Prosím o radu, niektorým sliepkam vypadalo perie okolo hlavy alebo si ho obzobávajú sami to neviem. Tak ak by mi vedel niekto poradiť čo stým mám robiť.
spozoroval som u nich najskôr také zničené perie a potom to začalo vypadávať
Soudím podle zůstatku peří kolem holých míst,že o vyzobávání ostatní drůbeží nejde!
zbylé okolní peří je pokroucené a neucelené,tak se možná jedná o nějakého roztoče(možná perožrout) i když hlava je neobvyklé místo napadení tímto parazitem.
Také je možné nějaké plísňové onemocnění
doporučuji ošetřit neomostosanem namíchaným od veta,nebo roztokem hypermanganu(doma) ,nebo veta přímo s jedním kusem drůbeže navštívit ať zjisti pod mikroskopem o co jde.
Je to jen můj názor ,víc hlav víc....
lubes
napsal(a):
ďakujem za odpovede skúsim zavolať veterinára a uvidím čo my povie.
ja som síce nováčik,ale čítala som ,že pri kanibalizme niekedy pomáha dať do vody na pitie maggi(tekuté pár kvapiek) a rany ošetriť kubatolom -spray,aby im to zaschlo ,ale môžu to byť fakt aj nejaké parazity.Neostomosan som kúpila v lekárni ampulku bez receptu.Sama som zvedavá,čo to je,lebo dnes sme boli na návšteve u rodiny a ich susedia mali za plotom podobne vyzerajúce sliepky,ja som tipovala,že im niečo chýba v strave....
ivetaš
napsal(a):
ja som síce nováčik,ale čítala som ,že pri kanibalizme niekedy pomáha dať do vody na pitie maggi(tekuté pár kvapiek) a rany ošetriť kubatolom -spray,aby im to zaschlo ,ale môžu to byť fakt aj nejaké parazity.Neostomosan som kúpila v lekárni ampulku bez receptu.Sama som zvedavá,čo to je,lebo dnes sme boli na návšteve u rodiny a ich susedia mali za plotom podobne vyzerajúce sliepky,ja som tipovala,že im niečo chýba v strave....
kanibalizmus teda aspom podla mňa je psychická vada sliepky to začínajú robyť z nudy alebo z malého výbehu a ostatné sa to už len od nich učia , ja som mojím dával plastín , aj magi som skúšal , dávam im každý deň alebo obdeň trávu všeliakú zelinu zo záhrady , pšenicu kukuricu , granulovanú smes , nedávam do krmítka ale len rozhadzujem po voliere aby trošku aj hladali , a nič nepomáha , to sa už podla mňa neondanučia . Pridávam foto môjho kohútika .
Myslím že ani okuliare nepomáhajú možno len trosku , ako som ich nasadil tak jeden možno dva dni bol klud ale ako si na to zvykli som znovu vydel ako dobkaju do ostatných sliepok či perie vytrhávajú som si už nevšimol :)
no dúfam,že moje to robiť nebudú....ja som kúpila moje sliepky a kohúta ako kuriatka od pani,ktorá mala medzi sliepkami kanibalizmus,mala ich vo výbehu viac a rôzneho veku,aj moje mali chrasty na chrbátoch a vytrhané perie,boli ošetrené Kubatolom.U mňa sa rýchlo zotavili,perie dorástlo a zatiaľ je pokoj.Ale oni mali vytrhané perie na chrbte,nie na hlave.Ja ich púšťam denne behať po celej záhrade,až večer zatváram,takže myslím,že v pohode....A ako to budete teraz riešiť?
no chrbty majú moje tiež úplne holé ,jednoducho sliepky pri kanibalizme začínajú krkom potom chrbtom tam kde sú naj lesklejšie pierka a potom moje prešli už aj na hrudník . riešiť asi len skrátením zobáka inak to už nevidím ale toho sa dosť bojím aj okuliare musel dávať ocino lebo mne dosť lepilo :D ale skrátenie je asi jediná možnosť teda u mňa . ale ked sú sliepky kvôčki tak to nerobia až ked kurence odrastú tak niekedy sa stane že jedno kura ma nejaké to pierko vytrhnuté ale nič strašné večšinou ju potom vyhodím už von :)
ešte ma napadlo,ja dávam sliepkam aj uvarené nasekané kuracie srdcia so šrotom občas,keď ich varím psom,alebo kuracie kože ,keď varím kurča,tak tie kože uvarím len v čistej vode,nasekám ,pomiešam so šrotom,pridám strúhanú mrkvu ...idú sa zabiť za tým....nemôžte ich viac púšťať von z výbehu? či to robíte?občas im zavesím na pletivo jablko a oni ho ozobávajú,alebo nejaké bylinky na špagát,aby mali zábavu...opýtam sa tej známej,čo jej pomohlo,lebo ona to zastavila....
dorm
napsal(a):
Soudím podle zůstatku peří kolem holých míst,že o vyzobávání ostatní drůbeží nejde!
zbylé okolní peří je pokroucené a neucelené,tak se možná jedná o nějakého roztoče(možná perožrout) i když hlava je neobvyklé místo napadení tímto parazitem.
Také je možné nějaké plísňové onemocnění
doporučuji ošetřit neomostosanem namíchaným od veta,nebo roztokem hypermanganu(doma) ,nebo veta přímo s jedním kusem drůbeže navštívit ať zjisti pod mikroskopem o co jde.
Je to jen můj názor ,víc hlav víc....
mali ste pravdu...