Zdrobnene sliepky s dobrou snaskou ?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.5.2014 21:01
ronx

XXX.XXX.201.6

Dobry den, chcel by som sa spytat ci su nejake zdrobnene formy sliepok ktore by sa mohli rovnat znaskou aj velkym plemenam.

26.5.2014 21:54
wyandotte

XXX.XXX.249.1

Tak to asi ani moc nie ale napríklad velmi dobre nesú zdr . velsumky , mne tento rok super niesli brahmy a pekné velké vajíčká , tam sa jedná hlavne o to že ony sa snažia si naniesť vajíčka na sedenie , aj moje naniesli a teraz všetky kvokajú ale to sa dá odkvokať a znáška by mala znovu nastúpiť , večšina zdr plemien má zachovanú kvokavosť, a preto sú neni až také dobré nosnice , najlepšia volba bude asi velsumka :)

26.5.2014 22:52
začátek

XXX.XXX.18.82

Zdravim,hodně si lidi chválí z.sasexky,maj prý dobrou snášku i v zimě.

27.5.2014 19:41
ronx

XXX.XXX.201.6

Myslel som aj na zdrobnene wyandotky aku maju znasku. Pytam sa pretoze mam jednu liliputku a ta nosi cca 5 vajec tyzdenne, co je podla mna velmi dobre na tak malu kuru.

27.5.2014 20:58
začátek

XXX.XXX.18.82

No záleží na velikosti vajíček a to pak jen z.velsumku nebo z.sasexku.

27.5.2014 21:03
wyandotte

XXX.XXX.249.1

zdr. wyandotky nie sú najhoršie ale velsumky sú určite lepšie mne wyandotka nesie raz za dva dni niekedy aj každý deň ale do týždňa to nepresiahne 5 kusov vajec .

27.5.2014 21:32
honzapm

XXX.XXX.29.18

U nás hodně nesly zdrobnělé vlašky.
Konkrétně oranžově zbarvené. Nesly každý druhý den.
Gramáž vajíček začala na 45 g, což je vzhledem k velikosti jejich těla obdivuhodné.
Velikost žloutku také byla obrovská, zejm. ve srovnání opět s tělem, ale i s klasickým vejcem.

Dál už ale moje údaje neposlouží, zakousl mi je bratránkův pes.
Tj. nevím, zda by např. dalším rokem ta gramáž vejce nějak zásadně nestoupla,
popř. zda by ta snáška zůstala taky tak kvalitní.
Myslím ale, že ano. Choval jsem je nerozumně i s velkými vlaškami, které je ale dost
odháněly od koryta, takže možná ani neměly takový příjem energie, jaký by si přály.
I přesto za užitkovost kloubouk dolů. A zrovna tak za design.

28.5.2014 17:19
ronx

XXX.XXX.201.6

A kde by sa dali zohnat zdrobnene vlasky alebo nasadove vajcia nevizeraju zle ale neviem najst nikoho v SR

28.5.2014 19:09
pajakrejcirikova

XXX.XXX.140.21

Nedávno jsem zjistila,že jsou i Araukany zdrobnělé a mají pěknou snášku.smajlík

28.5.2014 20:04
ronx

XXX.XXX.201.6

Tie by neboli zle aj ma zaujali tie fuzi ale kde ich zohnat ?

28.5.2014 20:11
chovatelpodluzi

XXX.XXX.227.242

ronx napsal(a):
A kde by sa dali zohnat zdrobnene vlasky alebo nasadove vajcia nevizeraju zle ale neviem najst nikoho v SR

tak v SR neporadím, ale v ZO Velké Bílovice (kousek za Břeclavou) jsou tuším dva nebo tři chovatelé zdr. vlašek. Mají webovky tak se mužete mrknout a kontaktovat je.

28.5.2014 20:23
ronx

XXX.XXX.201.6

hm skusim to a tie araukany neviete ?

28.5.2014 21:27
pajakrejcirikova

XXX.XXX.140.21

Jestli můžu poradit,já bych si našla Klub chovatelů Araukan.Mívají tam i seznam chovatelů,popřípadě jim napsat a mohli by vám poradit.Sama jsem si tam psala o informaci a posouzení kohouta.Poradili mi,byli ochotní.smajlík

29.5.2014 17:42
ronx

XXX.XXX.201.6

Ok diki smajlík

29.5.2014 19:08
freedom

XXX.XXX.49.8

Mne zdr.Wyandotky snáškou vyloženě zklamaly.Jsou to krásné klidné a hodné slepičky a vynikající kvočny, ale moc nenesou /v porovnání/.Super jsou zdr.Velsumky.Ty nesou hodně a krásná velká hnědá kropenatá vejce.Co mne nejvíce překvapilo, tak jsou slepičky zakrslé holandské.Jsou maličké (0,5kg) a nesou hodně a poměrně velká bílá vejce.

14.6.2014 08:42
2mazutak

XXX.XXX.90.1

všechna zdrobnělá plemena vznikla z velkých kromě rousných mileflerek takže snáška by měla být stejná zde záleží pouze na prošlechtěnosti počet vajec u toho kterého plemene by měl být stejný jak u velkého tak u malého

15.6.2014 09:34
zbosace

XXX.XXX.5.199

Pôvodných plemien zdrobnelych je viac ale ich chov i tých čo majú svoj protejsek alebo pôvod z veľkých sa chovajú skôr na exteriér- výstavy. Jediné zdr.velsumky v dlhoročných chovoch sú uspokojivé v množstve znesenych vajec a v množstve vajecnej hmoty. Toto plemeno už nejeden krát predbehlo svoj veľký náprotivok aj v KÚ. Jeho kvality sa dajú ovplyvňovať , reaguje na každé zkvalitnenie techniky chovu. Šlachtia sa aj nové farebné razy ale akosi sa s ich uzitkovostou nikto nechvali. Ja osobne i keď chovam rôzne plemena, na produkciu vajec len zd.Ve.hr.j.- z.Ve.rez.kor.

Přidejte reakci

Přidat smajlík