Oprava škrupiny nás.vajca

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.3.2014 20:20
peter z bratislavy

XXX.XXX.240.152

Prišlo mi dnes z Nemecka a Holandska 5 balíkov nás. vajec. V každom bolo 30 vajec zriedkavejších plemien.
Všetky vajcia sú vporiadku, len u 2 vajec veľkých Španielok je škrupinka jemne naťuknutá (taký jemný pavúčik), že to skoro ani nie je vidno. Keďže ide o dosť vzácne (i drahé vajcia) chcel by som požiadať o vaše rady, aké máte skúsenosti s "opravou" drobne poškodenej škrupiny.

Niekto tu písal (neviem to nájsť), že je to dobré zakvapkať voskom zo sviečky. Počul som aj oprave lakom na nechty (trochu sa tej chémie bojím).
Máte niekto skúsenosti a vyliahlo sa z toho kuriatko?

6.3.2014 21:34
začátek

XXX.XXX.18.82

Dobrý večer,prubnul bych včelí vosk a možná i med.Jinak bude stejně smaženice.

6.3.2014 21:56
dorm

XXX.XXX.202.18

Dana to teď někde popisovala lepící páskou až do posledního dne v dolíhni pak jí odstraní..
Snad napíše více ona

6.3.2014 22:31
nitram306

XXX.XXX.3.121

Dobrý den,
dovolím si sem vložit jeden můj postřeh z mého prvního líhnutí, kdy jedno vejce bylo poškozeno z přepravy (drobný nepatrný pavouk u vzduchové komůrky) a druhé jsem vlivem své šikovnosti při otáčení asi 9 den poškodil (pavouk asi 5cm v průměru a 0,5cm prohlubeň). Vše zatřeno bezbarvým lakem na nehty, nechat zaschnout, asi po 10min. vloženo zpět do líhně. Další průběh inkubace bez nadstandartní péče o poškozené vejce.
S pozdravem
MZ

6.3.2014 22:33
nitram306

XXX.XXX.3.121

Výsledek...
příroda je mocná

6.3.2014 23:04
merfi

XXX.XXX.184.77

peter z bratislavy napsal(a):
Prišlo mi dnes z Nemecka a Holandska 5 balíkov nás. vajec. V každom bolo 30 vajec zriedkavejších plemien.
Všetky vajcia sú vporiadku, len u 2 vajec veľkých Španielok je škrupinka jemne naťuknutá (taký jemný pavúčik), že to skoro ani nie je vidno. Keďže ide o dosť vzácne (i drahé vajcia) chcel by som požiadať o vaše rady, aké máte skúsenosti s "opravou" drobne poškodenej škrupiny.

Niekto tu písal (neviem to nájsť), že je to dobré zakvapkať voskom zo sviečky. Počul som aj oprave lakom na nechty (trochu sa tej chémie bojím).

Natuknute vajce som uz niekolko krat opravoval voskovanim.Niekto mi tu radil,ze sa to nema a ze kuriatko moze dostat infekciu,ale asi som dieta stasteny,zatial to bolo vzdy uspesne.A uprimne...co horsie by sa mu mohlo stat,ako ho dopredu odsudit.
Pouzil som papierovu pasku,pretoze drzi lepsie ako plastova.Prelepim nou celu prasklinu a cele to zavoskujem klasickou bielou neparfumovanou svieckou.
Tiez mi vcera prisli z Nemecka Minorky a aj napriek dobremu baleniu bolo jedno prasknute a jedno uplne rozbite.

6.3.2014 23:26
merfi

XXX.XXX.184.77

A tu je vysledok.Bolo to prve oplodnene vajce z Cemani 2+1 co som od vas kupoval.Smola,ze prasknute,stastie,ze aj tak prezilo

7.3.2014 06:40
ovecka

XXX.XXX.31.130

Já opravuji obyčejnou průhlednou lepící páskou - izolepa. Po naťuknutí kuřetem před líhnutím sundávám. Ovšem, chce to rychle, co nejdříve po zjištění ,,závady", aby infekce měla co nejméně šancí. Včelí vosk se mi jeví také vhodný, bode mít i protibakteriální účinky. Jenom pozor na teplotu a polohu zárodku. Dana

7.3.2014 16:25
katka83

XXX.XXX.91.141

nitram306 napsal(a):
Výsledek...
příroda je mocná

úžasné smajlík

7.3.2014 18:27
kikobajla

XXX.XXX.229.184

ake ste mali este objednane druhy sliepok ??

7.3.2014 18:44
milan53

XXX.XXX.224.58

Dobrý večer.Malé praskliny a narušenia vajíčok robím lepiacou páskou umelou na zastieranie eurookien,je žltej farby a veľmi dobre na vajíčku drží.Nechávam ju až do klvania vajec.Rosenie vodou jej vôbec nevadí , proti papierovej ktorá sa odlepuje.S pozdravom M.H.

7.3.2014 23:02
merfi

XXX.XXX.184.77

Nie neodlepila by sa ani vtedy, ak by nebola voskovana;-)
Ale kazdy skusil nieco ine a ak mu to funguje,nieje dovod na zmenu

10.3.2014 18:03
peter z bratislavy

XXX.XXX.240.152

Tak som skúsil ten lak na nechty. Aby bolo jasné, že ktoré vajcia Španielok boli "opravované", tak som použil farebný lak.
Uvidíme, čo z toho bude...

10.3.2014 18:20
peter z bratislavy

XXX.XXX.240.152

Tak ešte prikladám môj "umelecký výtvor" na škrupine

10.3.2014 18:21
peter z bratislavy

XXX.XXX.240.152

A ešte detail "umeleckého diel"-čisto abstraktne umenie

10.3.2014 19:38
lydie

XXX.XXX.70.117

jsem zvědavá, jestli se vylíhne i kuře z vejce, kde je lakem přetřená vzduchová bublina

23.3.2014 21:09
ibezci

XXX.XXX.33.7

podlevmne to na vzduchove bubline nevadi, ja vejce obcas opravim lepici paskou stavebni a zatim se vzdy vse vyvijelo dal, nektera se i vylihla a zpravidla vzdy byla poskozena skorapka na bubline

28.3.2014 18:48
peter z bratislavy

XXX.XXX.240.152

Poslušne hlásim:

z 30 importovaných a nsadených vajec veľkých Španielok bolo 17 oplodnených a predstavte si aj obe "opravované". A dnes sa stal "zázrak" z oboch opravovaných vajec sa vyliahli kuriatka. Takže tento spôsob opravy porušenej škrupinky naozaj funguje.

Včera som našiel vo výbehu u veľkých Kočiniek aj vajce s malou dierkou (akoby ju niekto opatrne vyvrtal). Tak som skúsil inú metódu a prelepil som dierku Leukoplastom. Uvidíme čo to spraví.

Ešte raz všetkým zúčastneným ĎAKUJEM za dobré rady.

28.3.2014 19:00
lydie

XXX.XXX.70.117

Tak super, takové info se hodí. Zatím jsme naštěstí nic lepit nemuseli, ale člověk nikdy neví.
Tak ať rostou do krásysmajlík.

28.3.2014 19:33
nitram306

XXX.XXX.3.121

Poslušne hlásim:

z 30 importovaných a nsadených vajec veľkých Španielok bolo 17 oplodnených a predstavte si aj obe "opravované". A dnes sa stal "zázrak" z oboch opravovaných vajec sa vyliahli kuriatka. Takže tento spôsob opravy porušenej škrupinky naozaj funguje.

Včera som našiel vo výbehu u veľkých Kočiniek aj vajce s malou dierkou (akoby ju niekto opatrne vyvrtal). Tak som skúsil inú metódu a prelepil som dierku Leukoplastom. Uvidíme čo to spraví.

Ešte raz všetkým zúčastneným ĎAKUJEM za dobré rady.

Dobrý den,
gratuluji k úspěchu a jsem rád, že jste potvrdil mou zkušenost. I když jsem již tento způsob opravy skořápek přebral od jiných chovatelů, jsem rád, že jsem ho mohl předat dalším. Věřím, že Vaše jméno a vždy věcné a zkušené rady tomotu jen přidalo. Dle mého názoru je to velmi jednoduchý a hlavně funkční způsob opravy. Nechci znevažovat i jiné rady (věřím že i funkční), ale s lakem je to téměř bez práce... Jinak důležité je, aby nebyla porušena blána pod skořápkou, tam již pomůže jen asi zázrak.
S pozdravem
MZ

4.4.2014 11:54
pe3k

XXX.XXX.70.146

Ja som opravoval vajce s preliačinou cca 1cm včelím voskom.A za 21 dní sa mi vyliahla malá bielefeldka.

4.4.2014 11:57
pe3k

XXX.XXX.70.146

..a tu je vyliahnutá bielefeldka rodofarebná.

4.4.2014 13:12
peter z bratislavy

XXX.XXX.240.152

A ešte k tomu aj sliepočka!!!
Tak ja by som mal určite 2 kohútovsmajlík

4.4.2014 17:55
pe3k

XXX.XXX.70.146

A ešte k tomu aj sliepočka!!!
Tak ja by som mal určite 2 kohútovsmajlík

Ja som mal z 24 vyliahnutých len 7 kohútikov. smajlík

4.4.2014 20:04
boris6

XXX.XXX.224.25

to bolo z tých vajíčok odo mňa? to máte dobrý pomer smajlík

5.4.2014 09:19
pe3k

XXX.XXX.70.146

boris6 napsal(a):
to bolo z tých vajíčok odo mňa? to máte dobrý pomer smajlík

Jasne..to sú ony.Ten pomer spravili asi tie vajcia čo boli navyše smajlík
Najprv som myslel že to prasknuté je od oravky ale potom som lepšie pozrel značenie.
A nesmiem zabudnút na tie dve "špecialitky" od oraviek.Som zvedavý čo z nich vyrastie smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík