Holanďanky - genetická vyjímka?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.5.2014 20:44
ponka1

XXX.XXX.88.99

Tak jsem se rozhodla s vámi podělit o mé nové poznatky v mezibarevném křížení, v rámci jednoho plemene.

Protože jsem nebyla schopná po dva roky sehnat nepříbuzného kohouta žluté Holanďanky / vše mě dostupné je u nás vzájemně příbuzné / a když jsem jednoho sehnala tak nepojímal , jsem se rozhodla přilít krev černé verze. Ze žlutého otce a černých matek vyšlo viz foto 1. napůl divoce zbarvené s černým chocholem.

Na ty jsem v druhém roce pustila zpět toho samého žlutého kohouta - otce. A začaly vycházet ůžasné barvičky....

23.5.2014 20:46
ponka1

XXX.XXX.88.99

schéma ...žlutý otec je shodný s otcem v druhé generaci...

23.5.2014 20:54
ponka1

XXX.XXX.88.99

Na tyhle už hodně žluté kříženky míním pustit letošního kohoutka. Nevím co to udělá.Jeho vylíhnutí je proti všem pravidlům o příbuzenské plemenitbě.Vysvětlím :

Koupila jsem žlutý kmen z jednoho líhnutí, jejich rodiče byli taky příbuzní. Už tak bylo vše špatně, oplozenost byla normální ale po dva roky, vše hynulo v různých stupních vývoje.Nejvíc mne mrzela zcela vyvinutá kuřata , která se prostě neproklubala.

Pak jsem rezignovala a započala křížení ....

Zázrakem mi sedla Holanďanka a já ze srandy k černým vejcům přidala i tři žluté.A vyjímečně se vylíhla jedna slepička.

Hodila jsem ji do hejna k jejímu otci.Její vejce byla maličká, zcela nezaměnitelná.Nepočítala jsem ,že je možné , aby se něco vylíhlo.....a ejhle, z tohoto příbuzného smrtícího spojení s letos líhli kuřata.No a z nich jednoho kohoutka míním příští rok pustit na ty F2 kříženky smajlík

23.5.2014 20:56
ponka1

XXX.XXX.88.99

A tady loňský dvojitý zázrak, přirozeně vylíhnutá slepička..... / ta žlutá / smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík