Vysedela ich vlaška strieborno-sfarbená sama vyliahnutá v liahni.
5 kuriatok sú vlašky
3 kuriatka sú milférky trojfarebné
fo3k
napsal(a):
jedináčik
Ano, ano, jedináček Protože jsem na vánoce dostala líheň, tak jsem si myslela, že si budu líhnout sama. Jenže - kohout byl na .... nic, ale jsem dostala kachní vejce. Tak jsem si vylíhla kačenky. Jenže- začaly kvokat dvě slepičky!!! Nevěděla jsem, jak jim tuto akci rozmluvit, tak jsem použila vejce, které byly od kohouta na.... No a jedno bylo oplozené z 11 vajec, které jsem pod nimi měla. Tak jsem se rozhodla: Jedna bude mít to jediné a té druhé jsem koupila 6 násadovek černých australanek. Za týden se vylíhne z těch násadovek 5 kuřátek. Uf.... Jo a připojuji foto kohouta na ...nic - Ferda. Je otcem již výše zmíněného jedináčka.
fo3k
napsal(a):
chudák Ferda
A co já??? Já nejsem chudák?? Po obdržení líhně, jsem byla jak na trní, v hlavě zmatek......těšení. Nastala otázka, vždyť nemám kohouta. Kohout spatřen na netu, byl kontaktován majitel. Nové těšení.... nedočkavost. Jelo se pro kohouta (nádherný). Zaplacena pokuta za rychlou jízdu..... Manželovi odpuštěná, za těšení se na kuřátka.....a.... nic!! Jsou kačenky!
A Ferda bol dost dlho pri sliepkach? Mozno mala v sebe este neoplodnene zarodky vajicok. Ono to chvilu trva. Sliepky si nanho musia zvyknut aby doslo k oplodneniu. Ja som pred tyzdnom doniesol noveho kohuta a pockam aspon zo tri tyzdne, kym budem davat do liahne. Doteraz bol pri nich ich brat. Dal by som este Ferdovi sancu ukazat co vie
fo3k
napsal(a):
A Ferda bol dost dlho pri sliepkach? Mozno mala v sebe este neoplodnene zarodky vajicok. Ono to chvilu trva. Sliepky si nanho musia zvyknut aby doslo k oplodneniu. Ja som pred tyzdnom doniesol noveho kohuta a pockam aspon zo tri tyzdne, kym budem davat do liahne. Doteraz bol pri nich ich brat. Dal by som este Ferdovi sancu ukazat co vie
Ferda se měl k světu, hopsal na slepice, natřásal se. Takovou lásku, co jim projevoval mě vždy docela rozjuchala představa žluté pípající drobotiny. Nechala jsem mu měsíc, celý měsíc! Po nakladení správné otázky i od kolegyně, musím přiznat barvu. Ferda, ač krasavec a proutník, dostal ke své postavě velké slípky. On je čistokrevný hamburčan. Mám pocit, že tam bude chyba. Ale jak správně říkáte, dáme šanci Ferdovi!
honzapm
napsal(a):
A kdo je maminka jedináčka?
Aha, špatně jsem koukla na profil, jste kolega, ne kolegyně. Za to se omlouvám. A připojuji fotku možné z matek jedináčka.
nie su to sice prve ale potesia prve boli u mna vlasky jarabicie ale tie uz budu mat 8 tyzdnov
toto su zdr.wyandotky tmave vlnite z 11 vajicok 9 kuriatok.
a za tieto dakujem Lidii a Pavlovi. dakujem mam s nich velku radost a teda rastu ako z vody
rýnska cierna.
percheron
napsal(a):
nie su to sice prve ale potesia prve boli u mna vlasky jarabicie ale tie uz budu mat 8 tyzdnov
toto su zdr.wyandotky tmave vlnite z 11 vajicok 9 kuriatok.
miloučké, my máme zdr. wyandotky oraž.vlnité /a bantamky/ jen z líhně, myslela jsem, že je přidám ke slepičce co má ty dva špuntíky, ale nechtěla je -byla chytrá .....
tak dalsi drobcovia zdr. wyandotky strieborne lemovane mamina tmava vlnita. fotene mobilom takze nic moc. a kuriatok je 5 kusov a uspesne sa skryvaju
Vsetkim vam zavidim ja mam 13 kuriatok leghorn a stoho 5 sliepočiek mal som este dve ale tie uhynuli este malicke a kupoval som ich od jednej zeny ktora mi povedala ze ich vytriedila .Ale od susedy kupim par krizenych sliepociek a budem mat aj ja vlasny odchov leghorn a ona ma dobre sliepky lebo jej sliepky kvocu uz ked maju jeden rok a uz ich ma 5.
gibo123
napsal(a):
Vsetkim vam zavidim ja mam 13 kuriatok leghorn a stoho 5 sliepočiek mal som este dve ale tie uhynuli este malicke a kupoval som ich od jednej zeny ktora mi povedala ze ich vytriedila .Ale od susedy kupim par krizenych sliepociek a budem mat aj ja vlasny odchov leghorn a ona ma dobre sliepky lebo jej sliepky kvocu uz ked maju jeden rok a uz ich ma 5.
Není, co závidět. To je prostě o štěstí, ale štěstí je, že už člověk má kolem sebe drůbež. K jedináčkovi přibyly další kuřátka. Toto jsou čistokrevné australanky. Jsou čtyři. Kvočna se o ně stará, radost pohledět. No a v sobotu jsem dala pod třetí kvočnu 12 násadovek australanek. Za 20 dní uvidíme.