Na rajče se stahují fotky, je jich skoro 1000 a úplně se nevydařily, sorry .
Uživatel s deaktivovaným účtem

děkuji za fotky , vyčerpávající
měl jsem na výstavě 3 kolekce vyandotek - posuzoval p.Hrubeš a souhalsím s jeho ohodnocením. Dále jsem měl 1.1 rýnské černé - posuzoval p. Lipowski a tady nesouhlasím s jeho posouzením. jinak jsem dnes přijel v 15 hod a skoro všechna drůbež už byla pryč, takže naživo jsem nic neviděl.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
děkuji za fotky , vyčerpávající
měl jsem na výstavě 3 kolekce vyandotek - posuzoval p.Hrubeš a souhalsím s jeho ohodnocením. Dále jsem měl 1.1 rýnské černé - posuzoval p. Lipowski a tady nesouhlasím s jeho posouzením. jinak jsem dnes přijel v 15 hod a skoro všechna drůbež už byla pryč, takže naživo jsem nic neviděl.
Myslím, že to sem úplně nepatří, ale jelikož jsem na výstavě byl, kolekci RS jsem zhlédl, tak si dovolím k tomu něco napsat.
Nemám bohužel ofocený ani Váš oceňovací lístek, ani Vaši drůbež, takže budu jenom lovit s paměti, snad si to pamatuji dobře, pokud ne , tak se omlouvám.
U kohouta byla tuším vytknuta hrubší konstituce, nebo něco v tom smyslu a s tím nelze než souhlasit. Váš kohout byl obrovský. Tuším, že u něj byla uvedena váha 3.0kg. Což je na samé hranici výluky a na hony vzdáleno ideální hmotnosti pro letošní drůbež. RS je lehké nosné plemeno a nikoliv plemeno s kombinovanou užitkovostí, takže se domnívám, že posouvat chov směrem k vyšší hmotnosti není příliš žádoucí. To stejné lze říci o slepici, kde navíc, jestli se nepletu byly v horní části ocasu rejdováky na konci zatočené jakoby v náznaku srpových per, což je pochopitelně u slepice nežádoucí.
Jinak se jednalo o zvířata v typu, s krásnými hlavami, ale bohužel na dané plemeno příliš robustní.
Tolik můj názor.
Ať se Vám v chovu daří.
Děkuji předem za ochotu. Pokud bych mohl poprosait a byly vystaveny bantamky, černé a zdrobnělé hempšírky i s adresami chovatelů.