Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli někdo nevíte co se mohlo slepici stát. Oko má zavřené, i když má snahu ho otevřít, je celé takové nateklé. Moje teorie je, že se jí tam něco dostalo. V životě jí to nijak nebrání, normálně žere a funguje jen chodí tak, že vidí jen na to jedno.
Myslíte, že by pomohlo třeba nějak vytírat borovou vodou? Nebo to mám nechat být.
Další věc, jak odnaučit slepice agresi? Většinou teda ráno když jim nesu jídlo. Div na mě nezaútočí a nebojí se do mě klovnout..i když jim moje " gumáka" vysvětlí, že teda jako ne. Oklepou se a klovnou si do mě vesele dál!
Děkuji za všechny informace, teprve začínám.
adush09
napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli někdo nevíte co se mohlo slepici stát. Oko má zavřené, i když má snahu ho otevřít, je celé takové nateklé. Moje teorie je, že se jí tam něco dostalo. V životě jí to nijak nebrání, normálně žere a funguje jen chodí tak, že vidí jen na to jedno.
Myslíte, že by pomohlo třeba nějak vytírat borovou vodou? Nebo to mám nechat být.
Další věc, jak odnaučit slepice agresi? Většinou teda ráno když jim nesu jídlo. Div na mě nezaútočí a nebojí se do mě klovnout..i když jim moje " gumáka" vysvětlí, že teda jako ne. Oklepou se a klovnou si do mě vesele dál!
Děkuji za všechny informace, teprve začínám.
Čím je večer krmíte? A v kolik pouštíte ráno ven? Je možné, že jejich "agrese" není ze zlosti, ale z hladu. Možná i to oko je následek po klovnutí při boji o jídlo. To že je za pomocí gumáku jak píšete "léčíte" není to nejlepší řešení . Slepice nebývají agresivní, kvočna či kohout to je něco jiného. Obzvlášť, když mají plná volátka, tak si člověka ani nevšimnou. Nechte jim tolik krmení, aby měly zásobu zrní i po nakrmení a uvidíte, zda se to zlepší.
Jde vidět, že tato slepice je od ostatních velmi šikanovana. Může za to taky ten malý výběh, který máte slepice se potřebují pohybovat, a když jsou v uzavřeném prostoru, tak se nudí a dochází k tomuhle následně k ozobávání peří. Pro slepice je základ pšenice nejlépe po celý den pak hodit nějaký ten zbytek z kuchyně občas nějaké to pečivo ( vymačkané ), ale nejdůležitější je pšenice. Aby měly písek, který je na trávení taky nějaká ta bílkovina, a skořápky ty začnou pořádně zřát až začnou nést.