Můžu mit dotaz? Mam 3 slepicky zdrobnele wyandotky. 2 jsou zlute kolumbijske a jedna je oranzova vlnita. Mam k nim 2 kohoutky. No a jelikoz slepicky uz snasi tak jsem je oddelil aj s kohouty a chci vyzkouset jestli budou kvokat. Nechavam jim vejce na hnizde od patku jsou tam 2. No ale problem je v pojimani. Kohoutci jsou aktivni a zkousi to na kazdou i 20x denne! :D Jenze slepicky je nechteji nechat a utikaji pred nema! Nevite cim to je? A jestli se to upravi?
No pane jo.....já bych také utíkala, kdyby to na mě ten můj zkoušel 20 x denně.
Slepiček máte málo a za chvíli budou na zádech celé ztrhané. Pokud máte možnost nějaké jim přidat ( třeba pár, které máte jen na vejce ), udělejte to, aby se kohout ,, vyřádil " , nebyl až tak akční a slepičky si mohly dopřát i trochu klidu. Chudiny jsou neustále ve stresu.
Já měla takového náruživého amroksáka a i když měl dost svých slepic, zaměřil se hlavně na jednu, kterou stále honil a nedal jí pokoj ani když seděla na hnízdě, ostatní jen tak odbyl, aby se neřeklo. Když tu svou favoritku ztratil z očí, dělal hrozný povyk a běhal jak smyslů zbavený než ji zase objevil. Pak si chudina vytrpěla svoje ( asi za trest ). Slepičku jsem musela vždy na pár dní separovat, aby se zhojila. Nakonec jsem ho nahradila kohoutem jiným. Ten už pojímal průběžně všechny a ,, slušně ".
Kohoutci byli mezi velkyma ale tam to bylo stejne! Slepice si z nich delali akorad srandu. Protoze ti chudacci na nich jezdili jak na kon i tak snad se to upravi.... Protoze ja jsem snad jeste nevidel aby si skocili. A kdyby nahodou slepicka/y sedli tak aby nesedeli jen tak na prazno! Mam z toho tezkou hlavu!
ja chovu tyto wyanodotky a mam je prvni rok tak jsem zvědavy jake to bude bral jsem je kvuli toho že hodně kvuči tak jsem zvědavy chovam i hedvabničky a stěma jsem moc spokojeny
johnny117
napsal(a):
Můžu mit dotaz? Mam 3 slepicky zdrobnele wyandotky. 2 jsou zlute kolumbijske a jedna je oranzova vlnita. Mam k nim 2 kohoutky. No a jelikoz slepicky uz snasi tak jsem je oddelil aj s kohouty a chci vyzkouset jestli budou kvokat. Nechavam jim vejce na hnizde od patku jsou tam 2. No ale problem je v pojimani. Kohoutci jsou aktivni a zkousi to na kazdou i 20x denne! :D Jenze slepicky je nechteji nechat a utikaji pred nema! Nevite cim to je? A jestli se to upravi?
Tyyy jo teda nezlob se na mě, ale dva kohoutky na tři slepičky???? Já být jednou z nich tak ti to nějak vrátím.... Jeden kohout by měl mít kolem 5 slepicek když už...... Nediv se, že nesnáší když jim kohouti nedají pokoj. Chudinky
Nemyslim to zle nebo kousavě, ale je to tak - jeden kohout by jim bohatě stačil..... Nebo zkus sehnat ještě slepičky. Každopádně jak už tady někdo říkal - Buď dát slepice dohromady s "vajíčkovými" a nebo aspoň dát pryč jednoho kohouta...
Přeju ať ti to vyjde a slípky sednou na svoje vajíčka.
Terka
terezakl
napsal(a):
Tyyy jo teda nezlob se na mě, ale dva kohoutky na tři slepičky???? Já být jednou z nich tak ti to nějak vrátím.... Jeden kohout by měl mít kolem 5 slepicek když už...... Nediv se, že nesnáší když jim kohouti nedají pokoj. Chudinky
Nemyslim to zle nebo kousavě, ale je to tak - jeden kohout by jim bohatě stačil..... Nebo zkus sehnat ještě slepičky. Každopádně jak už tady někdo říkal - Buď dát slepice dohromady s "vajíčkovými" a nebo aspoň dát pryč jednoho kohouta...
Přeju ať ti to vyjde a slípky sednou na svoje vajíčka.
Terka
Dobra tedy.. Oddelim toho hezciho a schopnejsiho! Dekuju za rady
johnny117
napsal(a):
Dobra tedy.. Oddelim toho hezciho a schopnejsiho! Dekuju za rady
No, zase když chcete kvalitní odchov tak toho ,, hezčího a schopnějšího " ( hlavně bez exteriérových vad ), dejte ke slepičkám. Když oddělíte jednoho ze dvou kohoutů a nebude na očích tomu druhému, částečně se zklidní a nebude slepičky tak ,, drtit " protože je bude mít sám pro sebe. Druhý kohout mu nebude konkurovat. Když je mezi kohouty rivalita, snaží se každý z nich pojmout co nejvíce slepiček.
Někdy to není na škodu kvůli oplozenosti, ale to není váš případ. Vy máte pouze tři slepičky. Jedná se o chovy kde je víc slepic.
rybka
napsal(a):
No, zase když chcete kvalitní odchov tak toho ,, hezčího a schopnějšího " ( hlavně bez exteriérových vad ), dejte ke slepičkám. Když oddělíte jednoho ze dvou kohoutů a nebude na očích tomu druhému, částečně se zklidní a nebude slepičky tak ,, drtit " protože je bude mít sám pro sebe. Druhý kohout mu nebude konkurovat. Když je mezi kohouty rivalita, snaží se každý z nich pojmout co nejvíce slepiček.
Někdy to není na škodu kvůli oplozenosti, ale to není váš případ. Vy máte pouze tři slepičky. Jedná se o chovy kde je víc slepic.
Nez jsem dosel odpoledne domu, tak se kohouti oddelili sami! Jeden z nich se totiz prestehoval k velkym slepicim a tam si oblibil jednu, kterou prohanel zbytek dne!
takze ted uz budu jen cekat a snad se dockat kuratek!
johnny117
napsal(a):
Nez jsem dosel odpoledne domu, tak se kohouti oddelili sami! Jeden z nich se totiz prestehoval k velkym slepicim a tam si oblibil jednu, kterou prohanel zbytek dne!
takze ted uz budu jen cekat a snad se dockat kuratek!
Tak paráda Přeju hodně kuřátek a pak nám je nezapomeň ukázat
Terka