Dobrý den,
obracím se na Vás s dotazem ohledně penisu u housera. V loňském roce jsem pořídil kmen husí Pomořanských. Jednalo se dle chovatele o dvouletou chovnou páru (která měla vyvádět již housata) a k této mi prodal ješte další mladou husičku. Postupem času jsem bohužel i zde na ifauně na tohoto chovatele nalezl spoustu negativních komentářů...
K dnešnímu dni mi husy nanesly asi 40 vajček. Bohužel postupně jsem zjišťoval, že všechny čisté. Husy mají ve výběhu lódnu na maso s vodou. Husičky jsou na hlavách oškubané, záda mají špinavé - pošlapané. Bohužel nikdy jsem páření neviděl, ani od chovatelů zmiňovaný hlasitý projev pojímání taky neslyšel. Již delší dobu se snažím přijít na příčinu neúspěchu, kdy jsem se doslechl o možné blokaci penisu, který nemůže z kloaky ven. Dnes jsem tedy chytl housera, kdy penis šel docela jednoduše vytlačit, ale nejsen si jistý, zda je v pořádku. Nechtěl jsem ho trápit a studovat, ale penis je tvořený jakoby dvěmi hadičky, kdy jedna je silnější a druhá je k této přirostlá. Připadá mi že u něj došlo ke srůstu a nedojde k jeho potřebnému vyjetí z kloaky. Délka penisu je asi 4 cm a je zatočený - snažil jsem se to nafotit...
Předem děkuji za věcné odpovědi. Již mám zamluveného druhého housera, ale chtěl bych přijít na příčinu problému.
S pozdravem
MZ
tomsuch
napsal(a):
Dobrý den příjde mi to jako uplně normální penis housera. Takže je bud neplodný nebo hledejte příčinu jinde, krmení nebo houser třeba neumní pojímat. Taky sem to tak měl u housera.
Bohužel penis nemohu s jiným houserem porovnat, ale třeba u kačera je mnohem delší a jen jedna trubice...
Krmením by to snad nemělo být. Mají k dispozici pastvu, míšanici (řepa, ječmený šrot, vařené brambory, mrkev), jablka, gryt a ze začátku roku měli i naklíčený oves.