Dobrý den
Chtěl bych poradit. Koupil jsem líheň Real 24 a při postupu podle návodu, tj. při nalití vody pouze do jedné nádržky mám v líhni vlhkost kolem 30%, při nalití vody i do druhé nádržky se vlhkost pohybuje kolem 45%. Líhnu křepelky. Stačí tato vlhkost na vylíhnutí? Měřím analogovým vlhkoměrem do terária.
Na klubání chci vlhkost zvýšit vložením bavlněné utěrky přes obě nádržky, čímž jak doufám se odpařování zvýší. Vypozoroval jsem, že vlhkost v líhni se pohybuje zhruba 10% nad vlhkostí v místnosti, topíme v krbovkách a vlhkost v je dost nízká. Vladimír Kůrka
clown
napsal(a):
tohle mi ukazuje vlhkomer, co je KO .. 25 - 30% :)
jinak krepelky davaj minimalne tech 60%,
bohuzel jsem mel digi vlhkomer, co ukazoval vic, nez mel a jednu varku vajicek jsem "ususil".
usušil? Jestli ukazoval víc tak snad utopil
Rozumím jen větě,,jinak krepelky davaj minimalne tech 60%,,
Dobrý den.
Děkuji za radu. Vlhkoměr je asi špatný, při zabalení do vlhkého hadru ukazuje něco přes sedmdesát procent, poté co jsem hadr úplně namočil tak to ukázalo osmdesát dva procent. Víc jsem z toho nedostal. Zítra ho jdu odnést zpět do prodejny. Jen mám strach, jestli v líhni nemám vlhko až moc.
Dnes objednám nový přes internet, jaký je nejpřesnější?
ladak2
napsal(a):
Dobrý den.
Děkuji za radu. Vlhkoměr je asi špatný, při zabalení do vlhkého hadru ukazuje něco přes sedmdesát procent, poté co jsem hadr úplně namočil tak to ukázalo osmdesát dva procent. Víc jsem z toho nedostal. Zítra ho jdu odnést zpět do prodejny. Jen mám strach, jestli v líhni nemám vlhko až moc.
Dnes objednám nový přes internet, jaký je nejpřesnější?
Zatim přidejte k vámi naměřené vlhkosti v % přidejte + 25%-30% a sážente lepší vlhkoměr,nejlepší je asi vlas.
ak máte tento stačí ho po vyhratí z mokrej handry doštelovať na 95-100% a vložiť späť potom by mal ukazovať už správne
Dobrý den
Přesně takový nemám, ten můj je barevný. Včera jsem objednal vlasový na líhně.cz. Prozatím jsem zkusil do líhně dát venkovní čidlo od meteostanice a ono to ukazuje zase kolem 40%. Už jsem z toho docela vyřízenej, ale počkám na ten vlasovej. Sice je to pěkný, že v obýváku vidím teplotu i vlhkost v líhni, ale zdá se mi divný, že meteostanice ukazuje vlhkost v obýváku 44% a v líhni, kde jsou obě odpařovací nádržky plné 42%. A to stála patnáct stovek!!! Líheň mám na schodišti na půdu, kde máme prádelnu, teplota je tam okolo 20 C. V.Kůrka