Slepice "štěká"

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.8.2014 09:38
tom555

XXX.XXX.18.68

Prosím o pomoc 9.8. jsem si koupil na výstavě 2 slepičky zdrobnělé šumavanky.U jedné jsem si ale hned další den po dovezení všiml,že jakoby štěkásmajlík,ale jinak vypadá zdravě pořád létá po stromě i s "kamarádkou".Pokaždé než "zaštěká" udělá ko ko ko jak to dělají normálně slepice ale ona ještě potom jakoby štěkne.nevíte co to je??? mám ji dát do karantény??? ještě dodám,že ta druhá to nedělá.smajlík

15.8.2014 12:20
41744

XXX.XXX.161.90

S největší pravděpodobností rýma! Teď máte 2 možnosti. Za /A cpát do nich ATB s velice nejistým výsledkem a nechat si nakazit celý chov. za /B přeléčit sekerou. Přikláním se k možnosti B. Z vlastní zkušenosti

15.8.2014 14:36
tom555

XXX.XXX.18.68

41744 napsal(a):
S největší pravděpodobností rýma! Teď máte 2 možnosti. Za /A cpát do nich ATB s velice nejistým výsledkem a nechat si nakazit celý chov. za /B přeléčit sekerou. Přikláním se k možnosti B. Z vlastní zkušenosti

No to je mi ale škodasmajlíksmajlík ale asi to udělám protože už jsem se zbavil chrchlání a nechci mít v chovu zase nějakou nemoc.

15.8.2014 15:29
xdingo

XXX.XXX.127.2

tom555 napsal(a):
No to je mi ale škodasmajlíksmajlík ale asi to udělám protože už jsem se zbavil chrchlání a nechci mít v chovu zase nějakou nemoc.

Třetí možností je přísná izolace a počkat, jak si s tím příroda poradí...

16.8.2014 20:04
tom555

XXX.XXX.18.68

To myslíte vážně??? ale já mám ty šumavanky jen 2 nebude ta druhá smutná??? protože ony chodí furt spolu a všude i na strom.smajlíksmajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.8.2014 20:49
Uživatel s deaktivovaným účtem

tom555 napsal(a):
To myslíte vážně??? ale já mám ty šumavanky jen 2 nebude ta druhá smutná??? protože ony chodí furt spolu a všude i na strom.smajlíksmajlík

Bude chcete zdrave slepice, nebo aby jim nebylo "smutno".

17.8.2014 16:06
tom555

XXX.XXX.18.68

Tak jsem se rozhodl,večer asi půjde.......smajlíksmajlík

17.8.2014 21:00
Jiří Herynek

XXX.XXX.218.182

Zbytečné ji utrácet, dejte ji do králikárny a dejte ATB, toto může být i z důvodu plísńí v prostředí, ve žrádle, počkal bych chvíli. Léčba nebude zase tak drahá. Běžně se dá sehnat v IJ stříkačce pouze nutná dávka na veterině, cca kolem 20cky. JH

17.8.2014 21:21
tom555

XXX.XXX.18.68

Jiří Herynek napsal(a):
Zbytečné ji utrácet, dejte ji do králikárny a dejte ATB, toto může být i z důvodu plísńí v prostředí, ve žrádle, počkal bych chvíli. Léčba nebude zase tak drahá. Běžně se dá sehnat v IJ stříkačce pouze nutná dávka na veterině, cca kolem 20cky. JH

No jo jenže teď momentálně nemám ani jednu králíkárnu volnou protože ve všech jsou králíci.

18.8.2014 01:56
zntomas

XXX.XXX.216.50

rozhodně bych jí neutrácel co butete dělat s jednou slípkou? mužou si běhat i spolu je malá šance že se nakazí i ta druhá a když jo tak to přečkaj kašel neni to na co se umírá ani u slepic.

18.8.2014 07:58
tom555

XXX.XXX.18.68

zntomas napsal(a):
rozhodně bych jí neutrácel co butete dělat s jednou slípkou? mužou si běhat i spolu je malá šance že se nakazí i ta druhá a když jo tak to přečkaj kašel neni to na co se umírá ani u slepic.

Né já nemám jen 2 slepice.Mám 15ks jednoletých a 8ks kuřat,které jsou s nimi,ale moc se nemusí.

18.8.2014 08:01
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

Česnek, česnek ! Nakrát stroužek česneku, a slepicím podávát přímo do zobáku.

19.8.2014 08:10
tom555

XXX.XXX.18.68

ondře.j. napsal(a):
Česnek, česnek ! Nakrát stroužek česneku, a slepicím podávát přímo do zobáku.

To jen jeden stroužek jednou denně???? a všem nebo jen té co "štěká"???

19.8.2014 08:15
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

tom555 napsal(a):
To jen jeden stroužek jednou denně???? a všem nebo jen té co "štěká"???

Já to podával k večeru, zakoupil jsem kmen 1,3 a už v bedně jsem uslyšel chraptění, takže jsem je ani ke slepicím nedával, a pár dní spaly jinde. K večeru jsem¨prostě nakrál na malé kostičky česnek a do 3 dnů bylo po chráptění měly to naštěstí jen 2 slepice, ale moc přijemné to poslouchat nebylo, a od té doby je klid ( ťuk t'uk ) smajlík

19.8.2014 14:23
tom555

XXX.XXX.18.68

ondře.j. napsal(a):
Já to podával k večeru, zakoupil jsem kmen 1,3 a už v bedně jsem uslyšel chraptění, takže jsem je ani ke slepicím nedával, a pár dní spaly jinde. K večeru jsem¨prostě nakrál na malé kostičky česnek a do 3 dnů bylo po chráptění měly to naštěstí jen 2 slepice, ale moc přijemné to poslouchat nebylo, a od té doby je klid ( ťuk t'uk ) smajlík

Jo a ještě jsem se chtěl zeptat můžu ten česnek dát preventivně i ostatním????

25.8.2014 14:45
tom555

XXX.XXX.18.68

Tak jsem zkoušel ten česnek a vůbec to nepomohlo poraďte mi prosím Vás moc ještě něco dalšího.smajlíksmajlík

26.8.2014 00:08
wyandotte

XXX.XXX.249.1

Môj kohút to mal tiež liečil som ho rôznymi formami cesnak cibula, antibiotika, odcervenie, a nejake vytamíny , nič nepomohlo asi rok bol v karanténe a nakoniec som ho zabyl ale da sa ist na testy kde vám zistia co to je :)

26.8.2014 18:32
tom555

XXX.XXX.18.68

wyandotte napsal(a):
Môj kohút to mal tiež liečil som ho rôznymi formami cesnak cibula, antibiotika, odcervenie, a nejake vytamíny , nič nepomohlo asi rok bol v karanténe a nakoniec som ho zabyl ale da sa ist na testy kde vám zistia co to je :)

Jo to bych udělal už dávno jenže paní vetrinářka očividně nemá o slepice zájem a tak musím hledat někoho jiného.smajlíksmajlík

29.8.2014 03:40
gilotina

XXX.XXX.213.22

nevím jestli je to zásadní a vážný problém ale názory jako sekara mě připadá jako být za každou cenu vtipný.
Pokud slepice spatně dýchá,nebo slyšíte při dýchání chroptění,potom nasadit ATB,je no normální postup u všech zvířat i lidí.Pokud nezaberou ATB,může to být plíseň která se projeví na plicích a protože se zažilo,že nevím si rady,použiju sekeru,nikoho nezajímá co s takovým problémem.Vet vám napíše nizoral ten je v 200 mg tabletách,čtvrt tablety na den po dobu 5ti dnů.Hodně zdaru

29.8.2014 16:32
ladd

XXX.XXX.34.51

Léčení sekyrkou není myšleno jako vtip ale jako osvědčený prostředek, jak udržet populaci drůbeže zdravou a nezchoulostivělou. Dneska je trend, že někteří chovatelé léčí každé nedochůdče, a pak ho ještě dál množí. Neříkám, pokud mám slepice na užitek, pokud je to ale na chov, tak by se měla množit zvířata, která nemocná nebyla. Hlavně by se to mělo týkat kohoutů.

7.9.2014 19:49
tom555

XXX.XXX.18.68

Nedávno jsem se dozvěděl o octu do vody, nevíte někdo prosím kolik toho octa na 1litr vody??? a popř. jak dlouho se může podávat???smajlík

8.9.2014 15:50
gilotina

XXX.XXX.213.22

ocet do vody podle mě nic neléčí,pouze snad může působit jako desinfekce,ovšem na desinfekci se u nás už před 50ti lety prodávaly modré tablety,nevím jak se jmenují a nevím jestli se ještě vyrábějí. Ocet to je mezi lidmi hodně zažité a někteří to používají,ovšem já si nejsem jist efektem podáváním octa,na druhé straně zkuste pít naředěný ocet každý den smajlík .Myslím,že na veškeré problémy jsou u nás dnes dostupné léky od léků na kokcídie,plísně až po odčervení,proč pořád český všeuměl používá octy a podobné nepodložené pravěkoviny.Efekt mají konkrétní léky na konkrétní problém.

10.9.2014 12:55
vcela

XXX.XXX.104.248

gilotina napsal(a):
nevím jestli je to zásadní a vážný problém ale názory jako sekara mě připadá jako být za každou cenu vtipný.
Pokud slepice spatně dýchá,nebo slyšíte při dýchání chroptění,potom nasadit ATB,je no normální postup u všech zvířat i lidí.Pokud nezaberou ATB,může to být plíseň která se projeví na plicích a protože se zažilo,že nevím si rady,použiju sekeru,nikoho nezajímá co s takovým problémem.Vet vám napíše nizoral ten je v 200 mg tabletách,čtvrt tablety na den po dobu 5ti dnů.Hodně zdaru

Máte také zkušenosti s koloidním stříbrem? Lze ho použít na tento druh nemoci, jaké dávky jak silné a podobně dík Karel

11.9.2014 17:27
gilotina

XXX.XXX.213.22

koloidní stříbro jsem ještě nikdy na drůbeži nevyzkoušel,ale není to špatný nápadsmajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík