ja som síce začínajúci chovateľ,ale mala som podobný prípad a stále ho riešim,ale po prečítaní kopec príspevkov,by som teraz už hneď odčervila,nasadila vitamíny a širokospektrálne antibiotiká.Ja som sa radila s kadekým a možno, keby som hneď preliečila ,nemusel byť môj kohut na tom tak,ako je dnes.Ale hádam Vám viac poradia skúsenejší.
ivetaš
napsal(a):
ja som síce začínajúci chovateľ,ale mala som podobný prípad a stále ho riešim,ale po prečítaní kopec príspevkov,by som teraz už hneď odčervila,nasadila vitamíny a širokospektrálne antibiotiká.Ja som sa radila s kadekým a možno, keby som hneď preliečila ,nemusel byť môj kohut na tom tak,ako je dnes.Ale hádam Vám viac poradia skúsenejší.
tiež sa nepokladám za najmúdrejšieho a zďaleka ani najskúsenejšieho ale neni tam iný problém? nestalo sa náhodou , že kohút mal nejaký úraz s nohou keď kríva? nedostal ponej palicou? Má problem s nohou takže nevidím dôvod odčervovať a liečiť ATB keď nevieme príčinu....ale možno sa mýlim...takže najprv vyšetriť nohu,či nemá modrinu alebo iné poranenie a potom to buď natierať nejakou hojivou mašťou alebo obviazať ak je tam poranenie...
cruyff
napsal(a):
tiež sa nepokladám za najmúdrejšieho a zďaleka ani najskúsenejšieho ale neni tam iný problém? nestalo sa náhodou , že kohút mal nejaký úraz s nohou keď kríva? nedostal ponej palicou? Má problem s nohou takže nevidím dôvod odčervovať a liečiť ATB keď nevieme príčinu....ale možno sa mýlim...takže najprv vyšetriť nohu,či nemá modrinu alebo iné poranenie a potom to buď natierať nejakou hojivou mašťou alebo obviazať ak je tam poranenie...
môj kohút tiež kríval a veterinár radil pridať vápnik,tiež sme riešili zlomené pierka na nohe,keďže ide o milflérku a aj naozaj mal zlomené pierko,ale zjavne nekríval preto.Čas bežal a kohúta začalo prevaľovať na jeden bok,nohu si stále šetril.Nepomáhali minerály,vitamíny.Dostal infekčnú chrípku,bol preliečený Doxygalom ,ale chradol a kríval stále.Teraz má už nervové príznaky a viacerí hovoria,že asi prekonal pseudomor.Preto by som po tejto skúsenosti už hneď odčervovala a preliečila lepšími antibiotikami hneď a nečakala,ale súhlasím,že najprv by som pozrela nohu.A o tom určení príčiny.... tiež sa snažím zistiť,kde sa dá urobiť nejaké vyšetrenie z trusu,alebo krvi,ktoré by nestálo majland...
dobrý,presne aj môj mal vápenku a aj vonkajšie parazity,ale mne trvalo,kým som to zistila.Som začínajúci chovateľ od leta minulého roku.Kúpila som si tri milflérky kuriatka a keď som zistila,že mám miesto troch sliepočiek,troch kohútov a jedného vymenila za sliepočku z iného chovu začali problémy.Môj kohút mal okrem tých parazitov aj respiračné ochorenie,ťažko dýchal,tak chrapčal.Mne dal veterinár Doxygal,tak napíšte mi potom ako to dopadlo.Po preliečení Doxygalom bol asi 2-3 týžne OK,ani nekríval a potom zase začal a drží hlavu nabok.Viacerí tvrdili,že asi prekonal pseudomor a má trvalé nervové príznaky.Dala som mu vyšetriť trus na parazity,lebo keď pije,tak mu tak divne škvrka v bruchu,tak som myslela,či nemá škrkavky,ale trus mal vraj dobrý.Teraz mu dávam cesnak do krmiva a aj trochu droždia kvôli B-čku na tie jeho nervové príznaky a vitaplastin.Ráno je na tom dobre,kikiríka odušu,chodí opatrne a nohu stále šetrí,dvíha ju a stojí na jednej,alebo ho hádže na jednu stranu.Som zvedavá,čo Vám povie veterinár.Ja uvažujem nasadiť ešte širokospektrálnejšie antibiotiká.Veterinár sa ma pýtal,či nemá opuchnutý klb na nohe,ale neviem to posúdiť.Ináč tie sebritky sú krásne,ja mám milflérky 3 sliepočky a toho nešťastného kohútika,ale uvažujem aj nad sebritkami
Majte sa pekne.Iveta