Dobrý den, koupila jsem si nedávno kačeny pižmové... mají to být dvě kačky a jeden kačer z loňského jara, ale mám divný pocit, že mám spíše dva kačery a jednu kačenu... můžete mi podle fotografií poradit? Děkuji
Kačer by měl mít víc rozvinutější to okolo hlavy nemůžu si vzpomenout jak se tomu říká ale prostě to červené kachna to má menší kačer větši a má i bulku nad zobákem, ale máte to opravdu kačera už i podle stavby těla
Přikladám fotku mých kačen z prava kačer z leva kachna
Takže se nemáte proč obávat
Ak sú tie dve v popredí rovnako veľké a ten v pozadí znatelne vetsi a hlavne dlhší, tak máte dve staré dospelé kačice a mladého ešte pohlavne nedospeleho kacera. Kaceny by sa.chceli párit a správajú sa ako kacery. Robia chochol a.chodia s trochu spustenymi krídlami. Pritom môžu do strán kyvat chvostom. Snažia sa vyprovokovat kacera.k pareniu ale vzhľadom na jeho vek cca 5 mesiacov bezúspešne. Budete si musieť kacera kúpiť alebo požičať od niekoho komu už sedia kačice na znaske. Môžu totiž začať znasku aj bez parenia- neoplodnene.
ondře.j.
napsal(a):
Kačer by měl mít víc rozvinutější to okolo hlavy nemůžu si vzpomenout jak se tomu říká ale prostě to červené kachna to má menší kačer větši a má i bulku nad zobákem, ale máte to opravdu kačera už i podle stavby těla
Přikladám fotku mých kačen z prava kačer z leva kachna
Takže se nemáte proč obávat
Jsem opravdu rád, že zareagoval někdo kdo věci opravdu rozumí. Mohl by jsi nám prosím Tě Ondro trochu podrobně vysvětlit, jak si ke svému závěru došel, a které zvíře na fotkách je podle Tebe kačer a které jsou ty dvě kačenky? Doufám, že Tě to nebude obtěžovat a předem děkuji za odpověď.
zbosace
napsal(a):
Ak sú tie dve v popredí rovnako veľké a ten v pozadí znatelne vetsi a hlavne dlhší, tak máte dve staré dospelé kačice a mladého ešte pohlavne nedospeleho kacera. Kaceny by sa.chceli párit a správajú sa ako kacery. Robia chochol a.chodia s trochu spustenymi krídlami. Pritom môžu do strán kyvat chvostom. Snažia sa vyprovokovat kacera.k pareniu ale vzhľadom na jeho vek cca 5 mesiacov bezúspešne. Budete si musieť kacera kúpiť alebo požičať od niekoho komu už sedia kačice na znaske. Môžu totiž začať znasku aj bez parenia- neoplodnene.
ano, takhle to mame, ty dve v popredi jsou cca stejne velke, jedna je trosku vetsi a ten vzadu je stejne velky, ale dlouhy, to je teda kacer?
tak já tedy přidám ještě jednu fotku... ale sama to koukám nepoznám... :-/
peparazak
napsal(a):
na teto fotce to je uplne jasny,mate tri kachny.sezente si kacera co nejdriv .kacer je min.o tretinu vetsi nez kachna,oblicej cerveny,vyrazna bradavice nad zobakem.hlavne si do toho nenechte kecat od lidi kteri nepoznaji vlastovku od labute.viz ti nahore
aha tak to je smula, u nas v okoli je tezke sehnat cokoli od drubeze
ale dekuju za radu, nechaa jsem se napalit...
ondře.j.
napsal(a):
Zkuste je chytit a pořádně vyfotit i ta poslední fotka vypadá, že to uprostřed je kačer ma jinou stavbu těla a navíc to vypadá jak by syčel.
jinak ale, na toho/tu uprostřed jste mi psaly, že je to kačenka a opravdu nemá to zbarvení jako by měl mít kačer, takže si budu muset sehnat kačera a uvidím
Pepo, myslím že som svojim príspevkom nikoho do omylu neuviedol. Chovam pizmovky nepretržite viac ako 30 rokov, x generácií a v odchove som už presiahol číslo 2500 jedincov. Aj tak sa nepovažujem za odborníka, stále sa ucim a chvála bohu ešte stále je čo. Snažím sa hľadať cestu pre seba i pre iných,body a.detaily čoho si treba všímať ak chcem niečo zistiť. Tvoja reakcia ma neuraža ale cítim z nej arogantný povýšenecky podtón.
Ahoj,tak to citis dobre,stve mne ze se tu v posledni dobe vyrojili odbornici a radi zacatenikum uplny blbosti.viz. ondre.j ktery se zatim nesmiril ze pani ma tri kachny a porad vidi jednoho kacera i kdyz prave on dal na toto vlakno krasnou fotku rozdilu v pohlavi.staci se jen podivat.i kdyz jsem uz rekl ze sem nebudu psat,tak mi nedalo jak vsichni tvrdite pani ze ma 1.2 pizmovek a musel jsem ji napsat co opravdu ma.pokud chovas kachny 30 let a cca2500kusu jsi odchoval tak musis poznat rozdil v pohlavi jiz u 3 mesicnich kachnat podle opereni,kachna je operena rychleji nez kacer ale to asi vis sam.je mi jasny ze nikdo nevi vse ale kdyz nevim tak mlcim a treba se jak rikas jeste neco dozvim a priucim.ucime se cely zivot.tak at se ti vede letosni sezona.
Áno. Kacenka je pred prahom pohlavnej dospelosti. Perie na mieste budúceho kozoviteho disku vypadne a vekom sa môže zvecsovat. Na demonštráciu pohlavnej dvojtvarnosti- dimorfizmu by som si dovolil vložiť foto chovného páru ktorý už bohužiaľ nevlastnim. To som vám aj dával do pozornosti vo svojom prvom príspevku- veľkosť a dĺžka tela. Kačer z kvalitného chovu môže mat dvojnásobnú váhu kačice. Pri výbere kacera sa oplatí investovať.
Kaceny su plave modré. Majú trochu červenú duhovku z určitého uhla, dalo by sa to nazvať aj falow ako u exotov. Pre zadávateľku-kačer by mal mať aspoň na 80% vyčistenu kožu okolo oka. To je ťa oblasť o ktorej sme debatovali. Tak isto aj u kačerov sa z vekom zväčšuje a môže postupovať na krk. Z vlastnej skúsenosti - 8 mesačný je už plodný.
zbosace
napsal(a):
Kaceny su plave modré. Majú trochu červenú duhovku z určitého uhla, dalo by sa to nazvať aj falow ako u exotov. Pre zadávateľku-kačer by mal mať aspoň na 80% vyčistenu kožu okolo oka. To je ťa oblasť o ktorej sme debatovali. Tak isto aj u kačerov sa z vekom zväčšuje a môže postupovať na krk. Z vlastnej skúsenosti - 8 mesačný je už plodný.
moc děkuji
Edy

XXX.XXX.50.59
Jedí se vejce od husokačky? Vím že od husy si nejedí. Hodlám si pořídiť husokačky a nevím nic moc o chovu. Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Edy
napsal(a):
Jedí se vejce od husokačky? Vím že od husy si nejedí. Hodlám si pořídiť husokačky a nevím nic moc o chovu. Děkuji.
Můžete sníst celkem cokoliv, ale proč byste jedl pižmovce vejce? Ona nanese, zasedne a cílem chovu je mít kačenky na pekáč, přece. Když jí sežerete násadu, kačenky mít nebudete.
Edy

XXX.XXX.90.30
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Můžete sníst celkem cokoliv, ale proč byste jedl pižmovce vejce? Ona nanese, zasedne a cílem chovu je mít kačenky na pekáč, přece. Když jí sežerete násadu, kačenky mít nebudete.
Kúpim 1 dňové na farme, kdy- za kolik mesícu dorastú do veku kdy pôjdu na pekáč? Nemám žádne skušenosti z chovem husokačiek. Rok chovám jen slepice na vajíčka.
milan78

XXX.XXX.227.76
Edy
napsal(a):
Kúpim 1 dňové na farme, kdy- za kolik mesícu dorastú do veku kdy pôjdu na pekáč? Nemám žádne skušenosti z chovem husokačiek. Rok chovám jen slepice na vajíčka.
Tak proc se ptáte, jestli se dají jist jejich vejce?
Edy

XXX.XXX.125.215
Budu je jíst postupne a tedy aj rok staré a možno i více. Tak nevím či vejce vyhazovat nebo jíst?