Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.2.2014 10:09
sincerity

XXX.XXX.223.184

Dobrý den, koupila jsem si nedávno kačeny pižmové... mají to být dvě kačky a jeden kačer z loňského jara, ale mám divný pocit, že mám spíše dva kačery a jednu kačenu... můžete mi podle fotografií poradit? Děkuji

27.2.2014 10:31
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

Zdravím, máte opravdu 2 kachny a 1 kačera smajlík

27.2.2014 10:37
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

Kačer by měl mít víc rozvinutější to okolo hlavy nemůžu si vzpomenout jak se tomu říká smajlík ale prostě to červené kachna to má menší kačer větši a má i bulku nad zobákem, ale máte to opravdu kačera už i podle stavby těla smajlík Přikladám fotku mých kačen z prava kačer z leva kachna smajlík Takže se nemáte proč obávat smajlík

27.2.2014 10:38
zbosace

XXX.XXX.7.231

Ak sú tie dve v popredí rovnako veľké a ten v pozadí znatelne vetsi a hlavne dlhší, tak máte dve staré dospelé kačice a mladého ešte pohlavne nedospeleho kacera. Kaceny by sa.chceli párit a správajú sa ako kacery. Robia chochol a.chodia s trochu spustenymi krídlami. Pritom môžu do strán kyvat chvostom. Snažia sa vyprovokovat kacera.k pareniu ale vzhľadom na jeho vek cca 5 mesiacov bezúspešne. Budete si musieť kacera kúpiť alebo požičať od niekoho komu už sedia kačice na znaske. Môžu totiž začať znasku aj bez parenia- neoplodnene.

27.2.2014 11:01
pastevecovci

XXX.XXX.3.54

ondře.j. napsal(a):
Kačer by měl mít víc rozvinutější to okolo hlavy nemůžu si vzpomenout jak se tomu říká smajlík ale prostě to červené kachna to má menší kačer větši a má i bulku nad zobákem, ale máte to opravdu kačera už i podle stavby těla smajlík Přikladám fotku mých kačen z prava kačer z leva kachna smajlík Takže se nemáte proč obávat smajlík

Jsem opravdu rád, že zareagoval někdo kdo věci opravdu rozumí. Mohl by jsi nám prosím Tě Ondro trochu podrobně vysvětlit, jak si ke svému závěru došel, a které zvíře na fotkách je podle Tebe kačer a které jsou ty dvě kačenky? Doufám, že Tě to nebude obtěžovat a předem děkuji za odpověď.

27.2.2014 12:30
sincerity

XXX.XXX.223.184

zbosace napsal(a):
Ak sú tie dve v popredí rovnako veľké a ten v pozadí znatelne vetsi a hlavne dlhší, tak máte dve staré dospelé kačice a mladého ešte pohlavne nedospeleho kacera. Kaceny by sa.chceli párit a správajú sa ako kacery. Robia chochol a.chodia s trochu spustenymi krídlami. Pritom môžu do strán kyvat chvostom. Snažia sa vyprovokovat kacera.k pareniu ale vzhľadom na jeho vek cca 5 mesiacov bezúspešne. Budete si musieť kacera kúpiť alebo požičať od niekoho komu už sedia kačice na znaske. Môžu totiž začať znasku aj bez parenia- neoplodnene.

ano, takhle to mame, ty dve v popredi jsou cca stejne velke, jedna je trosku vetsi a ten vzadu je stejne velky, ale dlouhy, to je teda kacer?

27.2.2014 12:40
peparazak

XXX.XXX.162.50

nechapu proc tu radi lide kteri tomu vubec nerozumi,podle fotek mate dve starsi kachny,ty v popredi a vzadu je mlada kachna .skuste si najit nejake vlakno kde je foto dospeleho kacera a poznate ten rozdil i bez rad tech odborniku.smajlík

27.2.2014 12:58
sincerity

XXX.XXX.223.184

tak já tedy přidám ještě jednu fotku... ale sama to koukám nepoznám... :-/

27.2.2014 13:09
peparazak

XXX.XXX.162.50

na teto fotce to je uplne jasny,mate tri kachny.sezente si kacera co nejdriv .kacer je min.o tretinu vetsi nez kachna,oblicej cerveny,vyrazna bradavice nad zobakem.hlavne si do toho nenechte kecat od lidi kteri nepoznaji vlastovku od labute.viz ti nahoresmajlík

27.2.2014 13:13
sincerity

XXX.XXX.223.184

peparazak napsal(a):
na teto fotce to je uplne jasny,mate tri kachny.sezente si kacera co nejdriv .kacer je min.o tretinu vetsi nez kachna,oblicej cerveny,vyrazna bradavice nad zobakem.hlavne si do toho nenechte kecat od lidi kteri nepoznaji vlastovku od labute.viz ti nahoresmajlík

aha smajlík tak to je smula, u nas v okoli je tezke sehnat cokoli od drubeze smajlík ale dekuju za radu, nechaa jsem se napalit...

27.2.2014 13:16
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

Zkuste je chytit a pořádně vyfotit i ta poslední fotka vypadá, že to uprostřed je kačer ma jinou stavbu těla a navíc to vypadá jak by syčel.

27.2.2014 13:19
sincerity

XXX.XXX.223.184

ondře.j. napsal(a):
Zkuste je chytit a pořádně vyfotit i ta poslední fotka vypadá, že to uprostřed je kačer ma jinou stavbu těla a navíc to vypadá jak by syčel.

tak jedna kačena z nich syčí, to už vím...i tak se pozná kačer? Chytit se nedají, ještě se mě bojí smajlík

27.2.2014 13:24
sincerity

XXX.XXX.223.184

ondře.j. napsal(a):

jinak ale, na toho/tu uprostřed jste mi psaly, že je to kačenka a opravdu nemá to zbarvení jako by měl mít kačer, takže si budu muset sehnat kačera a uvidím smajlík

27.2.2014 13:26
sincerity

XXX.XXX.223.184

sincerity napsal(a):
jinak ale, na toho/tu uprostřed jste mi psaly, že je to kačenka a opravdu nemá to zbarvení jako by měl mít kačer, takže si budu muset sehnat kačera a uvidím smajlík

*psali smajlík

27.2.2014 14:45
percheron

XXX.XXX.70.94

vsetky 3 ks su kaceny. ta bez cerveneho ozobia je mlada este nedospela. tie dve su dvojrocne predpokladam. kacer by bol podstatne vacsi

27.2.2014 16:40
sincerity

XXX.XXX.223.184

percheron napsal(a):
vsetky 3 ks su kaceny. ta bez cerveneho ozobia je mlada este nedospela. tie dve su dvojrocne predpokladam. kacer by bol podstatne vacsi

Tak děkuji smajlík

27.2.2014 16:41
zbosace

XXX.XXX.13.23

Pepo, myslím že som svojim príspevkom nikoho do omylu neuviedol. Chovam pizmovky nepretržite viac ako 30 rokov, x generácií a v odchove som už presiahol číslo 2500 jedincov. Aj tak sa nepovažujem za odborníka, stále sa ucim a chvála bohu ešte stále je čo. Snažím sa hľadať cestu pre seba i pre iných,body a.detaily čoho si treba všímať ak chcem niečo zistiť. Tvoja reakcia ma neuraža ale cítim z nej arogantný povýšenecky podtón.

27.2.2014 17:46
peparazak

XXX.XXX.162.50

Ahoj,tak to citis dobre,stve mne ze se tu v posledni dobe vyrojili odbornici a radi zacatenikum uplny blbosti.viz. ondre.j ktery se zatim nesmiril ze pani ma tri kachny a porad vidi jednoho kacera i kdyz prave on dal na toto vlakno krasnou fotku rozdilu v pohlavi.staci se jen podivat.i kdyz jsem uz rekl ze sem nebudu psat,tak mi nedalo jak vsichni tvrdite pani ze ma 1.2 pizmovek a musel jsem ji napsat co opravdu ma.pokud chovas kachny 30 let a cca2500kusu jsi odchoval tak musis poznat rozdil v pohlavi jiz u 3 mesicnich kachnat podle opereni,kachna je operena rychleji nez kacer ale to asi vis sam.je mi jasny ze nikdo nevi vse ale kdyz nevim tak mlcim a treba se jak rikas jeste neco dozvim a priucim.ucime se cely zivot.tak at se ti vede letosni sezona.smajlík

27.2.2014 18:22
sincerity

XXX.XXX.223.184

Opravdu všem děkuji za rady, jsem začátečník a nejspíš jsem se nechala napálit... už sháním kačera, tak snad se to povede...

27.2.2014 18:24
sincerity

XXX.XXX.223.184

a ještě se tedy zeptám... ta méně zbarvená je ještě nevyspělá kachna nebo nemusí mít to okolo očí zbarvené?

27.2.2014 18:56
zbosace

XXX.XXX.13.23

Áno. Kacenka je pred prahom pohlavnej dospelosti. Perie na mieste budúceho kozoviteho disku vypadne a vekom sa môže zvecsovat. Na demonštráciu pohlavnej dvojtvarnosti- dimorfizmu by som si dovolil vložiť foto chovného páru ktorý už bohužiaľ nevlastnim. To som vám aj dával do pozornosti vo svojom prvom príspevku- veľkosť a dĺžka tela. Kačer z kvalitného chovu môže mat dvojnásobnú váhu kačice. Pri výbere kacera sa oplatí investovať.

27.2.2014 18:59
rumbaba

XXX.XXX.219.2

Máte jednu starší a jednu mladou nemá vypelychaný obličej a ta druhá bude přes rok a půl stará

27.2.2014 19:00
rumbaba

XXX.XXX.219.2

Vypadá to spíš jako matka a syn s dcerou

27.2.2014 19:26
peparazak

XXX.XXX.162.50

rumbaba napsal(a):
Vypadá to spíš jako matka a syn s dcerou

pro zbosace:mel jsi ale opravdu pekne kachny,o to je za barvu?ze by seda perlova?pro rumbalu pan byvaly poslanec Kott by to po lahvi vodky nerekl lepe.odpoved hodna zapsat do analu.a vite na co jste vubec odpovedelsmajlík

27.2.2014 19:31
sincerity

XXX.XXX.223.184

Takže už tedy vím, že musím pořídit kačera... a teď se tedy zeptám, jak starý by měl být, aby začal pojímat kačenky? Nabízejí mi kačera z loňska - červen, ale četla jsem, že by mu měl být rok? Jinak děkuji za fotografii, opravdu je tam vidět veliký rozdíl....

27.2.2014 19:44
zbosace

XXX.XXX.13.23

Kaceny su plave modré. Majú trochu červenú duhovku z určitého uhla, dalo by sa to nazvať aj falow ako u exotov. Pre zadávateľku-kačer by mal mať aspoň na 80% vyčistenu kožu okolo oka. To je ťa oblasť o ktorej sme debatovali. Tak isto aj u kačerov sa z vekom zväčšuje a môže postupovať na krk. Z vlastnej skúsenosti - 8 mesačný je už plodný.

27.2.2014 19:49
sincerity

XXX.XXX.223.184

zbosace napsal(a):
Kaceny su plave modré. Majú trochu červenú duhovku z určitého uhla, dalo by sa to nazvať aj falow ako u exotov. Pre zadávateľku-kačer by mal mať aspoň na 80% vyčistenu kožu okolo oka. To je ťa oblasť o ktorej sme debatovali. Tak isto aj u kačerov sa z vekom zväčšuje a môže postupovať na krk. Z vlastnej skúsenosti - 8 mesačný je už plodný.

moc děkuji smajlík

Edy

7.11.2015 20:21
Edy

XXX.XXX.50.59

Jedí se vejce od husokačky? Vím že od husy si nejedí. Hodlám si pořídiť husokačky a nevím nic moc o chovu. Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.11.2015 20:26
Uživatel s deaktivovaným účtem

Edy napsal(a):
Jedí se vejce od husokačky? Vím že od husy si nejedí. Hodlám si pořídiť husokačky a nevím nic moc o chovu. Děkuji.

Můžete sníst celkem cokoliv, ale proč byste jedl pižmovce vejce? Ona nanese, zasedne a cílem chovu je mít kačenky na pekáč, přece. Když jí sežerete násadu, kačenky mít nebudete.

Edy

8.11.2015 18:52
Edy

XXX.XXX.90.30

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Můžete sníst celkem cokoliv, ale proč byste jedl pižmovce vejce? Ona nanese, zasedne a cílem chovu je mít kačenky na pekáč, přece. Když jí sežerete násadu, kačenky mít nebudete.

Kúpim 1 dňové na farme, kdy- za kolik mesícu dorastú do veku kdy pôjdu na pekáč? Nemám žádne skušenosti z chovem husokačiek. Rok chovám jen slepice na vajíčka.

milan78

8.11.2015 19:46
milan78

XXX.XXX.227.76

Edy napsal(a):
Kúpim 1 dňové na farme, kdy- za kolik mesícu dorastú do veku kdy pôjdu na pekáč? Nemám žádne skušenosti z chovem husokačiek. Rok chovám jen slepice na vajíčka.

Tak proc se ptáte, jestli se dají jist jejich vejce?

Edy

11.11.2015 18:14
Edy

XXX.XXX.125.215

Budu je jíst postupne a tedy aj rok staré a možno i více. Tak nevím či vejce vyhazovat nebo jíst?

13.11.2015 14:23
ropopi-an

XXX.XXX.228.126

Edy napsal(a):
Budu je jíst postupne a tedy aj rok staré a možno i více. Tak nevím či vejce vyhazovat nebo jíst?

Ano dají se jíst ! Já jsem je také jedla a žiju!

Přidejte reakci

Přidat smajlík