Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.2.2014 11:45
dudus

XXX.XXX.83.158

prave sa mi vyliahli 3 holokrcky jedna mi zomrela udusila sa vo vajíčku obidve som musel z vajicka vylupnut može sa im pomáhať ked sa nevedia dostat von? za odpoved dakujem.smajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.2.2014 12:47
Uživatel s deaktivovaným účtem

dudus napsal(a):
prave sa mi vyliahli 3 holokrcky jedna mi zomrela udusila sa vo vajíčku obidve som musel z vajicka vylupnut može sa im pomáhať ked sa nevedia dostat von? za odpoved dakujem.smajlík

Obecne se pri lihnuti jakychkoliv slepic pomahat nema, protoze kure, ktere se nedokaze vylihnout samo, predznamenava nejaky problem, ktery se pozdeji muze kazdemu chovateli vymstit. Samozrejme vam tu spousta "chovatelu" napise, ze oni to delaji a zadny problem nemaji, ale literatur a zkuseni chovatele to nedoporucuji. V prirode kvocna kureti take z vejce nepomuze, cimz dochazi k prirozene selekci. Jenom mi soucitni lide to delame a pak se divime, proc se stale vic a vic objevuji v chovem zdravotni problemy...

15.2.2014 13:30
dudus

XXX.XXX.83.158

dakujem za odpoved aspon budem do buducna vedieť velmi mi to pomohlosmajlík

15.2.2014 14:40
zbosace

XXX.XXX.10.197

Všeobecne by sa malo zdravé mláďa dostať z vajecneho obalu samé pokiaľ sú podmienky pre vyliahnutie ideálne, také aké si daný druh vyžaduje. Ale stať sa na konci môže všeličo a tak ja osobne, aby to niekto nebral ako pravidlo, pomáham. Vyradovat, selektovať aj tak musím v priebehu celého odchovu a rychlo by sa.mi mohlo stať že by som ani nemal čo, ak by som u niektorých druhov nepomohol pri liahnuti. Ale všetko je to individuálne zhodnotenie a akosi ak je mláďa malo životaschopné nepomôže mu ani takýto zákrok a uhynie. Predovsetkym ale treba hľadať príčiny takéhoto javu, pôvod vajec, rodičovský materiál, výživa či priebeh samotného liahnutia.

16.2.2014 07:30
varšava

XXX.XXX.186.12

No ja jim trochu pomaham kolem zobačku , ale slepice kvočna to take děla jestli jste si nevšimli. ale nesmi se vyndatuplně z vajička tam musi byt do posledni chvilky až vyleze samo. ty moje zdrobněle maji tak tvrdou skořabku že se nedivim že ti drobečci to nezvladnou

16.2.2014 10:06
dudus

XXX.XXX.83.158

dakujem za odpoved. smajlík

16.2.2014 10:10
dudus

XXX.XXX.83.158

viete mi niekto poradiť že čo mám robit ak mi jedna holokrcka kuriarko leži na zemi ale na chvilku sa postavi inač vačšinou leži a nema rozčapene nožky ani ochrnute. za odpoved dakujemsmajlík

16.2.2014 11:00
zbosace

XXX.XXX.4.88

Nie je to práve prípad čo som opisoval?Nízka životaschopnosť a môžete mu obrazne ,,aj do zadku fúkať" a kurča uhynie. Nepíšete o spôsobe liahnutia a odchovu. Možno je nízka teplota, môže mať kokcidiozu- zalepený zadocek a nemôže sa vyprázdniť, prípadne by stačilo AD3 do vody. Každopádne sa môže jednať aj o vyvojovu vadu a tam nič nezmozete

Přidejte reakci

Přidat smajlík