Uživatel s deaktivovaným účtem

fotr
napsal(a):
Nevíte náhodou kolik metráků pšenice se vejde do plastového 200l sudu? A ještě by mne zajímala vaše zkušenost jestli se tím plastem neprokoušou hlodavci a jestli se ta pšenice při uzavření nezapaří. Případně jiné návrhy jak nejlépe skladovat obilí.
mám obilí v plast.popelnicích a i 600l vědrech na vodu,nezapařilo se nikdy-je dobře usušené a popelnice,sudy jak kovové,plastové i popelnice mám ve stodole v suchu.Jednou potkan prokousal diru v popelnici jak jsou kolečka ale víc nikde.Do sudu max 3pytle ,stačí vyzkoušet pšenice bejvá ruzná .1000l nádrž taky nejni špatná.konstrukce AL na nožičkách a vejde se toho tam dost..

fotr
napsal(a):
Díky za reakci. jedná se mi hlavně o to, kolik si mám těch sudů sehnat. Do těď jsem to skladoval v pitlích a tak se knám nastěhovala pěkná havěť, kterou nestíhám hubit.
to jo ale hlavně ta havět tahá nemoce,jak kralikum,morčatum prasatum a vubec všemu!!Pšenice je jednou potravinářska a ta je těžší a zas oves lehkej a vejde se ho tam méně.sudu nejni nikdy dost hlavně suché a čisté.Vždy když ho dodělám tak osprchuji a nechám i na dešti.oni rádi broučkové zas tam bydlej Já už mám takovou spotřebu obilí že asi budu šetřit na silo z lam.ale dám ho pod střechu.

fotr
napsal(a):
děkuji za odpovědi. mám na misli takovéhle sudy.
tak toto nemám,ale vyzkoušejte a pak se krapet dopočitáte.Já mám ještě staré těžké kovové sudy s železnou obručí a tam se toho vejde udavalo se 220L.Končila jedna fa.a ta rozprodávala i popelnice plestové za pár kaček tak jsem koupila popelnice a mám to i tam.Ještě davám taková je to nabarvená dřevotříska,ale hoodně pevná pod sudy.Ve stodole máme mlato a v kovovém se mi udělala u spod asi 5cmzvlhlá krusta pšenky.tak pod to dám co najdu,dřevo nebo něco k dřevu podobnému a mám leta pokoj
.Sudy mám taky přiklopené tou dřevotřískou.plechové víka nedoléhala a myšky si cestu najdou.
Zdravím. hektolitrová váha pšenice je okolo 750 g, což je, že se vejde do hektolitrové nádoby asi 750 kg pšenice. 100 litrů je 75 kg pšenice. Záleží na tom, jaká je. Je-li zdravá a vyčištěná, tak se tam vejde i přes 800 kg. Je-li nečištěná a neošetřena proti houbovým chorobám, tak asi o metrák míň. Zdraví St. Toman
fotr
napsal(a):
děkuji za odpovědi. mám na misli takovéhle sudy.
Používáme přesně takové sudy, jsou super, správně dosušené obilí se v nich nezapaří ani jinak neznehodnotí. Máme je postavené venku i ve stodole a žádný problém není. Vejde se do nich cca 3 pytle obilí, podle druhu se to mírně liší. Myši díky sudům nemusíme řešit.
Aj ja mam pšenicu hlavne v plast. sudoch. Do veľkého modrého 200 litrového vojde cca 150 kg (3 vrecia)
fotr
napsal(a):
Nevíte náhodou kolik metráků pšenice se vejde do plastového 200l sudu? A ještě by mne zajímala vaše zkušenost jestli se tím plastem neprokoušou hlodavci a jestli se ta pšenice při uzavření nezapaří. Případně jiné návrhy jak nejlépe skladovat obilí.
to je velice relativni muže se ti do 200L sude vejit 1,5q nebo i 2q zaleži na kvalitě zrna mužeš mit jeden litr a s něho navažit 3/4 kila nebo nebo kilo a čtvrt i při stejné vlhkosti
Dobrý den, já jsem koupil ocelový sud odtud http://www.greif-cz.com/sud-maloobjemovy-md-60-s.html, má 60 litrů a vejde se mi tam cca 50Kg, mám 4 sudy, takže do 240 litrů se mi vejde 200Kg.
petopetopeto

XXX.XXX.147.69
Ozivim temu
co sa tyka ibc kontajneru
ak stoji na slnku ale zavrety hore, prezije sezonu?
potrebujem zasit niekde 100 ton odhadom a napada ma lrn bigbag alebo ibc
cenovo je to jasne
aj ked BB stoji 2e ale prezeru ho hlodavce ibc zas stoji 30-40 a nik nevie co v takom ibccku bolo ale na 100ton to bude drahe skoro jak samotna psenica.
st.toman
napsal(a):
Zdravím. hektolitrová váha pšenice je okolo 750 g, což je, že se vejde do hektolitrové nádoby asi 750 kg pšenice. 100 litrů je 75 kg pšenice. Záleží na tom, jaká je. Je-li zdravá a vyčištěná, tak se tam vejde i přes 800 kg. Je-li nečištěná a neošetřena proti houbovým chorobám, tak asi o metrák míň. Zdraví St. Toman
Litrová váha pšenice je 750g, což je, že se vejde do hektolitrové nádoby (100 litrů) 75 kg pšenice. Tomane, Tomane,... skoro jsem se leknul, že se Vaše hektolitrové nádoby chovají jako "černá díra"...
krivak
napsal(a):
Pan toman asi spadl z marsu 200 l sud 3 pytle at dá co chce
Pokud to měříte na pytle, tak to ano (ale váhově není pytel jako pytel), ale 150kg ovsa se do 200l nevejde (objemová hmotnost je 400-540g na litr) Dana
http://www.sila-nadrze.cz/objemove-hmotnosti.html.