Může jedna kachna tu druhou utopit?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.4.2014 09:47
lucy85

XXX.XXX.96.70

Zdravím...asi to vyzní blbě...ale udělali jsme kachnám (husokachnám) rybníček,je prostorný asi 2,5m na 2m ... Hloubka zhruba 60 cm...když jsme tam kachny pustili v tu ránu začal pářící maraton...jen se mi nelíbí,že kačer vleze na kachnu a doslova ji topí...má hlavu pod vodou a jdou bublinky...vždy je radši rozdělíme,mám strach je tam teď pouštět...je možné,že by se utopila?Vypadá to fakt hrozně pokaždé,ale zase v přírodě tam nikoho nemají kdo by je rozděloval ataky se páří ve vodě.Předem moc děkuju za názory.Lucka B.smajlík

15.4.2014 09:58
martensko

XXX.XXX.187.240

Nemyslím si že by ju utopil, ale priestor na párenie by som riešil skôr ako plytčinu. Ja mám vstup do jazierka akoby odstupňovaný, čiže sa pária akokeby na schode, kde je menej vody. Nie som si istý ako je to pri kačenách ale pri husiach pri hlbokej vde môže byť problém s oplodnenosťou...

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.4.2014 11:13

lucy85 napsal(a):
Zdravím...asi to vyzní blbě...ale udělali jsme kachnám (husokachnám) rybníček,je prostorný asi 2,5m na 2m ... Hloubka zhruba 60 cm...když jsme tam kachny pustili v tu ránu začal pářící maraton...jen se mi nelíbí,že kačer vleze na kachnu a doslova ji topí...má hlavu pod vodou a jdou bublinky...vždy je radši rozdělíme,mám strach je tam teď pouštět...je možné,že by se utopila?Vypadá to fakt hrozně pokaždé,ale zase v přírodě tam nikoho nemají kdo by je rozděloval ataky se páří ve vodě.Předem moc děkuju za názory.Lucka B.smajlík

Pusťte si třeba na youtube video s pářícími se kachnami na rybníku. Je to normálnísmajlík

15.4.2014 11:22

To jste nikdy neviděla, jak se páří kachny? Třeba březnačky, na řece nebo na rybníkusmajlík

15.4.2014 17:46
honzapm

XXX.XXX.29.18

Říkali v Zázracích přírody, že je to od kačerů znásilnění.
Jenže... být znásilněna a ještě k tomu pod vodou?
To už by na mě asi bylo moc. smajlík

Já osobně bych to jezírko napůl zasypal čistým pískem nebo štěrkem,
aby byla hloubka tak 20 cm.

7.5.2014 14:51
lucy85

XXX.XXX.96.70

No tak já nikde nezkoumám kachny v přírodě,mám je tady před barákem v menší říčce a tam opravdu neuvidím jak se páří ve vodě,po většinou běhají na břehu...jen jsem se ptala,nechci aby se něco zbytečně stalo...drží kachnu dost dlouho a člověka napadne otázka zda jí nemůže utopit,když nemá jak se nadechnout...chovám kachny prvním rokem a snad se nemám zač stydět...Děkuji za odpověďi...něco jim tam vymyslíme...Lucka

Přidejte reakci

Přidat smajlík