ivet33
napsal(a):
mam 20 den v dolihni a nic se nedeje
Nasazoval jste tedy v pondělí.
Já v neděli večer a včera dopol. se vylíhlo 1 kuře, ale na tom zřejmě celý den, možná i přes noc seděla začínající kvočna, která ten den dostala jiná vajíčka a stěhovala se mimo ostatní slepice. Dnes večer to máme 21. den a už jsou vylíhlá 4 kuřátka, 4 vajíčka jsou už přes půl dne jen velmi nepatrně naďobnuté a 15 zatím ani ťuk.
Nakonec se mi vylíhlo 20 kuřat a nakonec sem si dokoupil 2 hedvábničky. Tady je foto
Anette17

XXX.XXX.66.239
Ahoj chci se zeptat 14.3. jsem nasadila vajíčka do inkubátoru teplota mi tam běhá kolem 37-38 stupňů pěti dnech jsem prosvicovala a z 3 z toho byla oplodněná a dvě ne během týdne mi dva zárodky zemřeli na vyšší teplotu .... Včera 3.4. to bylo 20 dní a kuřátko furt nikde prosvicovala jsem ho a viděla jsem že se zárodek hýbe ale ještě asi není tak dostatečně velké na to aby se vylihnulo nevite za jak dlouho by se to mohlo vylíhnout ??
Velmi zajímavá příručka pro začátečníky, kde najdete dobu líhnutí jednotlivých druhů vajec, od kdy se nemají vejce otáčet, kdy se mají vejce kontrolovat, průměrné velikosti vajec i složitější věci, jako je výběr vajec pro líhnutí, poměr kohoutů a slepic a další věci. Občas do ní také nakouknu.
https://www.lihne-na-drubez.cz/jak-spravne-lihnout/