Chcel by som sa spytat ci su plemena kaciek ktore maju zachovany pud sedenie okrem pizmovky a divej kacky. Chcel by som si kupit nejake kacky ale nemam liahen . A este kde by sa dali zohnat ?
Dakujem za odpovede
Myslite ze by som mohol kupit nasadove vajcia nejakych kacic a ked sadne pizmovka tak vlozit pod nu ? A ak hej tak kedy by bolo najvhodnejsie zohnat tie vajcia ?
peterr22
napsal(a): Kačice som choval spôsobom takým, že som mal pár pekinských a ich vajcia mi sedela kačica pižmová. Všetko bolo ok a ani liaheň nebolo treba.
A jak jste to dělal když pekingská snašela dřív a pižmovky ještě neseděly ?
Kačice som choval len rok. A robil som to tak že mi obe kačice začali znášať takmer rovnako, ale ja som pod kačicu dával len posledné znesené vajcia teda cca asi 6 kusov od jednej a ďalších 7-9 kusov od druhej. Všetko bolo ok a ja som mal radosť až sa liahli mladé.
Osobne by som ich kupoval až vtedy, keď bude kačica v znáške u konca a bude sa chystať zasadnúť. To je však individuálne u každej kačice ja som mal tú výhodu že som mal vajcia pekinských hneď poruke. Dúfam že som pomohol a veľa úspechov v chove.
Je totiž starší než dva roky a hrozí tedy, že nedostanete smysluplnou odpověď. Pokud vás toto téma zajímá,
vložte prosím váš příspěvek nebo dotaz jako nové diskusní vlákno.