Vejce z líhně pod kvočnu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.4.2014 12:56
rumbaba

XXX.XXX.219.2

Dobrý den jako začátečník líhnutí s líhní jsem nasadil 30 vajec a za 4 dny dalších 20 a tak se bojím o ta druhá vejce ted mi sedí kvočna a mají se jí lihnout kuřata až se vylíhnou mohu jí podstrčit tyto vejce na dosezení nebo to nejde děkuji moc

20.4.2014 20:19
vlasta.

XXX.XXX.29.89

Pokud bude chodit s kuřaty určitě ne, musel by ste odebrat vajíčka těsně před tím, než na kvočnu budou z vejce pípat. No, je to na citlivosti. Pak jí dat vejce z líhně. Je to prácička, ale myslím, že by to šlo.

20.4.2014 21:17
pet0

XXX.XXX.184.28

Dobrý den, kvočka mi vyseděla kuřátka, které jsem odebral a ještě 4dny seděla na zbytku vajec, které mi zbyli z líhně. Po 5 dnu jsem kvočku přestěhoval na připravené místo a vrátil zbylé kuřata. všechny kuřata přijala. Záleží také i na temperamentu.

20.4.2014 22:08
giorgino123

XXX.XXX.91.12

bez problému jsem dal kuřata,která kvočna vyseděla a týden vodila pryč,pak jsem jí dal z líhně vejce,která se mněla klubat do týdne..sedla a v pohodě vyseděla a odvodila..podruhé jsem kuřata už neodebíral,a nechal ji kuřata odvodit..udělal jsem to loni,a letos také..podotýkám,že to byla kvočna stříbrné hedvábničky,kterou bych za tisíc neprodal..ještě jsem takovou kvočnu namněl..smajlík

20.4.2014 22:15
vlasta.

XXX.XXX.29.89

giorgino123 napsal(a):
bez problému jsem dal kuřata,která kvočna vyseděla a týden vodila pryč,pak jsem jí dal z líhně vejce,která se mněla klubat do týdne..sedla a v pohodě vyseděla a odvodila..podruhé jsem kuřata už neodebíral,a nechal ji kuřata odvodit..udělal jsem to loni,a letos také..podotýkám,že to byla kvočna stříbrné hedvábničky,kterou bych za tisíc neprodal..ještě jsem takovou kvočnu namněl..smajlík

Takže ona už capkala s mládeží, pak znovu zasedla?? Rozumím správně??? A, tak, za dva tisíce??smajlík

20.4.2014 22:19
giorgino123

XXX.XXX.91.12

ano,rozumíte správně,týden se starala o kuřátka,které byly zamluvené..chápu,že se jí to třeba nelíbilo,ale opakovaně mi znovu sedla..smajlík neprodejná..smajlík

20.4.2014 22:23
vlasta.

XXX.XXX.29.89

giorgino123 napsal(a):
ano,rozumíte správně,týden se starala o kuřátka,které byly zamluvené..chápu,že se jí to třeba nelíbilo,ale opakovaně mi znovu sedla..smajlík neprodejná..smajlík

No, to já ji musím vykoupit!!!smajlík Dyk to je týrání. Já bych ji to neprováděla. Ovšem, no... stat se může cokoliv, v rámci množení drůbeže smajlík

20.4.2014 22:32
giorgino123

XXX.XXX.91.12

těžko...tady jsem kolikrát četl,jak nechájí lidi sedět kvočnu 30 dní,protože si nejsou schopni zjisti jak dlouho má sedět..pokud tedy má čistá vejce..nebo nechají třeba krutu chcípnout na hnízdě-ona přece nic nepotřebujesmajlík to je týrání..!!!hedvábničky mi bohužel sedí každou chvíli,a nechat ji třeba sedět dvakrát za sebou 21 dnu,to NE!!za ten týden s kuřaty se trošičku zregenerovala,ona K1,vařená vejce,něco dodají..a proč jsem pod ni podstrčil vejce z líhně? (mimochodem na to se zadavatel ptal,jestly je to možné,proto jsem odpovídal) jen aby dokončila ten svuj cyklus..sedění,vodění kuřat..takže,koho to pohoršuje-jeho problém..já jen odpovídal na otázku..chov zdar..smajlík

21.4.2014 11:27
vlasta.

XXX.XXX.29.89

giorgino123 napsal(a):
těžko...tady jsem kolikrát četl,jak nechájí lidi sedět kvočnu 30 dní,protože si nejsou schopni zjisti jak dlouho má sedět..pokud tedy má čistá vejce..nebo nechají třeba krutu chcípnout na hnízdě-ona přece nic nepotřebujesmajlík to je týrání..!!!hedvábničky mi bohužel sedí každou chvíli,a nechat ji třeba sedět dvakrát za sebou 21 dnu,to NE!!za ten týden s kuřaty se trošičku zregenerovala,ona K1,vařená vejce,něco dodají..a proč jsem pod ni podstrčil vejce z líhně? (mimochodem na to se zadavatel ptal,jestly je to možné,proto jsem odpovídal) jen aby dokončila ten svuj cyklus..sedění,vodění kuřat..takže,koho to pohoršuje-jeho problém..já jen odpovídal na otázku..chov zdar..smajlík

Máte naprostou pravdu, to nebylo myšleno zle. Určitě si nepředstavuji, že by jste své slepičky nějak zatěžoval a týral. Bylo to nadnesené.

Přidejte reakci

Přidat smajlík