Zdravím,
já jsem začátečník zakrslých kachen. Na podzim jsem si koupil zakrslou žlutou kachnu. Myslel jsem, že budu ji mít na okrasu. Nakonec jsem si to rozmyslel a chci množit čistokrevná kačátka. Protože zakrslé kachny jsou moje oblíbený drůbež! Bohužel jsem nesehnal žlutýho kačera, proto jsem si pořídil bílýho kačera, aby ta žlutá kachna nebyla smutná. Na jaře se mi podařilo sehnat žlutýho kačera. A potom jsem si pořídil i dvě kachny (bílou a kříženou, kříženou kachnu jen na okrasu a ne na množení), aby ten bílý kačer nebyl sám.
Potřeboval bych psát s chovateli, kteří věnují zakrslým kačenám. Chci se učit, jak se chovají zakrslé kačeny na výstavy, apod.
P.S. Já jsem neslyšící, proto píšu s trochou chybou
Pořídil jsem si žlutýho kačera. Před cestou pro novýho kačera jsem neměl možnost vidět na fotky toho kačera. Jak jsem přijel a uviděl na kačera, tak mi připadal, že má dlouhý krk a trochu delší zobák. Neměl jsem ho vzít, ale cesta by byla pro mě zbytečná? Proto jsem ho vzal.
Fotka trochu zkresluje - kačer má skutečně tmavou hnědou hlavu (nevím, jak mám popsat, jakou barvu má)
Vlevo bílý kačer, uprostřed nějaká kříženka (nenechám na množení) a vpravo bílá kachna
Teď mi líhnou 9 káčat - matka je žlutá kachna.
Tak nejsem jist, jestli ten žlutý otec je barevně křížený 8 káčat jsou na světě, jedno je zatím ve vajíčku.
Foto - takových "tmavých" mám tři
Poslední fotka
Jak mám chápat? Kdyby ta žlutá kačka byla pářena s jiným kačerem, tak zakrslý bílý kačer (normálně zavírám, jen občas se mi stalo, že ohrádka spadla, tak mi utekl s její kačenou), pižmák (nechce se mi věřit, že by byl schopen ji oplodnit, když kachna je malá) a divoký kačer (bohužel žijí tady).
Zdravím ťa. Tvoj tmavý kačer pochádza z modrodivokych. Takže v odchove máš tmavé mláďatá modrodivoke a svetlé modrožlte. Krížene s divokymi nie sú, boli by väčšie a z dlhším zobackom. Na porovnanie si môžeš vygoglit stránky- call duck. Na západe ma skoro každý štát svoju organizáciu kde sú združení fandovia týchto trpaslíkov. Pripadne si ich názov prelož do iného jazyka. Chovu zdar.
zbosace
napsal(a):
Zdravím ťa. Tvoj tmavý kačer pochádza z modrodivokych. Takže v odchove máš tmavé mláďatá modrodivoke a svetlé modrožlte. Krížene s divokymi nie sú, boli by väčšie a z dlhším zobackom. Na porovnanie si môžeš vygoglit stránky- call duck. Na západe ma skoro každý štát svoju organizáciu kde sú združení fandovia týchto trpaslíkov. Pripadne si ich názov prelož do iného jazyka. Chovu zdar.
Zdravím, děkuji za radu! Mám dotaz - jak mám pokračovat s těma kačátkama - mám je nechat i do chovu? Mám vyřadit z chovu ten otec žlutý kačer?
Ak zoženieš, tak by bolo vhodnejšie zaparit farbu na farbu. Musíš postupovať podľa štandardu. V prvom rade ide o typ. Guľatá hlavička, výrazne líca, krátky primerane široký zobak. Dobre to vystihuje prirovnanie ku detskej hracke. Z takéhoto spojenia sa však prenáša modrý odtieň do žltej. Poznáš to vsak až keď sa zaperia. Záleží aj na tom z akého spojenia je otec- kačer.
Mám 1:1 biele, 1:1 modrodivoke, 1:1 žlte/saske?a 1:0 divoký , 0:1 biela straka, 0:1 neidentifikovaný farebný raz. Mal som aj čierne a modré straky 50% ale tie som zrušil. Momentálne sa mi moc nedarí lebo chovam ,,na diaľku" ale v minulosti som každoročne vystavoval. Začal som bielou kacenkou na ktorú som natrafil na burze v UH. Bolo to fantastické zviera, neskutočne ukecana, krotka, nechala sa brať do ruky. Je to súper hydina.
zbosace
napsal(a):
Mám 1:1 biele, 1:1 modrodivoke, 1:1 žlte/saske?a 1:0 divoký , 0:1 biela straka, 0:1 neidentifikovaný farebný raz. Mal som aj čierne a modré straky 50% ale tie som zrušil. Momentálne sa mi moc nedarí lebo chovam ,,na diaľku" ale v minulosti som každoročne vystavoval. Začal som bielou kacenkou na ktorú som natrafil na burze v UH. Bolo to fantastické zviera, neskutočne ukecana, krotka, nechala sa brať do ruky. Je to súper hydina.
dobrý deň,káčatká na predaj nemáte? rozmýšľam si obstarať zdrobnené kačičky,jazierko máme aj veľkú záhradu,takže podmienky na to mám,chovám už od minulého roka milflérky,len ako hobby.
deaf lukas
napsal(a):
Poslední fotka
Jak mám chápat? Kdyby ta žlutá kačka byla pářena s jiným kačerem, tak zakrslý bílý kačer (normálně zavírám, jen občas se mi stalo, že ohrádka spadla, tak mi utekl s její kačenou), pižmák (nechce se mi věřit, že by byl schopen ji oplodnit, když kachna je malá) a divoký kačer (bohužel žijí tady).
máte nádherné káčatká,také zháňam,škoda,že nie ste na Slovensku
deaf lukas
napsal(a):
Zdravím,
já jsem začátečník zakrslých kachen. Na podzim jsem si koupil zakrslou žlutou kachnu. Myslel jsem, že budu ji mít na okrasu. Nakonec jsem si to rozmyslel a chci množit čistokrevná kačátka. Protože zakrslé kachny jsou moje oblíbený drůbež! Bohužel jsem nesehnal žlutýho kačera, proto jsem si pořídil bílýho kačera, aby ta žlutá kachna nebyla smutná. Na jaře se mi podařilo sehnat žlutýho kačera. A potom jsem si pořídil i dvě kachny (bílou a kříženou, kříženou kachnu jen na okrasu a ne na množení), aby ten bílý kačer nebyl sám.
Potřeboval bych psát s chovateli, kteří věnují zakrslým kačenám. Chci se učit, jak se chovají zakrslé kačeny na výstavy, apod.
P.S. Já jsem neslyšící, proto píšu s trochou chybou
Dobrý deň chcel by som sa Vás opýtať kde ste kúpili tie zakrslé kachny źlté lebo ich momentálne zháňam.
Zakrslá kachna
napsal(a):
Dobrý deň chcel by som sa Vás opýtať kde ste kúpili tie zakrslé kachny źlté lebo ich momentálne zháňam.
Dobry den.jen trocha poradim, počul som že na morave okoli breclavi je nejaky velky chovatel zakrslych kachen, a vicej barevnych razu..a tke som počul že sa ma konat v tohto roku na jesen vystava jen kachen zakrslich a kachen smaragdovích.majte sa a s pozdravom PALO LUŽICKY.
call duck

XXX.XXX.88.125
Witam! Masz może do sprzedania coś z białych call duck? Proszę o zdjęcia jeśli mozesz z chęcią zobaczę a jesli masz do sprzedania takie białe jak na zdjęciu to z chęcią kupię.
Mój email: szyniecd@op.pl.