Brýle proti kanibalizmu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.3.2014 15:31
matysatkoo

XXX.XXX.107.81

Mohu se zeptat jak se brýle proti kanibalizmu uchycují? přesněji tyto brýle jak jsou na obrázku

5.3.2014 15:46
ovecka

XXX.XXX.31.130

Černá závlačka se prostrčí skrze nosní otvory nad zobákem. Dana

5.3.2014 15:54
matysatkoo

XXX.XXX.107.81

takže nosníma dírkama to mám prostrčit?

5.3.2014 16:17
ovecka

XXX.XXX.31.130

Ano

5.3.2014 16:28
matysatkoo

XXX.XXX.107.81

mám jí propíchnou nosni dírky?

24.4.2014 22:28
tpavol

XXX.XXX.133.2

Dobry den. smajlík
Zaujimalo by ma ohladom tych brili, ako casto sa musia obmienat, popripade cistit. (to znamena ci im ich mozem nechat na nose aj mesiac v kuse). Takisto by ma zaujimala vasa skusenost s tymito brilemi pri odnaucani drubeze od kanibalizmu (tj. zda po sundani bryli po istej dobe ich prestal bavit tento zlozvyk /kdyz budem brat do uvahy ze maji slepky dobru vyzivu/).
Takisto v suvislosti s kanibalizmom(v mojom pripade ozobavani peri) by ma zaujimali vase ine metody na odaucenie drubeze od tohoto zlozviku.

Srdecne dakujem za odpovede. smajlík

27.4.2014 08:54
matysatkoo

XXX.XXX.107.81

Dobrý den mám už to na slepici už měsíc už má i kuřata a všechno je vpohodě

28.4.2014 15:36
gibo123

XXX.XXX.210.219

matysatkoo napsal(a):
Dobrý den mám už to na slepici už měsíc už má i kuřata a všechno je vpohodě

A ako ste jej ich prepichli ?Rozmislam ze aj ja si ich kupim.

28.4.2014 17:58
wyandotte

XXX.XXX.249.1

Odkial ste objednávali tie okuliare a kolko stály? ja som planoval objednať z driml.cz ale neviem kolko by vyšlo poštovné z čiech .

29.4.2014 22:06
jaroslav255

XXX.XXX.170.35

wyandotte napsal(a):
Odkial ste objednávali tie okuliare a kolko stály? ja som planoval objednať z driml.cz ale neviem kolko by vyšlo poštovné z čiech .

http://www.farmarik.sk/product/okuliare-proti-ozobavaniu-3824/

a je to na Slovensku, možno pomôže

2.5.2014 11:30
matysatkoo

XXX.XXX.107.81

Propíchnul jsem nosní dírky já jsem to objednával ještě ze žrádle ale 3kč kus

2.5.2014 14:41
wyandotte

XXX.XXX.249.1

jaroslav255 napsal(a):
http://www.farmarik.sk/product/okuliare-proti-ozobavaniu-3824/

a je to na Slovensku, možno pomôže

Jooj dakujem ja som hladal ale našiel som iné stránky a tam boly ceny okolo 35 centov a vyšie a to sa neoplaca :)

2.5.2014 21:06
rosnička

XXX.XXX.179.3

matysatkoo napsal(a):
Mohu se zeptat jak se brýle proti kanibalizmu uchycují? přesněji tyto brýle jak jsou na obrázku

Já je používám u slepic proti požírání vajec, super, vejce už zůstávají všechna.

6.5.2014 12:40
wyandotte

XXX.XXX.249.1

No dnes mi prišly okuliare , ale zistil som že som asi mekkýš a bojím sa im to prepichnúť , ako ste to prepichovali vy ? s čím ?

6.5.2014 19:05
peter z bratislavy

XXX.XXX.240.152

Ke´dže je tá plastová šipka mäkká a ľúbi sa zohnúť, na prepichnutie prepážky používam drôt o rovnakej hrúbke. Potom už len sa trafiť do vytvorenej dierky s platsovou závlačkou, je to rýchle a sliepka nemá taký dlhý stres.

17.5.2014 01:03
rosnička

XXX.XXX.158.168

wyandotte napsal(a):
No dnes mi prišly okuliare , ale zistil som že som asi mekkýš a bojím sa im to prepichnúť , ako ste to prepichovali vy ? s čím ?

Propichuji to přímo tou závlačkou , nic se nebojte žádná krev neteče , propíchnete vlastně jen kousek chrupavky která je neprokrvená .

17.5.2014 21:03
gibo123

XXX.XXX.210.219

Dobry mohol by som ich aj dat na kacky lebo mam jednu strasne agresivnu a vysedi s okuliarmi aj mlade ?smajlík

17.5.2014 21:16
wyandotte

XXX.XXX.249.1

No takže ja som to nedokázal urobiť , musel to robiť ocino lebo mne ich bolo lúto ale išlo to lahko aj s tou závlačkou , no ale ako ich tak pozorujem neviem či si už nezvykli na tie okuliare a nezačínajú znovu s kanibalizmom ...

1.11.2014 21:38
Jiří Herynek

XXX.XXX.218.182

Jak to dopadlo? osvědčilo se řešení? Pomuže mi ti proti kohoutím bojům? chci jedát na yimu k sobě.

2.11.2014 23:01
wyandotte

XXX.XXX.249.1

No mne to pomohlo tak s časti sliepky už njesu hole na chrbtoch ale sem tam si všimnem že ešte idú po perí len sa im to nedarí úplne vysklbnúť , časom si na to zvykli, kohutom by som to nedával vraj potom nevedia pojímať a ked to chcete len na zimu tak je to dosť zaujímave prepichopvať tú kožičku v nosných dierkach , zamna to musel robiť ocino lebo som nemal nato ... a keby to chcete dávať dole tak musíte tú spojku odstrihnúť ..

3.11.2014 12:43
Jiří Herynek

XXX.XXX.221.82

Asi to dám, nemohu mít odděleně 4 kohouty a k tomu ještě mladé kohouty a na sezonu to sundám, to mi za 3 kč stojí, již jsem o několik kohoutů v minulosti přišel, zabil jeden druhého. Třeba vymyslím náhradní průvlačku na další použití. Mohlo by to fungovat, protože kohouti bojují přímo proti sobě a nalétávají na sebe a s brýlemi by se nemuseli vůbec vidět.

21.2.2017 19:54
peter z bratislavy

XXX.XXX.225.243

AKo riešiť ožďobávanie peria a kanibalizmus okrem skrátenia zobáka, čo nasadenia okuliarov ?

Objavil som niečo ako "zubadlo" do zobáka. Plastový elipticky krúžok sa vloží do zobáka a uchytí do nosných dierok. Neumožňuje úplne zavrieť zobák a tým pádom aj vyšklbávať perie z chvosta. Už ste to "zubadlo" niekto skúšal?

22.2.2017 08:43
vlas

XXX.XXX.161.212

peter z bratislavy napsal(a):
AKo riešiť ožďobávanie peria a kanibalizmus okrem skrátenia zobáka, čo nasadenia okuliarov ?

Objavil som niečo ako "zubadlo" do zobáka. Plastový elipticky krúžok sa vloží do zobáka a uchytí do nosných dierok. Neumožňuje úplne zavrieť zobák a tým pádom aj vyšklbávať perie z chvosta. Už ste to "zubadlo" niekto skúšal?

Zdravím, zkoušel jsem to, měl jsem je od p.Drimla. Zhruba po 3 týdnech se zobák ohnul tak že špička byla dovřena a uprostřed zobáku byla mezera. Po odstranění trvalo víc jak měsíc než se zobák zase srovnal. Tak jsem se vrátil ke klasickým brýlím. Toto je moje zkušenost. Zdravím Kukla.

22.2.2017 10:25
jo012810

XXX.XXX.96.211

Jiří Herynek napsal(a):
Asi to dám, nemohu mít odděleně 4 kohouty a k tomu ještě mladé kohouty a na sezonu to sundám, to mi za 3 kč stojí, již jsem o několik kohoutů v minulosti přišel, zabil jeden druhého. Třeba vymyslím náhradní průvlačku na další použití. Mohlo by to fungovat, protože kohouti bojují přímo proti sobě a nalétávají na sebe a s brýlemi by se nemuseli vůbec vidět.

Trny se prodávají zvláť po 1 Kč. Brýle skutečně fungují i u kohoutů a proti kanibalismu obecně.

22.2.2017 10:43
rapotacka11

XXX.XXX.32.129

Občas jim dát maso = bílkoviny.

22.2.2017 16:51
peter z bratislavy

XXX.XXX.225.243

rapotacka11 napsal(a):

Občas jim dát maso = bílkoviny.

A keď majú všetkého dosť? Aj tak ich krmiť mäsom, či im dávať Magi do vody? To sú take rady... Zlozvyk nesúvisí vo väčšine prípadov z nedostatkom bielkovín. Krmim všetky kurence a mládky rovnako a predsa to niektoré robia a ine (aj toho istého plemena) to ani nenapadne. Preto treba hľadať riešenia, ako ten zlozvyk eliminovať, keďže sa dá odučiť zväčša len sekerkou.

22.2.2017 18:07
karelcerman

XXX.XXX.41.79

Brýle proti ozobávání super, ale je nutné nasadit včas, raději preventivně, než se to naučí, jinak klovou 'naslepo, a ocasy stejně vyklovou. A doporučuji u velkých slepic menší jen do 12. - 14. týdne, pak vyměnit za větší, nejlépe takové ty hranaté, ty odradí i kohouty od rvaček, ale zase deformují hřeben nad zobákem. Zmiňovaná 'céčka, funguji taky moc dobře, ale zdeformují zobák tím, jak ho nemůže zvíře zavřít, ale prý, nemám odzkoušenéosobně, tím jak zvírata dýchají zobákem je u nich nižší výskyt respiračních chorob, především mykoplazmózy.

to Peter:
Pozor na maggi - je to sůl a ve velkém množství jed, maso sice nahradí deficit bílkovin, ale s jídlem roste chuť, a když není maso, dobrá kámoška
Příčinou ozobávání je obvykle nuda při vysokém počtu zvířat na malé ploše, proto by velkochovy bez kauterizace zobáků stěží fungovaly. Pokud nemáte prostor a máte hodně drůbeže, založte jim kvalitní hlubokou podestýlku, alespoň 30 cm, a krmte granulema, ty rozházejte a zahrabejte do podestýlky, aby drůbež musela každé sousto pracně vyhrabávat a neměla čas na, blbosti, a odměřovat, aby se během chvíle nanacpaly, ale pěkně musely makat celý den. V tomto případě ale nedávejte ani brýle ani céčka, zvířata by chcípla hlady.

22.2.2017 18:35
peter z bratislavy

XXX.XXX.225.243

Karel,
" Peter:
Pozor na maggi - je to sůl a ve velkém množství jed, maso sice nahradí deficit ". Mne je to jasné, ale bohužiaľ takýchto zaručených "dobrých rád a receptov" je tu viac. Už len to by mi chýbalo, aby som takto riešil tento problém.

22.2.2017 18:44
karelcerman

XXX.XXX.41.79

Peter,
Nedošlo mi, že to myslíte ironicky, omlouvám se.

22.2.2017 21:23
tragopan

XXX.XXX.214.227

peter z bratislavy napsal(a):

Dobrý den,
říkám tomu céčka a mám je již několik let a v přípdě začátku ozobávání používám raději než brýle. Dělají se ve více velikostech takže i pro kuřata. Dle mých zkušeností fungují dobře je jen třeba po nasazení ptáky sledovat. Stalo se mi že se jedinec kterému jsem nasadil toto céčko nebyl schopen se naučit přijímat potravu.
Zdraví Míla tragopan.

24.2.2017 08:58
Fa.ves

XXX.XXX.241.19

Používání brýlí je pro můj chov bažantu, slepic atd absolutně neznám. Ne že by se občas nějaký ten kus nezačal díbat, je spíše pak otázka proč to dělají. Z mých zkušenosti jsou takové tři hlavní faktory a to zacervivelost, nedostatek bílkovin a předimenzovani chovneho prostoru.
Kouhoti se budou rvat tak dlouho dokud na "hnoji" nebude jen on a jeho slepičky. Tak to je bylo a bude.

Přidejte reakci

Přidat smajlík