Mohl bych se zeptat je líheň COVINA SUPER 24 dobrá líheň a máte sní nějaké skušenosti prosím o radu děkuji
http://www.lihne.cz/498-24-auto.html
Silně mi to připomíná tuto líheň, řekl bych, že je to buď kopie, nebo stejný výrobek pod jinou značkou.
O líhni real 24 je to spoustu témat.
Koupili jsme jí loni začátkem léta. Líhla jsem v ní 2x kuřata, 2x křepelky japonské. Jsem s ní spokojená. Je tichá, máme jí v bytě. Dolévám destilovanou vodu jinak se tvoří usazeniny.
Já mám ty nejlepší zkušenosti s líhní (stejná kapacita), plně automatická - RCOM, vis obrázek. Jak jsem již někde psal, stačí nasadit vejce, do sklenici od okurek dát vodu z vodovodu, zapnout, nastavit doporučené hodnoty teploty a vlhkosti a můžete mýt 18 dní bez starostí. 18 den zastavíte pohyb "kolíbky" a nastavíte patřičnou teplotu a vlkost a vybíráte vylíhlá kuřata.
37,7 pro líhnutí a 37,2 když se to předělá na dolíheň u kuřat i křepelek. Jinak postupuju podle příručky. Akorát s prosvěcováním vajec si nedělám moc hlavu. Slepičí prosvěcuju jen jednou a křepelčí vůbec. Vlastně jo, až po dokončení líhnutí, abych věděla, kolik bylo neoplozených.
Jinak nevím, jestli je to v návodu, před líhnutím vejce rosím vodou.
kytka77
napsal(a):
Dobrý den paní Hubačová, dostala jsem tuto líheň, jaké s ní máte zkušenosti. Za odpověď děkuji. Květa.
Letos jsem v ní líhla 3x kuřata a 2x křepelky japonské. Takže byl čas líhnutí "vychytat". Doporučuju koupit vlhkoměr. Já jsem totiž zjistila, že při naplnění jen levé nádoby vodou tam není požadovaná vlhkost. Tak podle výsledků na vlhkoměru od začátku naplňuji obě nádoby na vodu.
A při předělání na dolíheň (vyndání naklápějícího se držáku na vejce a dání mřížky) naplňuji i prostor co je uprostřed vodou. Tzn. mezi pravou a levou nádrží na vodu. Není tam přístup z venčí, takže se případně dolije voda přes mřížku.
Vodu dávám destilovanou, protože jinak se mi na plastu líhně dělají usazeniny z vodního kamene.
Jinak rosím vejce před líhnutím ještě rozprašovačem. Po naklování to chce už neotvírat líheň. Jinak hodně klesne vlhkost a kuřata se špatně líhnou.
Po líhnutí odmontuju spodní motorek na otáčení vajec. A celou spodní nádobu beru na umytí ředěným Savem. Horní otírám vlhkým hadrem.
kytka77
napsal(a):
Dobrý den paní Hubačová, dostala jsem tuto líheň, jaké s ní máte zkušenosti. Za odpověď děkuji. Květa.
Přidám fotku z letošního líhnutí křepelek