Dobry den
kvocna vysedela 5 kuratek s 9 vajec vcera dnes jsem prisel z prace a mam jeste naklovane 2 vajicka ve ktarych slysim kuratka ,ale kvocna uz na vajickach nesedi uz je s kuraty .Je moznost nejak jeste dolihnou tyto 2 kuratka--lihen nemam (zatim jsem je dal pod lampu)
dekuji moc za rady Radek
Jo udělal jste v daných podmínkách co jste mohl pokud není termostat.Zkuste držet teplotu líhnutí 37-38°C ,což by mohlo 25W žároka zapnutá nepřetržitě stačit.Teplotu u vajíček zkusmo změřte lékařským teploměrem a podle toho nastavte vzdálenost žárovky.Do jednoho dne by se měla vylíhnou a k ostatním je dejte až budou oschlá a čilá,tzn.nechat je ještě pod tou žárovkou po vylíhnutí ještě min . jeden den a dát jim pít a kukuřičný šrot jak začnou zobat.Pro příště by termostat vše vyřešil ,z Číny ho koupíte do 400 Kč,mohu dát odkaz.
Tak kurata i s kvocnou jsou venku s vajicek jeste neni nic jen vajicka uz maji takovy prstenec jak kdyby se melo za chvilku rozpulit (tak jsem je vzal znovu pod lampu) jen uz nejde zadny zvuk--nevim jak to je ted v teto fazi lihnuti jestli kuratka ve vajicku jeste pipaji nebo uz ne.tak uvidime