Já si pořídila elektrickou vyhřívací desku (elektrickou kvočnu) z líhně cz. má max. 50 W s regulací (ubíráním výkonu) a štelovacími nožičkami. pro 50 kuřat. Zatím tam mám 3 housata a 16 káčátek. Zítra přibude 10 kachňat. Protože jedny jsou menší, druhé vyšší nastavila jsem i nožičky nestejně vysoko. Dala jsem do skleníku a drobotina je tam spokojená. Nepípají, jen slabounce ševelí.
skorice.vanilka
napsal(a):
Já si pořídila elektrickou vyhřívací desku (elektrickou kvočnu) z líhně cz. má max. 50 W s regulací (ubíráním výkonu) a štelovacími nožičkami. pro 50 kuřat. Zatím tam mám 3 housata a 16 káčátek. Zítra přibude 10 kachňat. Protože jedny jsou menší, druhé vyšší nastavila jsem i nožičky nestejně vysoko. Dala jsem do skleníku a drobotina je tam spokojená. Nepípají, jen slabounce ševelí.
Jak stará housata jste umístila do skleníku s vyhřívací deskou? Připadá mi to jako nejlepší řešení, asi koupím skleník .
tsafrankova
napsal(a):
Jak stará housata jste umístila do skleníku s vyhřívací deskou? Připadá mi to jako nejlepší řešení, asi koupím skleník .
Od 3-tího dne a 3-tí noci jsou v tom skleníku. Pod deskou mám polystyren a protože se na něm klouzaly, dala jsem tam protiskluzovou folii, je perforovaná, nečistota skrz ní propadne a taky se dobře čistí. Tu fólii bych potřebovala ještě jednu. Nemůžu ji sehnat. Tenkrát byla kupovaná v Penny.
tsafrankova
napsal(a):
Ideální . Jen musím vyřešit kam s ním. Díky.
No moc ideální to není, protože tam právě nemůžu nic nasázet. Ale prostor mají 3 x 1 metr a je jich tam 31 ks. Když vysvitne sluníčko, mám ve vchodu síť aby na ně nemohly kočky. Topnou desku vypínám a zapnu až navečer. Voda,co drobotina vycáká, se krásně vsákne a nemám ani problém s tím, co vykadí. Jen to motyčkou >kuří nohou< prohrábnu a zapraví se to do hlíny. Prckové to vzápětí ušlapou. Na noc si ještě zalézají pod topnou desku. Jak budou starší, půjdou do jiného výběhu venku. Mám to letos prvně a jsem nanejvýše spokojena. Drobotině už je týden a žádná úmrtnost.