Dobrý deň. Jeden známy chová tieto husy, on vraví že sú to husy kubánske ale ja som myslel že su to husy africké. Hľadal som veľa o tomto plemene ale nič som nenašiel. Aká je pravda? Nie je to náhodou len nejaké synonymum pre hus africkú?
Uživatel s deaktivovaným účtem
Treba si asi pozrieť do google. Hus kubáňska je ruské plemeno z rovnomennej geo oblasti. Toto plemeno bolo dovezené do ČSSR v období medzinárodnej spoluprace v 70.- tých rokoch spolu s ďalšími ruskými plemenami husi a kačic. Bohužiaľ tieto importy boli malopocetne a často to boli zvieratá prevezené na výstavy a podarovane či vymenené za iné. Čo si ja pamätám na kubáňske husi chované v regióne Orava tak boli typu labutia s podbruskom a lalokom. Vahove boli ťažšie ako dnešné labutie. Afro-tuluzske proporcie však určite nemali.
zbosace
napsal(a):
Treba si asi pozrieť do google. Hus kubáňska je ruské plemeno z rovnomennej geo oblasti. Toto plemeno bolo dovezené do ČSSR v období medzinárodnej spoluprace v 70.- tých rokoch spolu s ďalšími ruskými plemenami husi a kačic. Bohužiaľ tieto importy boli malopocetne a často to boli zvieratá prevezené na výstavy a podarovane či vymenené za iné. Čo si ja pamätám na kubáňske husi chované v regióne Orava tak boli typu labutia s podbruskom a lalokom. Vahove boli ťažšie ako dnešné labutie. Afro-tuluzske proporcie však určite nemali.
A sú tieto na obrázku Kubáňske?
Pre porovnanie typický tvar hlavy u rôznych farebných razov afrických husi. Tie u vášho priateľa majú podľa mňa ku kubáňským dosť blízko. Popatrajte po pôvode jeho zvierat. Ako k nim prišiel, prípadne aj ich hmotnosť. Jeden z predkov kubáňky je totiž africká hus.