Dobrý den Ahoj přátelé,zajímalo by mě jak máte v zimě vyřešené napájení svojí drůbeže v nezateplených kurnících,venku a tak dále v zimních měsících,když nemáte denně možnost docházet a sama o sobě voda nevydrží..
Zajímá mě zda normální podložka třeba 12w 20cm dokáže vodu v určitém množství třeba i venku udržet nezamrzlou..popřípadě kolik vody,jaké,jak velké napáječky,nebo nějaké zateplení a podobně máte vyzkoušené.. děkuji..
Každý večer, když jdu zavřít, vyliju vodu, ráno, když pouštím, dám teplou, než vylezou je ok, když krutě nemrzne, do večera nezamrzne. Když jo, tak dám vodu ještě než zalezou, je to komplikované, že?
K tématu - na lihně cz je na výběr, dle informací kolegů nerezové reznou, plastové jsou ok, další možnost je kabel a dát ho i do napaječky s rezervoárem.
Známí elektrikář dal starý plotýnkový vařič přes spínačky na 15 min na 1 1* za h.
Bedřichu prosím Vás,dejte sem tu fotku s napaječkou v kulichu+výhřev,to je totiž kauf na opravdové mrazy.
Dá se také udělat něco podobného určitě s polystyrénu
Nechat jen otvor k napájení tak velký,aby se tam vešel kohout s listovým hřebenem
Nezapomenout jednu dvě kapky stolního oleje do napájecího prostoru proti omrzání laloků..
Pls nepište sem na vlákno o slané vodě,ta je jen proti drůbeží dně(0,5%) né na napájení v zimě
- ba né!
- takhle to fakt funguje, neboť ta teplá voda tam cirkuluje a s tím 10W kabílkem to koupí od nás
i eskymáci!! B.
jo012810
napsal(a):
Pokud skutečně hodně mrzne a je sníh, dávám místo vody sníh do misek, jinak ve výběhu se sněhu nazobou a jsou napitý a spokojený. Ani na snášce to není znát.
- možná i tak, ale nějak jsem zapomněl, že nejsem na holubech, že né každý chová japonky, které nemohou ve větších mrazech ven, že né všude je zima bez sněhu ...
chov.
napsal(a):
- ba né!
- takhle to fakt funguje, neboť ta teplá voda tam cirkuluje a s tím 10W kabílkem to koupí od nás
i eskymáci!! B.
- určitě bude stánek v Lysé
skodovak
napsal(a):
Ještě chci říct tohle množství je na týden pro sedm
Velsumek
Děkuju, ale já to asi špatně napsala ... chtěla bych si pořídit ten vyhřívací kabel (5 nebo 10W)
http://www.lihne.cz/241-5w-s-adapterem.html
Já nemám na chalupě takový proudový chránič na tu topnou podložku
http://www.kamir.cz/eshop/dokumentstore/4028/5989-topna-deska.pdf
No, a u toho kabelu nevím, který watty bych si měla objednat, tak se pídím pro radu od zkušenějších.
Vodu mám zatím v kameninové psí misce (co se používala na krmení pro psy u armády).
Slepice jsou ve stodole s ovcema, kde je půlka dveří přes zimu otevřená, aby ovce mohly k senu a slepice mají svoje "bydlení" ve výšce cca 1,3m (mezi prkny je 10cm polystyren) a ani jejich dvířka nezavírám.
viz foto ... to jsem ale fotila kvůli slepici, co si vylítla na ovci, aby mohla snést vajíčko do sena.