Dobrý den, před 10 dny jsem přestěhovala moje křepelky ven do zateplené a trochu upravené králíkárny. Nejdřív jsem je měla doma v kleci na roště, ale tam se mi nelíbil jejich konfort a smrad v místnosti a tak šly ven. Zajímalo by mě, jestli má také někdo křepelky v králíkárně. Jak vytahuje vajíčka, protože když jdu k nim, začnou jak střelené lítat do vzduchu a nalítávají do předního pletiva a je těžké vajíčka vytáhnout:( A taky, budou přát takto lekavé? Jak dlouho potrvá až se zklidní a začnou zase všechny nést? A poslední otázka: V čem máte křepelky vy?!:) Popř. foto by bylo super;) Děkuji moc Lucka
V zahradním domku manžel vyrobil takovéhle kotečky. Křepelky tam mám po čtyřech samičkách plus sameček. Na podestýlkových hoblinách pro koně. Dobré je to otevíránì spodních dvířek. Používám při čištění. Jinak křepelky si líhneme a zvykáme odmala. Takže se dají pohladit. Jinak nemají rády přístup zeshora a vždycky musí mít únikovou cestu jinak se nakrčí a vyletí.
Tuhle krabici vyrobil manžel pro křepelky než jdou na zahradu. Nahoře je perlinka, takže když lítajì a narazí do stropu nicse jim nestane.
lcaizlova
napsal(a):
Dobrý den, před 10 dny jsem přestěhovala moje křepelky ven do zateplené a trochu upravené králíkárny. Nejdřív jsem je měla doma v kleci na roště, ale tam se mi nelíbil jejich konfort a smrad v místnosti a tak šly ven. Zajímalo by mě, jestli má také někdo křepelky v králíkárně. Jak vytahuje vajíčka, protože když jdu k nim, začnou jak střelené lítat do vzduchu a nalítávají do předního pletiva a je těžké vajíčka vytáhnout:( A taky, budou přát takto lekavé? Jak dlouho potrvá až se zklidní a začnou zase všechny nést? A poslední otázka: V čem máte křepelky vy?!:) Popř. foto by bylo super;) Děkuji moc Lucka
Dobrý den, my máme křepelky umístěné v klecích ze starého nábytku, v části, kde se krmí a pijou je rošt, vedle mají suplík s pilinami, kde se popelí. Rošt je nakloněný, aby se vykulovala vajíčka , což je teorie sice dobrá, ale holky snáší v pilinách. Co dodat, alespoň, že trus padá kam má. Při sběru vajíček už jsou docela klidné, ale je pravda, že zpočátku měly tendenci vyletět. Jsou to ale takové buchtičky, že nikam neuletí.
Dobrý deň tak môj manžel postavil pre prepeličky takýto " prepeličník " majú prechod z vnútra von do ohrádky počas celého dňa sú v nej ... inak keď bolo chladno mala som ich vo vnútri vo voliére pre vtákov ale odkedy je teplo tak sú pekne vonku práve včera zniesli prvé 3 vajíčka a do jesene im spravíme nejaký výhrev vo vnútri v chlieviku aby sa nemuseli prenášať zase do vnútra ...
Dobrý den, děkuji moc za reakce a fotky. Poučila jsem se, ke křepelkám přicházím z podřepu...tedy ze spodu a neskáčou a neplaší!!!:) dnes jsem jim v klidu vyměnila vodu i jídlo a byla to pohodička. Mam 3x dva kotce a ty dva jsou průchozí se zavíratelnými dvířky a paráda .. už mi myslím začínají opět snášet ...pomalu ale jistě:) Už mi konečně i přiběhnou k salátu...takže musím být trpělivá a půjde to:) ale i tak jestli má někdo další fotky na inspiraci...a jak to řešíte v zimě?
lcaizlova
napsal(a):
Dobrý den, děkuji moc za reakce a fotky. Poučila jsem se, ke křepelkám přicházím z podřepu...tedy ze spodu a neskáčou a neplaší!!!:) dnes jsem jim v klidu vyměnila vodu i jídlo a byla to pohodička. Mam 3x dva kotce a ty dva jsou průchozí se zavíratelnými dvířky a paráda .. už mi myslím začínají opět snášet ...pomalu ale jistě:) Už mi konečně i přiběhnou k salátu...takže musím být trpělivá a půjde to:) ale i tak jestli má někdo další fotky na inspiraci...a jak to řešíte v zimě?
Křepelky mám umístěné v mlatku, kde je v zimě teplota 16-18 stupňů, v létě mají otevřeno ven, snáší celoročně a velmi dobře.
bara001
napsal(a):
Křepelky mám umístěné v mlatku, kde je v zimě teplota 16-18 stupňů, v létě mají otevřeno ven, snáší celoročně a velmi dobře.
no nevím co je to "mlatek" ale nejspíš nějaká místnost kde se v zimě přitápí?! Já je od září do teď měla doma, kde se jim topilo a měly z 22 křepelek 22-20 vajíček, což myslím je dobré (aspoň pro mě;)) ale teď už je doma nechci...
lcaizlova
napsal(a):
no nevím co je to "mlatek" ale nejspíš nějaká místnost kde se v zimě přitápí?! Já je od září do teď měla doma, kde se jim topilo a měly z 22 křepelek 22-20 vajíček, což myslím je dobré (aspoň pro mě;)) ale teď už je doma nechci...
Omlouvám se, mlátek je v podstatě část stodoly, máme ho upravený tak, že přes zimu tam pouštíme teplo z kotelny. Máme 80 křepelek a ty poměrně dost zavání , tak musí být mimo obytný prostor. No a venku by nenesly, jakmile teplota klesne pod 15 stupňů. Podle toho, co píšete vám snáší krásně. My jsme začali s nosným typem, ty byly úžasné, ale protože jme masožravci přeorientovali jsme se na masný typ. Nesou jen o malinko méně, ale slepičky mají kolem 300 g živé váhy, kohoutci jsou menší. Jenže!!! Jsou taková zlatíčka, že snáší a snáší, mám už od nich i mladé, které se teď roznáší a jednu líheň mladých jsem prodala, ale na talíři jsme měli jen prvních pár kohoutků z nosného typu.
. Co dodat, jsou naše zlatíčka.
bara001
napsal(a):
Omlouvám se, mlátek je v podstatě část stodoly, máme ho upravený tak, že přes zimu tam pouštíme teplo z kotelny. Máme 80 křepelek a ty poměrně dost zavání , tak musí být mimo obytný prostor. No a venku by nenesly, jakmile teplota klesne pod 15 stupňů. Podle toho, co píšete vám snáší krásně. My jsme začali s nosným typem, ty byly úžasné, ale protože jme masožravci přeorientovali jsme se na masný typ. Nesou jen o malinko méně, ale slepičky mají kolem 300 g živé váhy, kohoutci jsou menší. Jenže!!! Jsou taková zlatíčka, že snáší a snáší, mám už od nich i mladé, které se teď roznáší a jednu líheň mladých jsem prodala, ale na talíři jsme měli jen prvních pár kohoutků z nosného typu.
. Co dodat, jsou naše zlatíčka.
Zrovna před pár dny jsem u našich četla chovatel, kde bylo že křepelky masného typu jsou hodně lekavé a špatně odolné stresu. Bohužel jak to tam bylo přesně citovat teď nemůžu. Je to tak, když jste měli oba typy?
veraboskova
napsal(a):
Zrovna před pár dny jsem u našich četla chovatel, kde bylo že křepelky masného typu jsou hodně lekavé a špatně odolné stresu. Bohužel jak to tam bylo přesně citovat teď nemůžu. Je to tak, když jste měli oba typy?
No to nemohu potvrdit, naše křepelky jsou klidné všechny a ty masné zvlášť, já myslím, že je to tím, jak se s nimi pracuje. Samozřejmě, že když tam vlítnou naši jezevčíci, tak se trochu leknou, ale nic moc hrozného to není. Aktivitu projevují, když se jim otevře ven na denní světlo, a pak se zase zklidní a jsou v pohodě. A s tím stresem nevím, ale nic jsem na nic nepozorovala, ani kdy byly přivezené do nového prostředí. Vajíčka snesly ještě v bedně a neměly žádný pokles potom. Žádná také neuhynula.
clown
napsal(a):
takze bastite kohoutky a slepicky nechavate doma ?
je mi jasne, ze bych takhle skoncil taky...
U nás samečci končì stejným způsobem
fo3k
napsal(a):
A vajicka chodia zniest dnu, ci ich trusia kde pride? Robím akurát niečo podobné pre ne,..
Ty moje snáší, kde to na ně přijde, ale je fakt, že nejvíce vajíček mají v šuplíkách, kde se popelí, jen občas snesou na vykulovadle (na mřížce). Krabičku jsem nezkoušela, protože jsem se všude dočetla, že to křepelka japonská nemá zafixované snášet do hnízda a pak sedět na vajíčkách.