Husokachny (Mulard) se mezi sebou surově perou při páření.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.3.2014 13:02
lucy85

XXX.XXX.96.70

Dobrý den!Chtěla jsem se optat.Od loňska jsem začala chovat husokachny a letos jim bude rok!Mám je jako mazlíčky a také na slymáky.Mají voliéru a přes den volný pohyb na pastvě.Na podzim se začali pářit,mají hodně oškubané peří a jedna z kachen má dokonce na hřbetě krvavá místa.Nevím co mám dělat,jestli oddělit nebo nevím,ale zabíjet je určitě nechci!A jestli by někdo dokázal určit co je co (kachna-kačer) přikládám foto.Předem děkuji Lucka B.smajlík

24.3.2014 13:26
ovecka

XXX.XXX.171.70

Nejjistěji to zjistíte sama kloakální metodou (bylo tady několikrát řešeno). Nevypadá, že by nějak trpěly, jsou krásně čisté a opečovávané. smajlík Dana

24.3.2014 13:35
lucy85

XXX.XXX.96.70

Na téhle fotce jsou čisté no,bylo sucho a pěkně,ale teď vypadají hrozně smajlík Děkuji za radu,tak to zkusím vypozorovat.Celou dobu to s nima šlo,ale poslední dobou smajlík Foto přikládám,je "čerstvé" Děkuji Lucka B.

24.3.2014 14:00
percheron

XXX.XXX.70.94

maju sa kde kupat?
mne to skor pride ze trpia nejakym parazitom v peri

24.3.2014 14:25
lucy85

XXX.XXX.96.70

Ano mají se kde koupat,mají svůj rybník,využijí i kaluže smajlík Začalo to opravdu při páření,vytrhávají si tahle peří smajlík Vidíme to pořád...parazit to určitě není...Honí se po zahradě,jedna drží tu druhou za krkem zobákem do doby než jí zalehne a začnou se pářit,jak se chytají tak to takhle vypadá -( Aby tu druhou zabrzdila tak jí prostě čapne a je to znát i na trávníku,plno peřího... smajlík Nechápu je smajlík

24.3.2014 15:53
asperulo

XXX.XXX.249.32

lucy85 napsal(a):
Ano mají se kde koupat,mají svůj rybník,využijí i kaluže smajlík Začalo to opravdu při páření,vytrhávají si tahle peří smajlík Vidíme to pořád...parazit to určitě není...Honí se po zahradě,jedna drží tu druhou za krkem zobákem do doby než jí zalehne a začnou se pářit,jak se chytají tak to takhle vypadá -( Aby tu druhou zabrzdila tak jí prostě čapne a je to znát i na trávníku,plno peřího... smajlík Nechápu je smajlík

Možná máte moc kačerů... Nebo naopak žádného kačera a kačeny jsou proto neklidné smajlík. Jinak nebylo by lepší chovat nějaké plemeno kachen, či pižmovky, než neplodné křížence?

24.3.2014 16:19
lucy85

XXX.XXX.96.70

Je to možné,ještě se přesvědčím,ale mám dojem,že jsou dva na dva...tedy dvě kačeny a dva kačeři...Co se týče neplodnosti a plodnosti,já je mám jen pro radost né na chov...takže mi vyhovujísmajlík...budu je sledovat a snad vychytám kdo je co...a oni nebudou schopni žít takhle spolu?Nebo je mám rozdělit na dvojice?Venku to ujde,ale jak jsou ve voliéře tak...Venku se sem tam proženou a pak spolu všichni leží v trávě a chrní...

24.3.2014 16:23
lucy85

XXX.XXX.96.70

Co jsem se tady na iFauně dočetla tak bych měla mít minimálně kačery dva!Když se páří zahlédla jsem co si zakrouceného a podle rad tady je to penis...takže okouknu zda jsou to jen dva nebo více...

24.3.2014 16:25
asperulo

XXX.XXX.249.32

lucy85 napsal(a):
Je to možné,ještě se přesvědčím,ale mám dojem,že jsou dva na dva...tedy dvě kačeny a dva kačeři...Co se týče neplodnosti a plodnosti,já je mám jen pro radost né na chov...takže mi vyhovujísmajlík...budu je sledovat a snad vychytám kdo je co...a oni nebudou schopni žít takhle spolu?Nebo je mám rozdělit na dvojice?Venku to ujde,ale jak jsou ve voliéře tak...Venku se sem tam proženou a pak spolu všichni leží v trávě a chrní...

Možná je jim voliéra malá a nudí se.... nemám s mulardy zkušenost, jen s kachnami, tak uvažuji, jak by to vyhovovalo kachnám. Literatura uvádí u pižmovek : Na jednoho kačera je vhodné 3-5 kachen.

24.3.2014 16:31
lucy85

XXX.XXX.96.70

Voliéru mají na noc....a malá snad není,je to kotec pro psa,tedy býval!smajlík

24.3.2014 16:35
asperulo

XXX.XXX.249.32

lucy85 napsal(a):
Voliéru mají na noc....a malá snad není,je to kotec pro psa,tedy býval!smajlík

Voliéra je pěkná. Tak nevím. Když se takhle mordují i v noci..... Já pouštím kachny ráno mezi pátou a šestou a večer je musím zahánět, ještě v deset běhají po louce. Tak snad vypozorovat poměr kachen a kačerů ....

24.3.2014 16:40
lucy85

XXX.XXX.96.70

Děkuji smajlík Tak ještě to zkusím a uvidíme...Mám jen strach aby se nepozabíjeli no smajlík O nic jiného nejde...nebo hold prodloužím pouštění....a to je pouštíte za každého počasí?Když budou v celodenním dešti,ale i s přístupem zpět domu tak jim to neva?Já je pouštím když se vstává do práce kolem osmé a jdou než se setmí...

24.3.2014 16:51
asperulo

XXX.XXX.249.32

Kachnám déšť nevadí ani zima. Stejně se většinu dne stále koupají i v zimě. Ba naopak, jak zaprší, tak špacírujou po zahradě a vybírají dešťovky, na rozdíl od slepic je sbírají i skoro po tmě. Jen když hodně mrzne, hlídám, aby měly někde i suché místo, kvůli nohám.

25.3.2014 13:24
ladd

XXX.XXX.34.44

Musíte vypozorovat, že se skutečně jedná o dva kačery a dvě kachny /zkuste tu kloakální metodu/, pak ještě zda se nějak mezi sebou preferují a tvoří páry. Tyto páry pro rozlišení nějak označit a pak na noc zavírat každý pár jinam. Buď udělat ještě jednu voliéru nebo tu stávající rozdělit. Pokud by se nějak zásadně praly i na zahradě, tak pak ven vypouštět na střídačku ob den.

Přidejte reakci

Přidat smajlík