Vybavení pro odchovnu kuřátek

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.4.2014 21:47
kkry

XXX.XXX.95.120

Dobrý den,

zařizuji odchovnu pro 30 kuřátek a potřebovala bych poradit, jakou pořídit napáječku a krmítko. Jako topení plánuji topnou desku 40x40 cm.

Jaké máte zkušenosti s tubusovým a žlabovým krmítkem? Které je vhodnější pro kuřátka a jakou velikost by jste mi doporučili?

Je lepší napáječka automatická zátěžová nebo niplová? A jaká velikost pro 30 kuřátek, aby jim voda vydržela na 1 den?

Odchovnu budu mít doma, tak vše můžu zkontrolovat ráno, než půjdu do práce a odpoledne, jak se vrátím, případně ještě večer. Uvítala bych Vaše postřehy z praxe a doporučení (co se vám osvědčilo používat při odchovu kuřátek), které mi jako začátečníkovi pomůžou.

Na kuřátka už se moc těším a chtěla bych mít vše perfektně připravené, aby se u mě měli moooc dobře smajlík.

8.4.2014 08:09
bara001

XXX.XXX.40.135

kkry napsal(a):
Dobrý den,

zařizuji odchovnu pro 30 kuřátek a potřebovala bych poradit, jakou pořídit napáječku a krmítko. Jako topení plánuji topnou desku 40x40 cm.

Jaké máte zkušenosti s tubusovým a žlabovým krmítkem? Které je vhodnější pro kuřátka a jakou velikost by jste mi doporučili?

Je lepší napáječka automatická zátěžová nebo niplová? A jaká velikost pro 30 kuřátek, aby jim voda vydržela na 1 den?

Odchovnu budu mít doma, tak vše můžu zkontrolovat ráno, než půjdu do práce a odpoledne, jak se vrátím, případně ještě večer. Uvítala bych Vaše postřehy z praxe a doporučení (co se vám osvědčilo používat při odchovu kuřátek), které mi jako začátečníkovi pomůžou.

Na kuřátka už se moc těším a chtěla bych mít vše perfektně připravené, aby se u mě měli moooc dobře smajlík.

Dobrý den,
já se také dlouho rozhodovala, jaká krmítka a napáječky pořídit. Nakonec po menších drobných karambolech jsem dospěla k tomuto: pro nejmenší kuřátka používám tubusová krmítka, já má 3 ta nejmenší, aby měli prckové prostor. Obvykle umisťuji 2. Napaječky používám niplové a nedám na ně dopustit. Voda je stále čistá a hlavně se mi nikde neutopí. První, co jsem takto odchovávala byly křepelky a těm jsem dala napaječku kloboukovou 1l a právě v ní se mi 2 utopily. Takže jsem ji hned vyřadila a dala niply. Nyní to dělám tak, že zpočátku pod ní dám mističku a vždy jim nakapu pár kapek do ní. Do 24 hodin to umí, pak se miska odstraní. Když kuřát trochu odrostou přidám žlabové krmítko s otvory, aby nemohla hrabat a vyhazovat krmení. No a pak vyndám tubusová, která už pak nejsou třeba. Niplové napaječky umisťuji 2 ks.

8.4.2014 11:00
jatu

XXX.XXX.140.214

A to jsou ty samé napaječky jaké se používají u králíků? Nipl je stejný?
Děkuji za inspiraci.

8.4.2014 11:51
kkry

XXX.XXX.215.98

Dobrý den,

děkuji za postřeh z praxe. Také čím dál víc uvažuji o niplové napáječce. Našla jsem ji tady:
http://www.lihne.cz/555-1-litr.html

Ještě bych zeptala, proč pro malá kuřátka dáváte nejdřív tubusové krmítko a teprve pozdeji žlabové. Volala jsem totiž do eshopu www.lihne.cz a tam mi pani doporučovala žlabové (ale upozorňovala, že plastové, aby se kuřátka nepořezala):
http://www.lihne.cz/113-30-cm.html

Myslíte, že toto žlabové krmítko můžu použít i pro malá kuřátka nebo mám raději pořídit něco vhodnějšího? A jakou velikost u tubusového krmítka, na serveru mají min na 1 kg a to mi přijde veliké (rozměry neuvádějí).

Děkuji,
Katka

8.4.2014 19:36
začátek

XXX.XXX.18.82

a)200cm x 60cm(pařník)na 60ks do 14-21dní + el.deska,krmítko,napáječka,nádoba s pískem a osvětlení.

8.4.2014 20:12
andrejh16

XXX.XXX.152.138

Odkial ste prosim kupili tu dosku a za kolo...dakujem.

8.4.2014 20:24
začátek

XXX.XXX.18.82

andrejh16 napsal(a):

Líhně.cz nebo Driml,mrknout jaké jsou kde ceny.

8.4.2014 20:37
andrejh16

XXX.XXX.152.138

Date mi prosim link na tu stranku driml lebo ju nemozem najist.
Dakujen

8.4.2014 21:05
ronx

XXX.XXX.158.11

Chcel by som sa opytat ak nemam tie vyhrevne dosky a nemam moznost ich zakupit staci kurcatam ziarovka? A ked im bude svietit 24 hodin denne nebudu mat nejake problemy?

8.4.2014 21:07
peterm

XXX.XXX.223.200

andrejh16 napsal(a):

http://www.liahne-shop.sk/kategoria/potreby-pre-chov-a-odchov/hydina/odchov-kurciat/

9.4.2014 07:15
bara001

XXX.XXX.40.135

kkry napsal(a):
Dobrý den,

děkuji za postřeh z praxe. Také čím dál víc uvažuji o niplové napáječce. Našla jsem ji tady:
http://www.lihne.cz/555-1-litr.html

Ještě bych zeptala, proč pro malá kuřátka dáváte nejdřív tubusové krmítko a teprve pozdeji žlabové. Volala jsem totiž do eshopu www.lihne.cz a tam mi pani doporučovala žlabové (ale upozorňovala, že plastové, aby se kuřátka nepořezala):
http://www.lihne.cz/113-30-cm.html

Myslíte, že toto žlabové krmítko můžu použít i pro malá kuřátka nebo mám raději pořídit něco vhodnějšího? A jakou velikost u tubusového krmítka, na serveru mají min na 1 kg a to mi přijde veliké (rozměry neuvádějí).

Děkuji,
Katka

Niplová napaječka je trochu jiná než pro králíky, když jsem je porovnala, má ten váleček, který se hýbe trochu tlustší, takže se drůbež snadno trfí zobákem. Králík ho zvedá jazykem nahoru. Přesně tuto napaječku z vašeho odkazu mám.

Tubusové krmítko dávám hlavně kvůli malinkým křepelkám, čerstvě vylíhlé do žlabového nedosáhnou, máte pravdu, že kuřátka slepic jsou větší a mělo by stačit žlabové. Mám plastové s otvory na hlavu, aby se nerozhazovalo krmení. Odkaz, co jste umístila je přesně to krmítko, co mám.

Tubusové mám to nejmenší na 1 kg.

Barbora

9.4.2014 07:25
bara001

XXX.XXX.40.135

ronx napsal(a):
Chcel by som sa opytat ak nemam tie vyhrevne dosky a nemam moznost ich zakupit staci kurcatam ziarovka? A ked im bude svietit 24 hodin denne nebudu mat nejake problemy?

Kuřátka určitě pod žárovkou odchováte, dříve se to jinak nedělalo, já je loni odchovala také pod žárovkou, ale když to mohu teď srovnat s deskou, bylo náročnější zregulovat sílu žárovky a výšku, ve které je umístěná. Zpočátku se svítí stále, já od konce 2. týdne postupně prodlužuji klidový režim. To můžete udělat, pokud máte odchovnu umístěnou někde, kde je i bez svícení alespoň 18-20 stupňů. Na svícení je dobré mít časovač, to je minimální náklad, stojí kolem 100 Kč.

Přidejte reakci

Přidat smajlík