Jak poznám stáří slepic?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.6.2014 17:45
adush09

XXX.XXX.48.3

Dobrý den,
jsem chovatelský začátečník. Slepice jsem pořizovali na rychlo a za velkého deště, takže jsme se ve zmatku zapomněli chovatele zeptat jak jsou slepice staré. Jiné druhý co tam měl ( byli jsem se tam podívat již dříve) měli snášet hned, tak jsem předpokládali, že to bude i u těch našich.
Bohužel omyl, máme je doma už měsíc a stále nesnáší. Můžete mi někdo prosím poradit kolik by jim mohlo být přibližně týdnů? Kdy mohu očekávat vajíčka?

Krmím šrotem, bohužel špatným N1 při koupi jsem myslela, že budou snášet každým dnem. Což se nestalo. Jinak dáváme i pšenici, ale ta jim moc nejede. Trávu, namočené pečivo, zbytky z kuchyně.
Poradíte mi prosím nějaké vitamíny? Jestli se jim nějaké dávají?

Děkuji všem za odpovědi.

29.6.2014 20:28
začátek

XXX.XXX.18.82

Dobrý večer,to na obrázku bych řekl,že je na 99,9% kohout.smajlík

29.6.2014 20:49
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

začátek napsal(a):
Dobrý večer,to na obrázku bych řekl,že je na 99,9% kohout.smajlík

Asi jste neviděl nikdy kohouta, že !?smajlík Jinak to je slepice, která má do 20 týdnů víc ne. Snášku začne do měsíce smajlík

29.6.2014 22:00
adush09

XXX.XXX.48.3

Kohout? To bych neřekla a to tomu absolutně nerozumím.

29.6.2014 22:01
adush09

XXX.XXX.48.3

Děkuji snad ano, tak jsem to tak nějak tipovala...

29.6.2014 22:02
pajakrejcirikova

XXX.XXX.140.21

Tak slepice je to určitě a né kohout.První slepice jsem měla také hybridky,namíchala jsem si druhy a každé snášeli jinak od 20-25týdnů.Krmili jsme zrovínka podobně jako vy.Takže musíte vydržet.smajlík

30.6.2014 09:02
adush09

XXX.XXX.48.3

Dobrý den, jak to myslíte hybridky? Že to nejsou ISA BROWN? Slepic mám pět a jen tyto.

30.6.2014 09:37
ovecka

XXX.XXX.171.70

ISA BRAWN je hybridní linie, nikoli plemeno. Takže máte doma hybridky smajlík Dana

30.6.2014 09:38
ovecka

XXX.XXX.171.70

Pardon, klepla jsem špatné písmenko - Brown.

30.6.2014 09:41
adush09

XXX.XXX.48.3

Jo takhle :) děkuji.

30.6.2014 09:45
merfi

XXX.XXX.4.229

Presne tak,ako to pani napisala.Kupili ste si hybrid.Isa Brown nieje cistokrvna sliepka,ale finalny hybrid vyslachteny do hal a nie na dvor.Moje prve sliepky boli tiez Isa,ale ked som kupil prve cistokrvne,tak isli prec.Marans mali na dvore lepsiu znasku ako tieto hybridy a to som mal mladky ako vy.Ziadny "vydojeny" halovy odpad

30.6.2014 22:28
mapuche

XXX.XXX.234.101

Isa Brown, keby zadarmo rozavali tak by som ich nechcel...

1.7.2014 09:51
rapotacka11

XXX.XXX.32.121

A to prečo?smajlík

1.7.2014 09:53
adush09

XXX.XXX.48.3

Taky by mě zajímal proč? Co je na nich tak strašného? Znalec nejsem, ale slepá taky ne. Kdyby tyto slepice byli tak strašné nemá je přeci každý druhý, nebo ne?

1.7.2014 14:20
rapotacka11

XXX.XXX.32.121

Já je možná mám. Nevím. Dostala jsem 3 kuřičky - název nevím, podle fotky vypadají stejně.
Začaly nést po dvou týdnech a nesou a nesou. Je to radost.
Snad se mi nestrhají smajlík.

1.7.2014 16:07
merfi

XXX.XXX.4.229

rapotacka11 napsal(a):
A to prečo?smajlík

Urcite ma vela dovodov,preco to napisal.Ludia ich kupuju vacsinou ako "vyprchane" z velkochovov.Tym z akych podmienok pochadzaju je asi kazdemu jasne,ze su to inkubatory vsakovakeho bordelu od vsi,cmelikov az po rozne respiracne choroby,ktore sa vo velkochovoch iba tlmia,pretoze vyliecit ich v takom mnozstve a prostredi nedokazu.Ak ich nepredava velkochov,ale iba jednotlivec,tak ich ma vacsinou iba naliahnute z druhej generacie,pretoze kohuta k nim bezne nezozenie.Tam uz potom nikto nevie zarucit znasku ani ak by boli v halovych podmienkach.
Ale zase kazdy sme nejak zacinali a aj moje prve sliepky boli tiez hybridy.Krasou ani mnozstvom vajec sa sice nedokazali rovnat cistokrvnym,ale vajicka z nich aspon neboli to svinstvo,co sa bezne predava v obchodoch

9.7.2014 17:39
adush09

XXX.XXX.48.3

Ještě bych se chtěla zeptat. Myslíte, že jsou slepice nešťastné když nemohou ven a jsou jen ve výběhu, který už mají komplet zablácený a vyzobaný? Trávu jim dávám každý den.

9.7.2014 17:56
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

adush09 napsal(a):
Ještě bych se chtěla zeptat. Myslíte, že jsou slepice nešťastné když nemohou ven a jsou jen ve výběhu, který už mají komplet zablácený a vyzobaný? Trávu jim dávám každý den.

Určitě je pro ně nejlepší jak můžou lítat po zahradě na zeleném než sedět v zablaceném výběhu.smajlík

9.7.2014 17:58
adush09

XXX.XXX.48.3

No jo, to je sice hezké, ale když nemám možnost je pustit ven? Soused má nízký plot a já je určitě nemíním chytat po všech čertech :(. I když bych jim to ráda dopřála, bojím se že by za prvé zdrhli a za druhé tam z toho udělali bahení lázně.
Jinak stále nenesou...

9.7.2014 18:02
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

adush09 napsal(a):
No jo, to je sice hezké, ale když nemám možnost je pustit ven? Soused má nízký plot a já je určitě nemíním chytat po všech čertech :(. I když bych jim to ráda dopřála, bojím se že by za prvé zdrhli a za druhé tam z toho udělali bahení lázně.
Jinak stále nenesou...

Pokud jsou slepice zvyklé což už za tu dobu jsou, tak pochybuji, že vám přefrknou smajlík Jinak jich nemáte moc stačí proutek do ruky a hlídat smajlík

9.7.2014 18:05
adush09

XXX.XXX.48.3

Já nevím, jsou celkem nevyzpytatelný :(..bojím se jen tak je pustit a štve mě ten sousedův plot...Nemají nijak zastřižená křídla ( netuším jak se to dělá)

9.7.2014 18:07
adush09

XXX.XXX.48.3

A další problém je, že jsou slepice jakoby na terase kdyby skočili dolu tak si něco zlomí...Spíš to vypadá že bych potřebovala nějaký posouvací výběh...

10.7.2014 08:40
adush09

XXX.XXX.48.3

ondře.j. napsal(a):
Pokud jsou slepice zvyklé což už za tu dobu jsou, tak pochybuji, že vám přefrknou smajlík Jinak jich nemáte moc stačí proutek do ruky a hlídat smajlík

Tak jsem přítele donutila, abychom jim to postavili :). Snad budou holky šťastné :).
Jedině co mě fakt dokáže rozčílit, že jsou v tomhle počasí tak pitomé a stojí na dešti místo aby zalezli!

11.7.2014 09:22
adush09

XXX.XXX.48.3

Dobrý den, tak tady je náš nový mobilní výběh :) tak snad jsou šťastné. Jen už by mohlo vysvitnout sluníčko, ty jejich bahenní lázně - hrůza. Pokaždé když tam jdu čekám kdy sebou plácnu do bahna mezi ně.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.7.2014 09:46
Uživatel s deaktivovaným účtem

adush09 napsal(a):
Dobrý den, tak tady je náš nový mobilní výběh :) tak snad jsou šťastné. Jen už by mohlo vysvitnout sluníčko, ty jejich bahenní lázně - hrůza. Pokaždé když tam jdu čekám kdy sebou plácnu do bahna mezi ně.

Pokud nemáte stabilní výběh příliš velký, je vhodnější místo trávy/hlíny dát na zem drobnější štěrk (kačírek), který vodu propustí a slepice v něm až tolik nehrabou. někdo radí borku, ale s tím mám zkušenost, že i ve vysoké vrstvě ji slepice (a to mám hedvábničky), časem rozhrabou, zašlapou a výsledek je stejný, jako když mají jenom hlínu. nebo se musí častěji obměňovat, ale to se nevyplatí, pokud nemáte nějaký zdroj.

11.7.2014 09:54
adush09

XXX.XXX.48.3

Děkuji za radu, budeme muset něco vymyslet, protože když za prší je to vážně hrůza :(

11.7.2014 10:05
ladd

XXX.XXX.34.51

Tak třetinu toho přenosného výběhu z vrchu zakryjte, aby měly úkryt před sluncem a před deštěm. Pod tu stříšku můžete dát i bydýlko.
Mají v tom hlavním zabláceném výběhu popeliště? To jim tam zřiďte.
Podle té fotky tu celkovou travnatou plochu 5 slepiček jen tak nezničí, pokud je tam pustíte na chvilku. Zkuste to večer, tak hodinku před tím, než chodí spát /sice si prodlouží večerku, ale na noc se samy do kurníku vrátí/. Jak radí někdo výše, proutek a hlídat. A nebojte, se slepice si jen tak něco nezlomí.

11.7.2014 10:09
adush09

XXX.XXX.48.3

No víte on je problém je pustit, protože máme k sousedům nízké ploty. Myslím, že takhle v té bedně je to celkem fajn, oni zobou a snad jsou spokojené.
Popeliště jim jistě zřídíme. Máme je zatím dva měsíce a vše se učíme.

11.7.2014 10:46
ladd

XXX.XXX.34.51

S tím popelištěm neotálejte, zastřešte část výběhu, nasypte suchou hlínu s pískem a případněs popelem ze dřeva a ohraďtě cihlami, aby si to nerozhrabaly.
Co to je nízky plot, 120 cm? No uvidíte časem se třeba odvážíte. Tyhle červené zas tolik nelétají a až budou dospělé ve snášce, tak tuplem ne. Vracím se k tomu, protože si myslím, že opravdu máte zbytečně starch.

11.7.2014 11:08
adush09

XXX.XXX.48.3

Má tak metr, máme na zahradě takové terasy...viz. foto...a bojím se aby neskákali z té terasy a neběhali po celé zahradě. Ale je možné že do budoucna jim vyčleníme a upravíme horní terasu. Zatím nemáme odvahu je pouštět :)

11.7.2014 13:16
Jiří Herynek

XXX.XXX.221.82

Zastříhněte jedno křídlo a stačí plůtek 80 cm a to mám lehké plemeno lakenfekdky a dejte jim výběh, odvděčí se.....nebo něco takového, viz. foto.

11.7.2014 14:03
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

adush09 napsal(a):
Má tak metr, máme na zahradě takové terasy...viz. foto...a bojím se aby neskákali z té terasy a neběhali po celé zahradě. Ale je možné že do budoucna jim vyčleníme a upravíme horní terasu. Zatím nemáme odvahu je pouštět :)

Super smajlík Hned jim je líp. smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík