Cielenym krizenim vzdy nedosiahnete farbu skrupiny,aku ste si predstavovali.Nieje jedno aky druh kohuta,na aku sliepku.Marans+Australka ma ale takuto farbu
rory
napsal(a):
Tak to je zaujímavé :)
Dosť ma láka krížiť rôzne niečím zvláštne plemená sliepok a zisťovať potom čo z toho je, alebo bude
Preto je dolezite vyberat druhy,ktore k sebe idu aj farebne.Aby z toho neboli krasne vajcia a otrasne krizence.Ak budem mat cez vikend cas,mozem popridavat fotky sliepok,ktore tieto vajcia nesu
Jasné, na fotky sa teším :)
Ja mám teraz mladé Bressy a Faverolky, teda kohút je Faverol, tak to chcem skúsiť a ešte dokúpiť sliepky Maransky a Australky, stačili by aj mesačné kuriatka, ale nejak neviem zohnať...
Jáááj, aj dve araucany tam mám mladé, tak som zvedavý na budúci rok :)
Ak začnú niesť ešte pred zimou, tak švihnem pár vajec do liahne :) nech to urýchlym
maransky mám a i kuřátka AR, černá i divoce zbarvená:) No předně vybírat budu podle barvy vajec, exteriér u užitkového křížence řešit ale zatím nebudu. Nejde mi o to vyšlechtit nějaké plemeno (mj. na takovou barvu vajec už i nějaká jsou.) ale prostě mít zajímavého užitkového hybrida:)