dnes večer sme prišli domov neskôr a keď sme vošli do kurníka tak sme hneď videli že sme mali návštevu. sliepky nesedeli na bydle ale boli poskrývané rôzne po kurníku a keď sme ich spočítali tak sme zistili že nám chýbajú 4 sliepky. vyšli sme na záhradu a hneď sme našli kohúta araukany sedel schúlený pod prístreškom a vôbec nechodil. tak sme ho zobrali naspäť do kurníka a po 3 sliepkach už neostalo ani pierko. ale jadrom mojej otázky je že čo je s tým kohútom araukany. nemá na sebe žiadne rany ani krv. príde mi to ako keby iba v tom všetkom rozruchu čo sa tam udial vybehol rýchlo na záhradu a schoval sa tam. pretože keby ho napadla líška tak by už asi nežil. lenže zo začiatku nemohol chodiť iba sedel a tak sa už aj postavil a keď spravil krok tak sa predkláňal dopredu. čo mu je ublížila mu líška alebo bol len v šoku a do zajtra bude fit?
hudos00781
napsal(a):
prežil to ale celý deň iba sedí alebo stojí na jednom mieste nežerie nepije a zo zobáku mu vyteká hnedý hlien
Zabite ho, raz moje sliepky nahanal pes a jedna pri uteku vrazila v rychlosti do pletiva, iba sedela, ked sa postavila naklanala sa do predu a opať sadla, nežrala nepila tieklo jej zo zobaku, ked som ju zabil mala uplne čierne srdce, a zakrvavene vnutornosti.....Lukaš
no takže opíšem čo sa dialo. po útoku líšky sme kohúta araukany našli schovaného na záhrade pravdepodobne utiekol a ako aj vy píšete asi má vnútorne poranenia. 2 dni iba sedel s hlavou natiahnutou na zemi a mal zatvorené oči keď som sa priblížil tak ich iba otvoril ale vôbec sa nehýbal. večer keď sme zatvárali kurník tak stál na tom mieste kde pred tým sedel hlavu mal položenú tesne nad zemou a vytekal mu ten už spomínaný hnedý hlien. chceli sme ho zabiť aby sa netrápil lenže na druhej strane sme ho zabiť nechceli pretože máme presne 2 sliepky a toho jedného kohúta (takto ideálne sa nám vyliahli). a žiadneho iného kohúta sme nemali pretože vajcia sme iba kúpili. tak sme si povedali že ho ešte necháme že možno to prežije. a čuduj sa svete naozaj sa tak stalo. dnes po obede som sa naňho išiel pozrieť a už normálne chodí dokonca sa aj nažerie a napije. je pravda že viac sedí ako chodí ale keď sa priblížim tak sa normálne postaví a ide preč bez padania dopredu a teraz večer už sám vošiel do kurníka a dokonca aj vyskočil na bydlo a už sedí medzi ostatnými nie na zemi ako pred tým. takže jeho stav sa podľa mňa rapídne zlepšil určite ešte má nejaké bolesti od nárazu ale myslím si že už to bude len lepšie a lepšie.
len dúfam že pri sliepkach neplatí že pred smrťou sa vždy polepší.