Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.3.2014 20:23
reddriver

XXX.XXX.104.146

Ahoj, prosím o radu, jak silná infra žárovka by mohla stačit 8 housatům týdenním. Abych zbytečně neobjednal slabou respektive žrouta.

17.3.2014 23:01
skorice.vanilka

XXX.XXX.203.181

Já si pořídila elektrickou vyhřívací desku (elektrickou kvočnu) z líhně cz. má max. 50 W s regulací (ubíráním výkonu) a štelovacími nožičkami. pro 50 kuřat. Zatím tam mám 3 housata a 16 káčátek. Zítra přibude 10 kachňat. Protože jedny jsou menší, druhé vyšší nastavila jsem i nožičky nestejně vysoko. Dala jsem do skleníku a drobotina je tam spokojená. Nepípají, jen slabounce ševelí.

18.3.2014 05:58
reddriver

XXX.XXX.38.27

Já ji mám také na kuřata. Husy chci mít jen 1x ročně po max 10 ks. Na housata mi to přijde nízké a cena je také jinde, proto raději infra.

18.3.2014 06:57
skorice.vanilka

XXX.XXX.203.181

Musíte si seřídit >nožičky< u té kvočny. Já tam mám housata, teda jen 3 a káčata 16. Tak mám 2 nožičky nižší a 2 vyšší. Hřeje jim to záda. Stejně většinu času tráví po celém výběhu a tam se chodí jen ohřát.

18.3.2014 10:54
tsafrankova

XXX.XXX.180.182

skorice.vanilka napsal(a):
Já si pořídila elektrickou vyhřívací desku (elektrickou kvočnu) z líhně cz. má max. 50 W s regulací (ubíráním výkonu) a štelovacími nožičkami. pro 50 kuřat. Zatím tam mám 3 housata a 16 káčátek. Zítra přibude 10 kachňat. Protože jedny jsou menší, druhé vyšší nastavila jsem i nožičky nestejně vysoko. Dala jsem do skleníku a drobotina je tam spokojená. Nepípají, jen slabounce ševelí.

Jak stará housata jste umístila do skleníku s vyhřívací deskou? Připadá mi to jako nejlepší řešení, asi koupím skleník smajlík.

18.3.2014 12:29
reddriver

XXX.XXX.38.27

Tak jsem objednal dalsi desku a je po problemu.

18.3.2014 15:26
skorice.vanilka

XXX.XXX.203.181

tsafrankova napsal(a):
Jak stará housata jste umístila do skleníku s vyhřívací deskou? Připadá mi to jako nejlepší řešení, asi koupím skleník smajlík.

Od 3-tího dne a 3-tí noci jsou v tom skleníku. Pod deskou mám polystyren a protože se na něm klouzaly, dala jsem tam protiskluzovou folii, je perforovaná, nečistota skrz ní propadne a taky se dobře čistí. Tu fólii bych potřebovala ještě jednu. Nemůžu ji sehnat. Tenkrát byla kupovaná v Penny.

20.3.2014 23:11
tsafrankova

XXX.XXX.180.182

Ideální smajlík. Jen musím vyřešit kam s ním. Díky.

21.3.2014 12:24
skorice.vanilka

XXX.XXX.203.181

tsafrankova napsal(a):
Ideální smajlík. Jen musím vyřešit kam s ním. Díky.

No moc ideální to není, protože tam právě nemůžu nic nasázet. Ale prostor mají 3 x 1 metr a je jich tam 31 ks. Když vysvitne sluníčko, mám ve vchodu síť aby na ně nemohly kočky. Topnou desku vypínám a zapnu až navečer. Voda,co drobotina vycáká, se krásně vsákne a nemám ani problém s tím, co vykadí. Jen to motyčkou >kuří nohou< prohrábnu a zapraví se to do hlíny. Prckové to vzápětí ušlapou. Na noc si ještě zalézají pod topnou desku. Jak budou starší, půjdou do jiného výběhu venku. Mám to letos prvně a jsem nanejvýše spokojena. Drobotině už je týden a žádná úmrtnost.

21.3.2014 15:15
tsafrankova

XXX.XXX.180.182

Ideální pro kuřata a ostatní drobotinu smajlík. Vloni jsem měla kuřata v obýváku a vzhledem k počasí tam pobyla dlouho. Byl to hrozný binec. Váš skleník je zkrátka ideální stav.

Přidejte reakci

Přidat smajlík