Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.8.2014 21:18
falco363

XXX.XXX.143.175

Zdravím kolegové chovatelé. Přemýšlím nad pořízením líhně, nemáte někdo zkušenosti s podobným modelem?

27.8.2014 21:37
pet0

XXX.XXX.184.28

Nad podobným číňanem uvažuji taky. Kapacita na 48/96vajec plná automatika. Někteří na něj nadávali, ale nikdo ho ještě nevyzkoušel.

27.8.2014 23:19
asitakhle

XXX.XXX.18.192

pet0 napsal(a):
Nad podobným číňanem uvažuji taky. Kapacita na 48/96vajec plná automatika. Někteří na něj nadávali, ale nikdo ho ještě nevyzkoušel.

Přesně můj názor.Již ta automatika a ty obracáky tu cenu mají.Já jí našel za 3123 Kč/48 vajec s poštovným zdarma. Kdyby nedržela teplotu tak bych ji nechal v polystyrenu /vespod/co v něm přijde.Jinak co se tam může vys...... Když by bylo málo málo vzduchu tak bych vyvrtal někde ještě dírky né.
Nemít žádnou tak jdu do toho.Já jsem postavil z mrazáku a jen za dva obracáky na 42 vajec jsem dal 2300Kč.Tehdy tu být tato tak ji beru,nebál bych se toho.smajlík

28.8.2014 07:29
falco363

XXX.XXX.1.10

asitakhle napsal(a):
Přesně můj názor.Již ta automatika a ty obracáky tu cenu mají.Já jí našel za 3123 Kč/48 vajec s poštovným zdarma. Kdyby nedržela teplotu tak bych ji nechal v polystyrenu /vespod/co v něm přijde.Jinak co se tam může vys...... Když by bylo málo málo vzduchu tak bych vyvrtal někde ještě dírky né.
Nemít žádnou tak jdu do toho.Já jsem postavil z mrazáku a jen za dva obracáky na 42 vajec jsem dal 2300Kč.Tehdy tu být tato tak ji beru,nebál bych se toho.smajlík

To já ji našel ještě o 1000 Kč levněji a dovoz taky zdarma. Těžce o ní uvažuju za ty prachy se myslím vyplatí a izolovat polystyrenem se dá kdykoliv. Letos jsem zkoušel líhnout pod nosnicema, ale bohužel venku a 3 dny před líhnutím mi vyjíčka vyžral ježek... Tak na příští rok chci vyzkoušet vlastní líheň i odchovnu. Mám doma ještě běžce, tak si myslím, že se to vyplatí :)

28.8.2014 12:06
dorm

XXX.XXX.238.58

myslím,že už někdo psal,že se napálil a koupil jí..bohužel nemůžu najít to vlákno a nemám tušení jak se jmenovalo,ale bylo to hned po začátcích když se líheň objevila v inzerátech a na aukru...Na sto procent vím,že dvoupatrová je nesmysl a nelíhne o tom zde tuším psal i Peter Ferejčík
Pokud to budete mít jako náhradní díly na otáčení a termostat proč nesmajlík

28.8.2014 12:17
pet0

XXX.XXX.184.28

Na dvoupatrovou taky jsem četl že má asik špatné proudění vzduchu a prý nějaká firma je testovala a nechtěla je distribuovat, ale nikdo ještě nepsal jestli je to pravda nebo ne. Jinak je na ebay.com za cca3000/48 vajec a 4500/96vajec.

28.8.2014 12:38
pet0

XXX.XXX.184.28

pet0 napsal(a):
Případně odkaz http://www.ebay.com/itm/AUTOMATIC-EGG-INCUBATOR-CHICKEN-INCUBATOR-QUAIL-INCUBATOR-BIRD-HARCHER-CANDLER-/271575642280?pt=UK_Pet_Supplies_Poultry&var=&hash=item3f3b2b70a8

Promiňte, ale nevím jak se dá opravit příspěvek, tady je odkaz na to forum kde kritizují čínskou líheň. https://www.ifauna.cz/drubez/nemodforum/r/detail/1772532/lihen-neco-pro-nas-vsechny

28.8.2014 14:06
peterm

XXX.XXX.154.42

Zdravím. Ja takú liaheň mám, bral som ju na skúšku, lebo som ju chcel zaradiť do predaja, keďže predávam liahne. Po prvom testovacom liahnutí mi stojí v pivnici, ak by mal niekto záujem, rád ju odpredám smajlík. Termostat som musel kalibrovať, pri spustení liahní sa prehrieva, už keď je zohriata, tak drží teplotu na +-0,3C ale keď chcete vajcia ochladiť, tak ju vypnete a pri opätovnom zapnutí zase nejde uregulovať teplotu a vystúpi aj o 1C naviac. Má aj počítanie dní do konca inkubácie, ale pri vypínaní liahni sa to stále vynuluje, takže je to nanič. Čo sa týka liesky s motorčekom, je to úplne nedomyslené, obracanie je nastavené tak, že motorček obracia vajcia z ľava do prava jednu minútu a skončí v tej istej pozícií ako aj začal. Týchto typov liahní je už pomerne veľa, tie bez otvorov na vetranie to sú už napodobneniny a sú ešte nekvalitnejšie ako "originál". smajlík

29.8.2014 14:06
falco363

XXX.XXX.1.10

Koukám samé negativní reakce. Nic jiného jsem ani moc nečekal. Nemáte teda někdo návrh na líheň s podobnými parametry za rozumné peníze? Nemusí líhnout nutně 48 vajec. Bohatě mi stačí 20 jsem malochovatel smajlík Hlavně abych v ní mohl líhnout slepice, kachny a krůty. Stavět si vlastní se mi zrovna moc nechce...

29.8.2014 18:22
lk

XXX.XXX.117.158

pro malé líhutí bych doporučil tuto od pana Veselého
http://www.lihne.cz/500-real-49-auto.html
vyzkoušeno a odsvědčeno pokud bude člověk přemýšlet a počítat tak pak zjistí že se mu to nevyplatí a závěrem prodělává na levných věcech , které nakonec nefungují jak výrobce slibuje

30.8.2014 10:27
asitakhle

XXX.XXX.18.192

peterm napsal(a):
Zdravím. Ja takú liaheň mám, bral som ju na skúšku, lebo som ju chcel zaradiť do predaja, keďže predávam liahne. Po prvom testovacom liahnutí mi stojí v pivnici, ak by mal niekto záujem, rád ju odpredám smajlík. Termostat som musel kalibrovať, pri spustení liahní sa prehrieva, už keď je zohriata, tak drží teplotu na +-0,3C ale keď chcete vajcia ochladiť, tak ju vypnete a pri opätovnom zapnutí zase nejde uregulovať teplotu a vystúpi aj o 1C naviac. Má aj počítanie dní do konca inkubácie, ale pri vypínaní liahni sa to stále vynuluje, takže je to nanič. Čo sa týka liesky s motorčekom, je to úplne nedomyslené, obracanie je nastavené tak, že motorček obracia vajcia z ľava do prava jednu minútu a skončí v tej istej pozícií ako aj začal. Týchto typov liahní je už pomerne veľa, tie bez otvorov na vetranie to sú už napodobneniny a sú ešte nekvalitnejšie ako "originál". smajlík

Při prvním zapnutí to udělá i moje líheň ,že se přehřeje ,ale jen 0,3°C /žárovky/ tady pokud je topné těleso tak to může být více ,je to setrvačností a poprvé než vyhřeje tělísko líheň to trvá vždy déle a pak ropálené chladne.Na závadu by to mít nemělo ,ani na funkci líhnutí .To obracení ale už je horší a trochu mě to zaráží.Jde o to jaká je frekvence otáčení ,tedy kolikrát za hodinu tento pohyb udělá.smajlík

30.8.2014 19:39
peterm

XXX.XXX.154.42

S tým súhlasím, že to prehrievať môže s klasickým termostatom, ale tá liaheň je opatrená PID termostatom a to je už nanič keď to prehreje aj o 1C. Mozno keby pouzili teleso s menším výkonom, tak by to bolo lepšie. Liahnivosť v tej liahni bola niekde na 50%.

Přidejte reakci

Přidat smajlík