám slepice (Marans) a rád bych si také líhnul. Dále mám husy a plánuji i zkusit křepelky.
Četl jsem o různých líhních zde na diskuzích, prohlížel např. lihne.cz. Je někdo, kdo by uměl vypíchnout výhody či nevýhody a byl schopen a ochoten doporučit?
Docela se mi i líbila Cleo (nejen cenou, ale i velikostí), ale v poslední diskuzi jsem si ji rozmluvil. Nejsem ten typ, který by si chtěl dodělávat výrobek...
Asi bude nejspolehlivější volbou Brinsea?
Děkuji
rumbaba
napsal(a):
dobrý den mám zájem kopit líhen a potřebuju tak na 40 a do 5 000 kč líbí se mi Real 49 auto
má s ní někdo skušenost
Nepište to sem a najděte si vlákno k tomu určené - lydie Vám poslal i odkaz
https://www.ifauna.cz/drubez/nemodforum/r/detail/1434955/lihen-a-navod
rumbaba
napsal(a):
já vím ale chci prostě vědět jestli ji mám koupit abych nekoupil šunt chápete
Tak já přispěji i když zadavateli to moc nepomůže. Měla jsem teď půjčenou real 24 a teda řeknu Vám to je něco šílenýho. Líhnu v podomácku dělané líhni a zatím líhnivost kolem 80% jen u masných křepelek z VÚZV to byl pěkný propadák i při stejných podmínkách jako u předchozích bezproblémových várek.... Jinak co se té realky týče - teplota na termostatu byla 37,7 a na vejcích jsem se nestačila divit - 39,8 - 40,4 a bylo měřeno teploměrem přímo do líhně. Takže za mě ani náhodou. Teď ještě testuji líheň z makra - dnes naloženo 11.den, tak jsem zvědavá. Tam se teplota liší cca o 1°C.
Terka