1. problém: mám iba 4 kuriatka pri kvočke majú týždeň ale všetky maju zalepené zadočky od trusu keď som im to očistil tak je jasne vidieť že vo vnútri tela majú veľkú trusovú guličku ktorú nemôžu vytlačiť ale iba im vyteká taka biela tekutina ktorá im to stále zalepí už teraz je vidieť že do rána neprežijú čo to spôsobilo majú iba čistú vodu a zmes K1 ešte som sa s takým niečim nestretol
2. problém: jednej husi opuchlo oko včera nič a dnes už ho má celé opuchnuté a vlastne jej ako keby to ružové čo je v oku keď si odtiahnete viečko tak toto je opuchlo na celé oko ako jej to mám vyliečiť druhé oko má v poriadku
Jako prevence - vakcína SALGEN - dává se co nejdříve po vyklubání a po týdnu opakuje. Další prevencí je líhnutí z vajec ze zdravých chovů, desinfekce, oddělení malých a větších kuřat od dospělých slepic (tedy i pod kvočnou dát zvlášť), obměna slepic po dvou letech.
Léčba - antibiotika. Já mám zkušenost u malých kuřátek Doxygal a u větších slepic Enrobioflox nebo Enrogal. Pokud se mi stane, že se kuřátka hůře líhnou a zůstávají naklovaná a mrtvá ve vejcích, ihned nasadím vyklubaným Doxygal po dobu 3-5 dní . Je oprávněné podezření na pulorovou nákazu. Dana
ovecka
napsal(a):
Jako prevence - vakcína SALGEN - dává se co nejdříve po vyklubání a po týdnu opakuje. Další prevencí je líhnutí z vajec ze zdravých chovů, desinfekce, oddělení malých a větších kuřat od dospělých slepic (tedy i pod kvočnou dát zvlášť), obměna slepic po dvou letech.
Léčba - antibiotika. Já mám zkušenost u malých kuřátek Doxygal a u větších slepic Enrobioflox nebo Enrogal. Pokud se mi stane, že se kuřátka hůře líhnou a zůstávají naklovaná a mrtvá ve vejcích, ihned nasadím vyklubaným Doxygal po dobu 3-5 dní . Je oprávněné podezření na pulorovou nákazu. Dana
aha dakujem vakcína je myslené ako injekcia?a ak áno nieje nejaký roztok do vody proti salmonele? a ten doxygal na príbalovom letáčiku doxygalu je písané že nepodávať nosniciam a nekonzumovať meso neviem akú dobu , ak to dám kuratám tak to nevadí? a meso a vajcia od nich môžem konzumovať? ked vyrastú?
Salgen je vakcína, která se ředí do vody a podává individuálně do zobáku. Dá se dát i do vody k pití, ale potom je její účinnost několikanásobně nižší. Balení pro 50ks do zobáku, je 10 ks do pitné vody! Doxygal je ATB a do dospělosti kuřat se určitě vyloučí. ATB používají i u kuřat v drůbežárnách a po 40 dnech je expedují do obchodů. Tak po 6 měsících musí být slepice určitě čisté. Ale je to na vás, jak si to přeberete. Na tom návodu to je napsáno, protože nikdo nedělat testy, jak dlouho u zvířat vydrží,. Dana