Mullardi maju cca 5-6yzdnov a riesim problem, ze si okusavaju perie na kridlach...az do krvi
Je ich 20 ks a boli kupene naraz na burze ako 3-tyzdnove od dvoch roznych predajcov ( 2x po 10 ks) - cize su z inej "varky"...moze byt toto problem? Vsimol som si, ze to robia male tym vecsim...
Inak su krmene zmesou srotov kukurica, psenica, jacmen, soja (pridany premix vitaminov a mineralov) kde pridavam teraz aj cca 1/3 originalnej zmesi pre kacky - postupne znizujem...k tomu maju zelene (salat, hrachove lusky, trava, datelina). Vybeh maju dostatocny, avsak bez moznosti kupania... Do vody som im na radu jedneho chovatela zacal pridavat tekute dochucovadlo od Vitany (magi), ale zatial nepomaha...
mate niekto skusenost co s tym?
vdaka
jm
Nedostatek bílkovin v krmivu. Mulardi mají rychlý růst a velké nároky na bílkoviny. Řešila jsem to několik let u pižmovek, vždy se orvávaly do krve. Loni jsem dávala jen směs pro výkrm kachen VKCH a bylo po problému. Teď musíte jen vytrvat, dokud jim nenaroste zralé peří. Do té doby se budou škubat. Mladé peří ještě v piscích je plné krve a dalších bílkovin a kachňata jak jednou ochutnají, tak neskončí. Dana
ja som to mal minulý rok tiež s pižmovkami , nepomohlo nič ani magi ani plastín krmiva mali tolko že až, výbeh tiež velký , a z 15 káčat zostali iba dvaja káčery aj to mal ten večši krídla do boku ako stíhačka :) postupne sa pozabíjali každu až každú tretiu noc bolo do rána vždy jedno mrtvé, škoda že som sa bál im zrezať zobáky .