Do novej sezony sa chystam rozsirit chov o zopar na Slovensku menej rozsirenych druhov.Preto ak sa najde niekto kto bude mat to iste,rad poskytnem kohutov na vymenu
Ako prve su Levandery (Anglicke Araucany)Udajne lepsia nosivost a samozrejme koli tomu,ze je maju chvost,tak aj lepsia oplodnenost.Vajicka su samozrejme tiez zelene,len su o nieco vacsie.
Legbar.Tiez slachtene Anglicanmi,maju este lepsiu znasku ako Levander a vyrazne vacsie vajicka.Maju chvost a mensiu chcocholku.
Pan Merfi my mame tiez Levandery (Anglicke Araucany) mozem potvrdit su to velmi krasne sliepocky ovela krajsie ako klasicke Araucany. Velka vyhoda, ze ich netreba strihat. Mame biele,levandulove a cierne.
Nase Legbar kuriatka sliepocka a kohutik. Vynikajuca znaska a tyrkysove vajicka.
Tu su nasi milackovia Ardenska zdrobnela. Nektori chovatelia ich volaju Cemani 2.
Aj nase Zwerg Ardenner si foti kazda navsteva, lebo aj na nete je velmi malo fotiek tychto sliepociek su proste rarita a oni vdacne zapozuju su velmi krotke a mile.
Mňa zaujali Bruggske bojovníčky, tak som si objednal nas. vajcia v Nemecku. Vyliahlo sa ich len pár a zatiaľ neviem na isto rozoznať kohúta od sliepok.
SLiepky by mali dorastať do váhy 4,5 kg a kohúti do 5,5 kg.
Zatiaľ ich mám vo voliere spolu Cemankami
Nas. vajcia Mechelenských kukučiek mi prišli z Holandska výmenou za nas. vajcia Pavloviek.
Čo je zvláštne, vyliahlo sa 9 sliepočiek a 2 kohútiky. Tých som už vymenil s českým chovateľom, aby som mal nepribuzne do chovu na sezonu 2015.
Niekto by si ich ľahko pomýlil s krahujcovými veľkými kočinkami, s ktoyrými ich mám tiež v spoločnej voliere
Samozrejme na buduci rok budu aj Anglicke Araucany, Legbar aj Ardenska zdrobnela,
Neviem o ktore mate zaujem.Nadobudajuca hodnota je vysoka, lebo zohnat a dopravit
vajicka z uznanych chovov z Anglicka je dost nakladne od toho sa bude odvijat aj cena nasadoveho vajicka aj cena kuriatok.Tieto sliepocky nie su lacne ani v Anglicku.
Na druhej strane tieto plemena maju velke vyhody.Anglicke Araucany nemusite strihat kvoli
oplodneniu vajicok.Dalsia vyhoda je esteticka su ovela krajsie ako klasicke Araucany.
Kazdy chovatel Araucan pozna ako vypadaju, ked ich na zaciatku sezony ostriha.
Potom na chrbte im vypada perie od kohuta co skace a aby este nebolo malo
potom si vytrhaju ostavajuce perie este oni medzi sebou a po dvore vam behaju
skarede sliepky, ktore sa ako keby sa chystali do hrnaca na nedelnu polievku.
Toto vsetko vam odpada pri Anglickych Araucanach.
Na fotke cierna Anglicka Araucana
Co sa tyka sliepociek Cream Legbar su rodobarve.
Maju krasne velke modraste vajicka dobru znasku do 250 vajicok.
Patria medzi stare a vzacne plemena vzniklo v roku 1930.
Stary nazov pre toto pemeno bol Chocholate Legbar.
18 tyzdnove mladky sa v Anglicku predavaju do 35 Libier.
Sliepocky su krotke a mile.
Velke vajicka boli od Brahmaniek bolo ich cca 10 uz su v normale. Farebne vajicka suvisia s genetikou sliepok, tak ako sa daju vyslachtit rozne druhy sliepok, tak isto sa daju vyslachtit aj rozne farby a odtiene vajicok. Nieje dolezita len farba vajicka, ale musi sa aj prihliadat aj na to, aby aj sliepocka bola pekna. Tieto sliepocky sa potom volaju Vekonocna hydina. Mate krdel sliepok a kazda vam znasa vajicko inej farby.
Je to beh na dlhe trate...na konci vas vzdy caka prekvapenie. Cakate netrpezlivo na prve olivove vajicko a ono je nakoniec slivkovo cervene,alebo obycajne,alebo pistaciovo zelene,alebo olivove.
Velkost a znaska Legbarov ma tiez prekvapila.Pre porovnanie moje mladky Araucana cca 50 gramov, mladky CL cca 60 a viac, najstarsia CL cez 80 gramov.
Nie je problem, tu le kohutik Lavender Araucana. Ak mate zaujem napiste mi na mail.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.185
Mám jen k novým plemenům slepic-dotaz a jaká je budoucnost, co do shánění tzv.nepříbuzných kohoutů a když to jsou plemena zcela nová, jaké jsou s nimi zkušenosti-myslím dosažení hmotnosti, snášky, líhnivosti, líhne se vždy jen od mladých slepic, nebo je lepší líhnout od dvouletých-kdy jsou bílky a žloutky ve správném poměru, docela by bylo dobré sem něco více napsat.
Chová niekto Cream legbar a mal by volného kohútika k mojim fešandám ?Uprostred je modrý levander.
Koupil jsem si 15 kuřátek z tohodle inzerátu, ale nesedí mi ten názem kuřic.Prý z Nového Zélandu a kohouti se sem ještě nedováží.https://zvirata.bazos.cz/inzerat/63230717/GREEN-SHELL-Kuricky-ZELENA-VEJCE.php
Jinak od nich už ale 4 roky berem housata a perličky a bez problémuJsem zvědav co mi znich vyroste.
lentak

XXX.XXX.70.94
Laďa Jaryk
napsal(a):
Koupil jsem si 15 kuřátek z tohodle inzerátu, ale nesedí mi ten názem kuřic.Prý z Nového Zélandu a kohouti se sem ještě nedováží.https://zvirata.bazos.cz/inzerat/63230717/GREEN-SHELL-Kuricky-ZELENA-VEJCE.php
Jinak od nich už ale 4 roky berem housata a perličky a bez problémuJsem zvědav co mi znich vyroste.
No nemusite to vkladat do kazdeho prispevku..nic nove na dvore nemate len obycajne krizence bohviecoho za vysoke prachy..