Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.4.2014 16:01
ttino

XXX.XXX.25.228

Dobrý deň. Jeden známy chová tieto husy, on vraví že sú to husy kubánske ale ja som myslel že su to husy africké. Hľadal som veľa o tomto plemene ale nič som nenašiel. Aká je pravda? Nie je to náhodou len nejaké synonymum pre hus africkú?

13.4.2014 16:35
maximus.jan

XXX.XXX.232.4

ttino napsal(a):
Dobrý deň. Jeden známy chová tieto husy, on vraví že sú to husy kubánske ale ja som myslel že su to husy africké. Hľadal som veľa o tomto plemene ale nič som nenašiel. Aká je pravda? Nie je to náhodou len nejaké synonymum pre hus africkú?

africkásmajlík

14.4.2014 17:13
zbosace

XXX.XXX.11.188

Treba si asi pozrieť do google. Hus kubáňska je ruské plemeno z rovnomennej geo oblasti. Toto plemeno bolo dovezené do ČSSR v období medzinárodnej spoluprace v 70.- tých rokoch spolu s ďalšími ruskými plemenami husi a kačic. Bohužiaľ tieto importy boli malopocetne a často to boli zvieratá prevezené na výstavy a podarovane či vymenené za iné. Čo si ja pamätám na kubáňske husi chované v regióne Orava tak boli typu labutia s podbruskom a lalokom. Vahove boli ťažšie ako dnešné labutie. Afro-tuluzske proporcie však určite nemali.

15.4.2014 15:38
ttino

XXX.XXX.25.228

A sú tieto na obrázku Kubáňske?

15.4.2014 15:39
ttino

XXX.XXX.25.228

zbosace napsal(a):
Treba si asi pozrieť do google. Hus kubáňska je ruské plemeno z rovnomennej geo oblasti. Toto plemeno bolo dovezené do ČSSR v období medzinárodnej spoluprace v 70.- tých rokoch spolu s ďalšími ruskými plemenami husi a kačic. Bohužiaľ tieto importy boli malopocetne a často to boli zvieratá prevezené na výstavy a podarovane či vymenené za iné. Čo si ja pamätám na kubáňske husi chované v regióne Orava tak boli typu labutia s podbruskom a lalokom. Vahove boli ťažšie ako dnešné labutie. Afro-tuluzske proporcie však určite nemali.

A sú tieto na obrázku Kubáňske?

15.4.2014 21:50
zbosace

XXX.XXX.11.81

Pre porovnanie typický tvar hlavy u rôznych farebných razov afrických husi. Tie u vášho priateľa majú podľa mňa ku kubáňským dosť blízko. Popatrajte po pôvode jeho zvierat. Ako k nim prišiel, prípadne aj ich hmotnosť. Jeden z predkov kubáňky je totiž africká hus.

15.4.2014 23:36
zbosace

XXX.XXX.11.81

Asi podstatný detail z bieloruského popisu plemena- tmavý až čierny zobak, hrbol aj nohy.

27.4.2014 20:09
matis112

XXX.XXX.157.164

J ich poznám ako africké
smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík