Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.5.2014 11:59
budulíný

XXX.XXX.53.50

Měsíční kuře na fotce,co mu schází,jde s tím něco udělat?

9.5.2014 12:46
ovecka

XXX.XXX.171.70

Kuře přepeřuje do prvního peří. Do dospělosti přepeří ještě 2x. Tak zatím krmit kompletní směsí, nebo při vlastním krmení přidávat vitamíny, olejnatá semena a dostatek bílkovin. Zatím je ještě čas na závěry. Dana

9.5.2014 20:45
budulíný

XXX.XXX.53.50

ovecka napsal(a):
Kuře přepeřuje do prvního peří. Do dospělosti přepeří ještě 2x. Tak zatím krmit kompletní směsí, nebo při vlastním krmení přidávat vitamíny, olejnatá semena a dostatek bílkovin. Zatím je ještě čas na závěry. Dana

Mám koupenou směs pro kuřátka,přidávám ještě tvaroh a vejce natvrdo.No snad máte pravdu,ale není to brzy na přepeřování? Ostatní,jsou to vlašky,jsou ještě krásně zarostlé.Kvočna s nima chodí venku po trávníku. dík

9.5.2014 21:30
ovecka

XXX.XXX.31.130

Pokud do kompletní směsi přidáváte bílkovinu, tak jste krásně rozhodil poměry živin v neprospěch růstu kostry. Kompletní směs není potřeba ničím doplňovat.
První přepeřování začíná v prvním týdnu růstem normálních pírek v křídlech a ocase. Po 6 týdnech začíná růst druhé peří a po 11 týdnu třetí peří. Časové údaje berte s rezervou, odhaduji to z hlavy. Do 6 měsíců je ukončeno trvalé opeření. Dana

10.5.2014 07:59
budulíný

XXX.XXX.53.50

Tak to jsem jim moc nepomohl,dělala to tak babička.Ale je pravda že ta neměla žádnou směs.Tak už budu dávat pouze směs a nechám je s kvočnou se pást a hrabat hmyz.To jim snad neuškodí. Nebo by měli mít jen tu směs? Před rokem kuřata běhala také s kvočnou venku , ale už od druhého dne,letos jsem je pustil až měsíční. Byla ještě zima. No uvidím jak to dopadne.

10.5.2014 08:04
ovecka

XXX.XXX.31.130

Babička to dělala, protože si v podstatě míchala kompletní krmivo sama. Na pastvu je určitě pusťte, získají cenné vitamíny a minerální látky a budou na čerstvém vzduchu.Venku se ten nepoměr tolik neprojeví, neboť se zabaví a nebudou se cpát jen směsí. Zbytek stravy si intuitivně dokompletují sami smajlík. Dana

Přidejte reakci

Přidat smajlík