Nemáte náhodou zkušenost s touto líhní či předlíhní , po případě nějaký návod.. Jedná se o starší líhen či předlíhen zřejmě Rakouské výroby z nuceným okruhem . Vím že se v ní má nastavit teplota na 37,8 . má 4 lysky ,při povytáhnutí se vejce zaráz otočí na každé lysce samostatně .
na levé straně je ovládání vlchkosti a to nevím jak funguje a chybí tam kontrolka
to by mělo byt ovládání vlchkosti . uvnitř líhně je nádoba na dně a v něm nějaké ohřívadlo (asi ) a na hoře je další malá nádoba .
pokud by z vás někdo měl návod nebo ví na jakém principu funguje to ovládání vlchkosti předem dík
Trochu som hladal po webe a našiel som niečo podobné..ale liahen to nie je..Nie je možné,že to je domáca výroba?
http://www.tipp-international.de/?id=565&ID=14807
Príde mi to ako vyrobené z tohto zariadenia.
zdarec
Ta vlhkost funguje stejně jako topení si myslím,otočíš kolečkem na požadovanou hodnotu a tu si bude udržovat.
Nechal bych jí přeběhnout elektrikářem,jaké hodnoty májí topení a ohřev vody a v jakém stavu jsou oba poťáky.Počítám,že líheň neznáš dlouho
podle fota tam chybí jen kontrolka ohřevu vody,jinak to dělá výpar do hodnoty kterou nastavíš na potenciometru 50-70% při hrabavé.
Musí to tam mit ještě čidlo hygrostatu.
Je to slušná a zachovalá líheň na způsob HEKA z dob,kdy ještě nebyl digitál
Manuální nastavení teploty i vlhkosti,ruční přetáčení vajec,což u motorových líhní vyžaduje nejméně 6x24h
Nevím jestli jí už vlastníš a máš k ní přístup,ale začal bych elektrikářem,kalibrací teploty a pak přibližně poměřit vlhkost nějakým vlhkoměrem
dorm
napsal(a):
zdarec
Ta vlhkost funguje stejně jako topení si myslím,otočíš kolečkem na požadovanou hodnotu a tu si bude udržovat.
Nechal bych jí přeběhnout elektrikářem,jaké hodnoty májí topení a ohřev vody a v jakém stavu jsou oba poťáky.Počítám,že líheň neznáš dlouho
podle fota tam chybí jen kontrolka ohřevu vody,jinak to dělá výpar do hodnoty kterou nastavíš na potenciometru 50-70% při hrabavé.
Musí to tam mit ještě čidlo hygrostatu.
Je to slušná a zachovalá líheň na způsob HEKA z dob,kdy ještě nebyl digitál
Manuální nastavení teploty i vlhkosti,ruční přetáčení vajec,což u motorových líhní vyžaduje nejméně 6x24h
Nevím jestli jí už vlastníš a máš k ní přístup,ale začal bych elektrikářem,kalibrací teploty a pak přibližně poměřit vlhkost nějakým vlhkoměrem
Děkuji za rady ,ano líhen mám chvíli doma teplotu drží dobře , starší je ale velmi zachovalá . Sám mám doma líhen na ca 90 slepičích vajec , babičku kterou mám 25 let a to měla majitele již přede mnou a nedám na ní dopustit . Táto líhen je mnohem propracovanější ale na dnešní dobu zastaralá , na druhou stranu nejsem žádný profesionál a pro mojí potřebu super .Stačí povytáhnout lysku nebo zasunout a vejce se otočí na celé lysce sama . No a kapacitu má ca 400ks , Sám chovám několik plemen drůbeže a musím líhnout na několik etap , což pokud se mi podaří letos odzkoušet a doladit tak na příští rok mám nalíhnuto dle vlastní potřeby . Tento typ líhní fungoval v počtu 20 kusů v Rakouské Organizaci či klubu dle mích informacích, před rokem to tam rušili a jedna se dostala ke mě. Vlhkoměr mám k ní původní ale mám i svůj modernější jěště jednou dík.