Prosím o informaci - kohoutek /wyandotka zdrobnělá, nebo se říká wyandot ? / je vylíhnutý v dubnu z vajíček od chovatele a asi tři měsíce se potuluje na zahradě bez slepiček, Kohout je zdravý, spí na stromě, společnost mu dělají IB a kvočna s kuřaty, jde o vadu?, jeho sourozenci slepičky, takové nohy nemají a zakoupený nepříbuzný kohout také ne, děkuji za odpověď.
Prosím, ty červené nohy - nebo je to nějaká nemoc, nedostatek vitamínů?, nebo je to běžné?
mysak
napsal(a):
Zdravím,
Zbarvení běháků je v pořádku. Horší je to zapeření běháků, (drobná pírka vyrůstající mezi šupinami). Bohužel tato vada je u vyandotek častá.
¨ Bohužel tato vada je u vyandotek častá " - toto není pravda, nevíme co Vás opravňuje k takové lži.
Chovatelé vyandotek se určitě k Vaší nepravdivé informaci vyjádři. Jsem přesvědčen, že výskyt této vady je u plemene vyandotka stejně časté jako u ostatních středních plemen.
Opravňuje mě k tomuto faktu stav vyandotek nejen u nás ale i v Německu. Zejména lemované a vlnité rázy zdrobnělé formy. Stačí zajet na výstavu do Lipska. A nebo si od zakoupených zvířat odchovat potomstvo. Stačí?
U jiných plemen jsem se s tím zdaleka tak často nesetkal, jako právě u vyandotek.
Mám podobnou zkušenost jako Juraj. Chovám zdrobnělé stříbrné černě lemované, žluté kolumbije a velké stříbrné černě lemované. U všech tří se vyskytují pírka na nohou ve větší, či menší míře. Nejvíce se to projevuje u velkých - import ze Slovenska po rakouském kohoutovi - tam je to u kohoutů často po celé noze , za každou šupinou.
U zdrobnělých je výskyt drobných pírek v meziprstí celkem běžný a vyskytuje se u 3/4 kuřat.
Ještě se mi nestalo, že by byl rok, kdy by se opeření běháků nevyskytlo. Kupuji vajíčka od renomovaných chovatelů (po kohoutech z Německa).
Dana
ovecka
napsal(a):
Mám podobnou zkušenost jako Juraj. Chovám zdrobnělé stříbrné černě lemované, žluté kolumbije a velké stříbrné černě lemované. U všech tří se vyskytují pírka na nohou ve větší, či menší míře. Nejvíce se to projevuje u velkých - import ze Slovenska po rakouském kohoutovi - tam je to u kohoutů často po celé noze , za každou šupinou.
U zdrobnělých je výskyt drobných pírek v meziprstí celkem běžný a vyskytuje se u 3/4 kuřat.
Ještě se mi nestalo, že by byl rok, kdy by se opeření běháků nevyskytlo. Kupuji vajíčka od renomovaných chovatelů (po kohoutech z Německa).
Dana
Děkuju Vám.