Vypadané perie okolo hlavy

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.5.2014 22:37
lubes

XXX.XXX.100.126

Prosím o radu, niektorým sliepkam vypadalo perie okolo hlavy alebo si ho obzobávajú sami to neviem. Tak ak by mi vedel niekto poradiť čo stým mám robiť. smajlík

30.5.2014 22:43
lubes

XXX.XXX.100.126

spozoroval som u nich najskôr také zničené perie a potom to začalo vypadávať

30.5.2014 23:25
fo3k

XXX.XXX.211.26

vinník je tam, medzi nimi, len treba zistit, kto je to smajlík

31.5.2014 22:24
petája

XXX.XXX.96.2

Zkuste to těm slepicím nařít fialkou (genciánou),fialově barvicí vodička, já tak odhalila kanibalku v našem hejnu, ozobávala jen některé jedince a to hlavně v kurníku, do druhého dne měla obarvený zobák, tím byla odhalena, šla na špalek a od té doby klid...

1.6.2014 07:32
lubes

XXX.XXX.100.126

mám ich tam vo voliere len 5 sliepok a jedného kohúta a ak by som zistil aj vinníka tak by som ho nechcel zlikvidovať lebo to mám milflérky. Ale chcel by som vedieť či im niečo nechýba v strave a preto to robia.

1.6.2014 10:41
dorm

XXX.XXX.202.18

Soudím podle zůstatku peří kolem holých míst,že o vyzobávání ostatní drůbeží nejde!
zbylé okolní peří je pokroucené a neucelené,tak se možná jedná o nějakého roztoče(možná perožrout) i když hlava je neobvyklé místo napadení tímto parazitem.
Také je možné nějaké plísňové onemocnění
doporučuji ošetřit neomostosanem namíchaným od veta,nebo roztokem hypermanganu(doma) ,nebo veta přímo s jedním kusem drůbeže navštívit ať zjisti pod mikroskopem o co jde.
Je to jen můj názor ,víc hlav víc....smajlík

1.6.2014 15:33
lubes

XXX.XXX.100.126

ďakujem za odpovede skúsim zavolať veterinára a uvidím čo my povie.

1.6.2014 16:41
wyandotte

XXX.XXX.61.205

Ahoj lubo myslim ze to
bude kanibalizmus sleduj ci to perie nebude casom vytrhane aj na chrbte . Mne to tiez robia sliepky. Pridam zajtra foto teras som neni doma a pisem z mobilu .

1.6.2014 23:29
ivetaš

XXX.XXX.62.106

lubes napsal(a):
ďakujem za odpovede skúsim zavolať veterinára a uvidím čo my povie.

ja som síce nováčik,ale čítala som ,že pri kanibalizme niekedy pomáha dať do vody na pitie maggi(tekuté pár kvapiek) a rany ošetriť kubatolom -spray,aby im to zaschlo ,ale môžu to byť fakt aj nejaké parazity.Neostomosan som kúpila v lekárni ampulku bez receptu.Sama som zvedavá,čo to je,lebo dnes sme boli na návšteve u rodiny a ich susedia mali za plotom podobne vyzerajúce sliepky,ja som tipovala,že im niečo chýba v strave....

2.6.2014 15:26
wyandotte

XXX.XXX.249.1

ivetaš napsal(a):
ja som síce nováčik,ale čítala som ,že pri kanibalizme niekedy pomáha dať do vody na pitie maggi(tekuté pár kvapiek) a rany ošetriť kubatolom -spray,aby im to zaschlo ,ale môžu to byť fakt aj nejaké parazity.Neostomosan som kúpila v lekárni ampulku bez receptu.Sama som zvedavá,čo to je,lebo dnes sme boli na návšteve u rodiny a ich susedia mali za plotom podobne vyzerajúce sliepky,ja som tipovala,že im niečo chýba v strave....

kanibalizmus teda aspom podla mňa je psychická vada sliepky to začínajú robyť z nudy alebo z malého výbehu a ostatné sa to už len od nich učia , ja som mojím dával plastín , aj magi som skúšal , dávam im každý deň alebo obdeň trávu všeliakú zelinu zo záhrady , pšenicu kukuricu , granulovanú smes , nedávam do krmítka ale len rozhadzujem po voliere aby trošku aj hladali , a nič nepomáha , to sa už podla mňa neondanučia . Pridávam foto môjho kohútika .

2.6.2014 15:29
wyandotte

XXX.XXX.249.1

Myslím že ani okuliare nepomáhajú možno len trosku , ako som ich nasadil tak jeden možno dva dni bol klud ale ako si na to zvykli som znovu vydel ako dobkaju do ostatných sliepok či perie vytrhávajú som si už nevšimol :)

2.6.2014 19:35
ivetaš

XXX.XXX.32.40

no dúfam,že moje to robiť nebudú....ja som kúpila moje sliepky a kohúta ako kuriatka od pani,ktorá mala medzi sliepkami kanibalizmus,mala ich vo výbehu viac a rôzneho veku,aj moje mali chrasty na chrbátoch a vytrhané perie,boli ošetrené Kubatolom.U mňa sa rýchlo zotavili,perie dorástlo a zatiaľ je pokoj.Ale oni mali vytrhané perie na chrbte,nie na hlave.Ja ich púšťam denne behať po celej záhrade,až večer zatváram,takže myslím,že v pohode....A ako to budete teraz riešiť?

2.6.2014 20:25
wyandotte

XXX.XXX.249.1

no chrbty majú moje tiež úplne holé ,jednoducho sliepky pri kanibalizme začínajú krkom potom chrbtom tam kde sú naj lesklejšie pierka a potom moje prešli už aj na hrudník . riešiť asi len skrátením zobáka inak to už nevidím ale toho sa dosť bojím aj okuliare musel dávať ocino lebo mne dosť lepilo :D ale skrátenie je asi jediná možnosť teda u mňa . ale ked sú sliepky kvôčki tak to nerobia až ked kurence odrastú tak niekedy sa stane že jedno kura ma nejaké to pierko vytrhnuté ale nič strašné večšinou ju potom vyhodím už von :)

3.6.2014 08:51
ivetaš

XXX.XXX.239.96

ešte ma napadlo,ja dávam sliepkam aj uvarené nasekané kuracie srdcia so šrotom občas,keď ich varím psom,alebo kuracie kože ,keď varím kurča,tak tie kože uvarím len v čistej vode,nasekám ,pomiešam so šrotom,pridám strúhanú mrkvu ...idú sa zabiť za tým....nemôžte ich viac púšťať von z výbehu? či to robíte?občas im zavesím na pletivo jablko a oni ho ozobávajú,alebo nejaké bylinky na špagát,aby mali zábavu...opýtam sa tej známej,čo jej pomohlo,lebo ona to zastavila....

3.6.2014 10:57
ivetaš

XXX.XXX.239.96

tak odpísala známa,ona sa radila s veterinárom,dala na pitie do vody masox,vitamíny plastin a kombinal E a rany striekala Kubatolom,čerstvo naďobnuté kura oddelila a dala naspäť ,až keď sa rana zasušila,ale jej sa ďobali do krvi,Vaše si tuším len vyzobávajú perie....

3.6.2014 13:56
lubes

XXX.XXX.100.126

moje nemajú rany len im chýba perie ale zajtra príde veterinár tak uvidím čo povie.

3.6.2014 15:54
wyandotte

XXX.XXX.249.1

ano aj moje si iba perie trhajú žiadne rany na tele nemajú čisto perie a ked sú na určitom mieste úplne holé tak vytrhávajú napríklad zase na hrudi .do krvi ešte nebola žiadna dodobaná .

5.6.2014 11:13
ivetaš

XXX.XXX.248.222

lubes napsal(a):
moje nemajú rany len im chýba perie ale zajtra príde veterinár tak uvidím čo povie.

dobrý,máte niečo nové? zaujíma ma ,čo na to veterinár...

5.6.2014 21:42
lubes

XXX.XXX.100.126

Tak bol veterinár a sliepky majú nejaké parazity tak ich idem posypať ekosipom to by malo tie parazity zlikvidovať.

6.6.2014 14:30
ivetaš

XXX.XXX.248.222

to je asi lepšie ako kanibalizmus,nie?oni si tak asi pomáhali a vyďobávali tie parazity aj s perím.Aspoň budem vedieť,keby niečo.Idem na burzu v nedeľu do Senca,tak kúpim ekosip a preventívne budem občas sypať do kurína.Majte sa pekne a nech to zaberie.

6.6.2014 14:31
ivetaš

XXX.XXX.248.222

dorm napsal(a):
Soudím podle zůstatku peří kolem holých míst,že o vyzobávání ostatní drůbeží nejde!
zbylé okolní peří je pokroucené a neucelené,tak se možná jedná o nějakého roztoče(možná perožrout) i když hlava je neobvyklé místo napadení tímto parazitem.
Také je možné nějaké plísňové onemocnění
doporučuji ošetřit neomostosanem namíchaným od veta,nebo roztokem hypermanganu(doma) ,nebo veta přímo s jedním kusem drůbeže navštívit ať zjisti pod mikroskopem o co jde.
Je to jen můj názor ,víc hlav víc....smajlík

mali ste pravdu...smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík