Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.10.2014 20:06
nomad

XXX.XXX.211.93

Nazdar

Chcel by som sa pochváliť s mojím novým kurínom, ktorý som začal stavať v júny tohoto roku. Mám spravené aj plány v programe SketchUp, ak by mal niekto záujem tak mu ich môžem poslať emailom. Dajú sa stade vyčítať všetky rozmery a podrobnosti. Kurín ešte nieje dokončený, okná sú už vyrobené, čakajú len na osadenie a sklá. Potrebujem doriešiť vetranie, vedeli by ste mi poradiť ako ho vyriešiť? Výbeh sa bude rozširovať na cca 240m2. Momentálne ho okupujú 12 týždňové Mládky Vlašky Jarabičej v počte 20ks,

14.10.2014 21:59
pipkin

XXX.XXX.254.170

Dobrý večer, mohu Vás poprosit o zaslání plánku na meil 19844C@seznam.cz.Děkuji Vám.
Staňa.

15.10.2014 08:57
Jiří Herynek

XXX.XXX.221.82

Je to moc pěkné, jen to sezení by chtělo trusný stůl, stačí i prkno, pak nebudou šlapat v bobkách a znečišťovat vejce. U střechy by se mohly držet myši, nebo kuny. Při nocování na větvi budou kadit do krmení, pokud to necháte takto. Jinak fajn stavba.

15.10.2014 09:09
nomad

XXX.XXX.211.93

Ďakujem za pripomienky, čo si týka nocovania všetkého možného na streche tak zvonka ešte nieje podbitá, takže prístup tam nebude a ak by si tam aj cestu niečo našlo bude v kuríne, aj kvôli potkanom ultrazvukový plašič, ten by sliepkam nemal škodič, či? O kadení do krmiva viem, ale to nieje také ťažké vyriešiť. Čo sa týka toho trusu aké široké prkno by malo byť pod bidlom?

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.10.2014 10:27
Uživatel s deaktivovaným účtem

nomad napsal(a):
Ďakujem za pripomienky, čo si týka nocovania všetkého možného na streche tak zvonka ešte nieje podbitá, takže prístup tam nebude a ak by si tam aj cestu niečo našlo bude v kuríne, aj kvôli potkanom ultrazvukový plašič, ten by sliepkam nemal škodič, či? O kadení do krmiva viem, ale to nieje také ťažké vyriešiť. Čo sa týka toho trusu aké široké prkno by malo byť pod bidlom?

Prkno/prkna nejlépe po celé hloubce, tedy aby byla po celé ploše, na které jsou hřady/větve, aby trus nepadal na podlahu, ale držel se pod hřady. Připomínka ke střeše byla právě kvůli tomu, že speciálně kuny se protáhnou kdejakou škvírou a rádi pak vegetují v prostorech pod hřebenem, mezi stropem apod., tedy v tom prostoru, který máte vytvořený mezi stropem a hřebenem střechy. Takže opravdu důkladně utěsnit, ale pozor na to, že kuna se prokouše izolací , pěnou apod.

15.10.2014 10:53
nomad

XXX.XXX.211.93

cez víkend budem na tom pracovať a pridám sem potom výsledok :)

3.1.2015 17:47
nomad

XXX.XXX.135.183

Takže už by bolo načase prispieť ako som pokročil. Veľa toho nieje, popri škole toho toľko nestíham a teraz je ešte aj skúškové, ale podarilo sa mi dorobiť trusný stôl, ten som spravil relatívne dávno, hneď ako ste ma na to upozornili. Sú to dve OSB dosky s hrúbkou 8mm. Čistenie je teraz oveľa rýchlejšie a jednoduchšie a neminiem toľko slamy aj keď som medzičasom zohanal veľký guľatý bál, takže by jej malo byť dosť. dosky sú podopreté konštrukciou zo strešných lát, pozdĺžne aj priečne a doska je na nej len položená. Minulí týždeň som dotiahol elektriku do kurína, zatiaľ je tam len osvetlenie, priemyselné svietidlo a v ňom 6w ledka, ktorá je napojená cez spínač a svetlo sa zapne 4:00 a vypne 7:30. Ďalej je tam vyhrievanie napájačky, tom som nakoniec vyriešil jednoducho, kúpil som celoponorný ohrievač do vody pre akvária s výkonom 50w. Ten je na dne napájačky a je v týchto mrazoch spustený nonstop. Pri teplote -13°C vo vnútri napájačka nezamrzla ale v tom vonkajšom kanáliku tak cca 2/3, čo sú dalej od toho miesta kde priteká voda zamrzla, ale sliepky mohli kľudne piť. Od cca -7°C nieje žiadny ľad. Kvôli úspore el. energie by som tam chcel ešte dať termostat aby sa ohrievač vypol pri nejakých 5°C?! Teraz sa "vypne" až pri 20°C.
Sliepočky už podrástli a zatiaľ mi ani jedna od kúpy neuhynula. Začali pred týždňom niesť vo veku takmer 22 týždňov. Zatiaľ ešte len malé biele vajcia s malou hmotnosťou.
Čo sa týka krmiva, po konzultácií s jedným pánom som si pripravil smesku doma, kvôli cene samozrejme. Zloženie je nasledovné: Kukurica 45%, Pšenica 24%, Sójový šrot 20%, Fidmix p. nosnice 6% a Uhličitan vápenatý 5%. Všetko je to zošrotované na site s dierami 7mm a náhodnou hustotou dier :D.
P.S. strechu som podbiť ešte nestihol.... a foto je aktualizované vo fotoalbume ktorý je v druhom príspevku

3.1.2015 18:36
dorm

XXX.XXX.202.18

nomad smajlík

3.1.2015 22:36
Jiří Herynek

XXX.XXX.218.182

Pěkná práce i slípky.

4.1.2015 10:53
dorm

XXX.XXX.202.18

nomad napsal(a):
Nový odkaz pre album: https://plus.google.com/photos/109865837872277638869/albums/6070121237285155537

Tu geotextilii pak na jaře sundej,to je semeniště havěti...máš to jinak pěkný a super výběhsmajlík

11.4.2015 20:00
nomad

XXX.XXX.100.160

Nazdar, pridám zopár noviniek.

Takže pred 21 dňami som podložil pod kvočku 13 vajec a dnes už vyliezlo spod kvočky 12 hladných , čo si myslím nieje zlé pretože mám len jedného kohúta na 19 sliepok. Jedno vajce nebolo oplodnené a skončilo rozbité. krmivo som im dal K1 a zatiaľ len čistú vodu a o cca 5 dní im dám polovičnú dávku acidomidu d a neskôr plnú. Mám podloženú ešte jednu kvočku ale s jedno denným posunom takže kuriatka mimo kvočky očakávam zajtra, zopár už vykúka . Dúfam, že sa ich dožije čo najviac.
A ešte pred mesiacom som rozšíril ohradu, trošku :D, takže majú teraz cca 850m2. Prikladám zopár fotiek a video. Zdar.
https://youtu.be/RYDcJuMe3eQ.

11.4.2015 21:24
ronx

XXX.XXX.89.220

Mali by ste ešte plánok na zaslanie? Sú naozaj pekné, sú to vlašky? Ďakujem
balog.ro@centrum.sk.

11.4.2015 21:26
nomad

XXX.XXX.100.160

Ano sú a posielam
a ak platí že sliepočka je tmavá a kohút svetlejší tak by som mal mať 8 sliepočiek a 4 kohútikov.

11.4.2015 21:40
ronx

XXX.XXX.89.220

Ešte raz ďakujem a držím palce aby vám to vyšlo

12.4.2015 09:25
Dragoš

XXX.XXX.101.201

nomad napsal(a):
Ano sú a posielam
a ak platí že sliepočka je tmavá a kohút svetlejší tak by som mal mať 8 sliepočiek a 4 kohútikov.

Zdravým platí že slepička má tu černou čárku u oka delší a kohoutek krátkou a barva jen potvrzuje ale nedá se na barvu spolehnout
Drahoš.

12.4.2015 09:45
nomad

XXX.XXX.100.160

Ďakujem za info a dnes som vyčistil priestor aj pod druhou kvočkou a nakolko som si všimol že žrádlo nebolo dotknuté vôbec od v tedy čo sa posadila bola hore iba raz, výsledok,8 kuriatok jedeno neoplodnené a dve ešte celé pravdepodobne kuriatka vo vnútri, nechal som ich ešte pod ňou aspoň na dnes, má to zmysel ešte? dve vajcia chýbajú a s velkou pravdepodobnostou ich zožrala kvočka...

Přidejte reakci

Přidat smajlík