Slovenská NV NITRA 2014

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.11.2014 14:29
peter z bratislavy

XXX.XXX.240.152

Bol som na NV v nedeľu 23.11.2014 a bola spojená aj s tradičnou veľkou burzou zvierat.
V expozícii hydiny bolo vystavených 1.181 zvierat.
Z toho 2 morky, 34 husí, 75 kačíc, 12 perličiek, 589 kusov veľkých plemien hydiny a zvyšok boli malé a zdobnelé.
Snažil som sa odfotiť tie najlepšie bodované zvieratá, ale nie vždy sa mi to podarilo. Buď boli už predané, alebo nechceli pozovať, či sa práve pohli a fotka nevyšla dobre.. Niekedy sa cele do forky nevošli.

23.11.2014 14:38
peter z bratislavy

XXX.XXX.240.152

23.11.2014 14:48
peter z bratislavy

XXX.XXX.240.152

23.11.2014 14:48
peter z bratislavy

XXX.XXX.240.152

23.11.2014 15:05
peter z bratislavy

XXX.XXX.240.152

Maranska čierna striebornokrká

23.11.2014 15:06
peter z bratislavy

XXX.XXX.240.152

Maranska čierna striebornokrká

23.11.2014 15:24
peter z bratislavy

XXX.XXX.240.152

Vlaška perlovošedá oranžovokrká

23.11.2014 15:25
peter z bratislavy

XXX.XXX.240.152

Vlaška perlovošedá oranžovokrká

23.11.2014 17:22
oskar222

XXX.XXX.96.18

nádherné fotky a to listí v klecích je super nápad, osobně mě překvapila barneveldka stříbrná-ani jsem o ni neslysel a z.holandanka modrá-kohout, moc pěkný. Musim uznat, ze dobry mix plemen.

23.11.2014 18:21
majenko3

XXX.XXX.5.52

Krásne fotky a oceňujem námahu s fotením a pridávaním sem. Sú veľmi dobré a kto tam bol, ako aj ja, vie že bolo na čo pozerať. Či už hydina, králiky ale i holuby. Predpokladám, že tie s nápisom na kartičke ,,neuznané v eú,, patrili Vámsmajlík

23.11.2014 18:32
peter z bratislavy

XXX.XXX.240.152

majenko3 napsal(a):
Krásne fotky a oceňujem námahu s fotením a pridávaním sem. Sú veľmi dobré a kto tam bol, ako aj ja, vie že bolo na čo pozerať. Či už hydina, králiky ale i holuby. Predpokladám, že tie s nápisom na kartičke ,,neuznané v eú,, patrili Vámsmajlík

Ja som bohužiaľ nevystavoval, keďže som bol do včera v zahraničí na služobke.
Veľmi ma však mrzel ten nápis na oceňovákoch u Pavlovských kúr (ktoré vystavoval kamarát Štefan Kramár) ,,neuznané v eú,,
Keby si dal posudzovateľ p. Goňo trochu námahy, tak by zistil, že plemeno bolo uznané EE ešte na jar tohto roka a je k nemu aj oficialny štandard. Za takýto "prístup" posudzovateľa by mal usporiadateľ vrátiť klietkovné a ospravedlniť sa.
Bohužiaľ "Na Slovensku je to tak"

23.11.2014 19:07
lojza

XXX.XXX.160.2

peter z bratislavy napsal(a):
Ja som bohužiaľ nevystavoval, keďže som bol do včera v zahraničí na služobke.
Veľmi ma však mrzel ten nápis na oceňovákoch u Pavlovských kúr (ktoré vystavoval kamarát Štefan Kramár) ,,neuznané v eú,,
Keby si dal posudzovateľ p. Goňo trochu námahy, tak by zistil, že plemeno bolo uznané EE ešte na jar tohto roka a je k nemu aj oficialny štandard. Za takýto "prístup" posudzovateľa by mal usporiadateľ vrátiť klietkovné a ospravedlniť sa.
Bohužiaľ "Na Slovensku je to tak"

Pán G--O,udělal víc takových p-----n.Kohout na páté výstavě,dostával 93-95,5 a v Nitře výluka-dvojzub.Hledal jsem jej s dalšími kamarády,ale žádný jsme nenašly.Podle katalogu si posuzoval svoje zvířata a ještě si dal čestnou cenu-no coment.smajlík

23.11.2014 19:27
dorm

XXX.XXX.202.18

lojza napsal(a):
Pán G--O,udělal víc takových p-----n.Kohout na páté výstavě,dostával 93-95,5 a v Nitře výluka-dvojzub.Hledal jsem jej s dalšími kamarády,ale žádný jsme nenašly.Podle katalogu si posuzoval svoje zvířata a ještě si dal čestnou cenu-no coment.smajlík

svoje?? si děláš prdelsmajlík

28.11.2014 13:02
nachy

XXX.XXX.35.2

Bol som na tejto vystave prvy krat, zial mohol som ist az v nedelu. Bol som dost sklamany. Kopec klietok u hydiny uz prazdnych. Organizatori len mlcky pozerali ako si chovatelia brali svoje zvierata uz pred 12:00 a to vystava mala byt do 17:00. O specialnej vystave holubou nehovoriac o 12:00 uz zatvorena a o 13:30 uplne prazdna hala. Tak ked tomu dali punc celostatnej vystavy mali by sa na zvaze zamysliet. Odchadzal som cca o 15:00 a to este zopar ludi kupovalo listky na vystavu. Asi este chceli zarobit na vstupnom. spatne, spatne najhorsie. Nabuduce by mali dat info, ze vystava konci o 12:00 a dalej len predaj zvierat. Jedine kraliky a kanariky boli OK. Ale aspon viem, ze dalsiu cestu na tuto vystavu si poriadne rozmyslim.

28.11.2014 21:06
henste

XXX.XXX.138.98

Dobrý večer , rozumiem Vášmu rozhorčeniu ale pri každej akcii sa niečo môže vyskytnúť ako problém , pevne verím že do budúcna sa z toho organizátori poučia a budú lepšie pripravený na nastavenie danej akcie. Vedenie zväzu je nové , vo funkcii sú len od mája tohto roku treba im dať šancu lepšie organizovať CV a udržiavať náš zväz pri živote . Čo sa týka vyberania vstupného na výstave tak to je čisto záležitosť Agrokomplexu a chcú samozrejme zarobiť . Zo vstupného nemá náš zväz ani cent. Čo sa týka prázdnych klietok v Nedeľu poobede tak k tomu asi len to , že mnoho zvierat bolo predaných a niekoľko nebolo vôbec dodaných na výstavu. Bolo určite nešťastné riešenie nechať výstavu otvorenú v Nedeľu do 17.00 hod. Ja osobne čo som výstavu vnímal niekoľko dní od Štvrtku do Nedele som mal z nej dobrý pocit , z návštevnosti , množstva rôznorodých plemien a farebných rázov všetkých druhov vystavených zvierat, služieb pre chovateľov ako i stretnutia z chovateľmi . Jasné boli tam aj negatívne veci ako katalóg ktorý ,,trošku meškal´´ , niektoré posúdenie zvierat. Ale na záver bol to náš chovateľský sviatok a buďme hrdý že sa v našej krajine takáto akcia vôbec organizuje. Snažme sa skôr povzbudiť organizátorov a poďakovať im za to že nám spomínanú akciu v tomto roku pripravili z malými nedostatkami ktoré sa určite budú snažiť odstrániť v budúcom roku. s chovateľským pozdravom Štefan Henžel

28.11.2014 21:22
nachy

XXX.XXX.51.55

Dakujem, za vasu reakciu. Skoda, ze ani plagat nevystihoval spravne vystavu, ale drzim palce nech je viac spokojnych ako nespokojnych.

Neregistrovaný uživatel

29.11.2014 00:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.174.249

henste napsal(a):
Dobrý večer , rozumiem Vášmu rozhorčeniu ale pri každej akcii sa niečo môže vyskytnúť ako problém , pevne verím že do budúcna sa z toho organizátori poučia a budú lepšie pripravený na nastavenie danej akcie. Vedenie zväzu je nové , vo funkcii sú len od mája tohto roku treba im dať šancu lepšie organizovať CV a udržiavať náš zväz pri živote . Čo sa týka vyberania vstupného na výstave tak to je čisto záležitosť Agrokomplexu a chcú samozrejme zarobiť . Zo vstupného nemá náš zväz ani cent. Čo sa týka prázdnych klietok v Nedeľu poobede tak k tomu asi len to , že mnoho zvierat bolo predaných a niekoľko nebolo vôbec dodaných na výstavu. Bolo určite nešťastné riešenie nechať výstavu otvorenú v Nedeľu do 17.00 hod. Ja osobne čo som výstavu vnímal niekoľko dní od Štvrtku do Nedele som mal z nej dobrý pocit , z návštevnosti , množstva rôznorodých plemien a farebných rázov všetkých druhov vystavených zvierat, služieb pre chovateľov ako i stretnutia z chovateľmi . Jasné boli tam aj negatívne veci ako katalóg ktorý ,,trošku meškal´´ , niektoré posúdenie zvierat. Ale na záver bol to náš chovateľský sviatok a buďme hrdý že sa v našej krajine takáto akcia vôbec organizuje. Snažme sa skôr povzbudiť organizátorov a poďakovať im za to že nám spomínanú akciu v tomto roku pripravili z malými nedostatkami ktoré sa určite budú snažiť odstrániť v budúcom roku. s chovateľským pozdravom Štefan Henžel

Dobrý večer pán Henžel, chcel by som spomenúť niektoré chyby v organizácii výstavy, ktoré sa opakujú minimálne tri roky po sebe.
1, Na každej poriadnej výstave je dobrým zvykom, že katalógy sa predávajú pri vstupnom. Nie je to len môj názor, ale aj kolegov chovateľov z ČR. Bývalo to aj na CV Nitra prečo to už nieje ? Že"trošku meškal" katalóg. Prišiel som na výstavu v sobotu o 9,00 hod. a katalógy mali začať predávať o 10,00 hod., minimálne jednu hodinu som pozeral na zvieratá a nevedel som kto ich chová a či sú predajné.
2, Predaj zvierat. Čo rok to horšie. Keď si chcem kúpiť zviera nevidím výstavu, keď chcem vidieť výstavu, nemám šancu niečo kúpiť. Urobiť predajné miesto v jednom centre nebol dobrý nápad. Lepšie by podľa mňa bolo, keby každý pavilón mal predajné miesto s minimálne dvoma počítačmi. Nie je možné, aby chovatelia strácali toľko času čakaním na kúpu zvieraťa. V dnešnej dobe je už dosť technických prostriedkov, len ich treba správne využiť.
Možno by stálo za uváženie, predávať zvieratá až v nedeľu. Nie každý má tú možnosť ísť na výstavu už v sobotu ráno keď sú klietky ešte plné. Veď aj v nedeľu je výstava a chovatelia, ktorí tam prídu, chcú vidieť pekné zvieratá. Pohľad na prázdnu klietku je tak akurát na ...
Je pravda, že vedenie SZCH je nové, no nie sú to žiadny nováčikovia čo sa týka organizovania CV v Nitre. Veď pán Špaňúr a pán Szabó boli riaditeľmi CV v Nitre /p. Szabó 2012,2013, 2014, p. Špaňúr 2004,2006 /. Takže táto výhovorka nieje na mieste.
To, že na CV boli pekné zvieratá je zásluha všetkých chovateľov, ktorí vystavovali. Keby neboli chyby, ktoré sa opakujú, tak ten náš chovateľský sviatok by bol ešte krajší.
Už teraz sa teším na CV v budúcom roku. S chovateľským pozdravom Štefan Valek

29.11.2014 08:37
peter z bratislavy

XXX.XXX.240.152

V niektorom z posledných čísiel českého časopisu Chovatel som vo Vestníku ČSCH videl informáciu o návrhu, že by sa od r. 2015 mali konať striedavo spoločné česko-slovenské výstavy zvierat.
Striedali by sa vystavy v Nitre a Brne.
Osobne tento návrh vítam.
Aký je Váš názor na striedavé usporiadavanie spoločnej ČS výstavy?

29.11.2014 10:54
pastevecovci

XXX.XXX.70.117

Nevím, nevím...
Možná se mýlím, ale výstavu v Lysé se pořádá výstaviště Lysá a ČSCH pouze zajišťuje některé organizační záležitosti (zpracování přihlášek, sestavení katalogu a prodej zvířat). Mám dojem, že tento stav svazu vyhovuje. Jestli výstavou v Brně myslíte na veletrhu, tak nevím, jestli by na tento model BVV přistoupilo a zda by to vůbec bylo pro ně ekonomicky zajímavé. Ale to jsou jenom moje spekulace.
Jak to dopadne, když pořádá větší výstavu ČSCH vlastními silami jsme se mohli přesvědčit letos v Litovli. Doufám, že se už podobný experiment nebude opakovat...
Do Lysé by asi mnoho slovenských vystavovatelů nepřijelo. I když pokud by se zajistil svoz... tak třeba ano.
Navíc spojení celostátních výstav má co se týče drůbeže jeden podstatný zádrhel a to jsou zcela odlišné posuzovací systémy. Nevím, jestli by bylo pro ČSCH přijatelné označit jako celostátní výstavu posuzovanou v ČR neuznaným způsobem. Ale zase jenom moje spekulace...
Pokud je za strany Slovenského svazu zájem dát výstavě větší význam, tam se domnívám, že by stačilo otevřít tuto výstavu chovatelům ze zahraničí, stejně jako to bylo na výstavě ve Vráblích, která se nakonec pro nepřízeň počasí nekonala. A nebo loni v Košicích.
Z pohledu moravských chovatelů je NItra blíž než Lysá a navíc by získaly možnost porovnání právě díky jinému posuzovacímu systému.
Tolik můj pohled na věc

29.11.2014 21:24
hollywood

XXX.XXX.239.247

V sobotu ranosme dorazili cely autobus do Nitry ráno nám povedali že o 10 hodine budú katalógy pre vystavovatelov v jedej hale a pre návštevu vnikov v druhej hale tak sme sa rozbehla po expozícií ľudia kupovali obzerali potom sme išli pre katalógu strašne fiasko pre 100 chovateľov 20 katalogov pri prepaske adrenalín no dobre to iste pri predaji katalogov pre návštevníkov výstava dokonale anonymne nikdo natusil kdo je majiteľom zvierat žiadne adresy telefónne kontakty takze bufet a znova do rady na katalógu zase nič zase bufet alebo stánku zase do rady na katalógu okolo obeda žiadne katalógu prázdne klientka o tretej pri odchode sa nám podarilo zohnať katalógu pohára na celostatnej výstave vydávali pracovníčky areálu vystavista zober pohár podpis odchod další prosím ako u zubára .
Na dedinách a v malých obciach pri výstavách nechýbali starostovia ktorý podakovali chovateľov za ich bezplatnú angazovanost pri chová domácich zvierat a za ich zanieteni v Nitre za chovateľov ani pes nestretol dnes som doviezol zvieratá z výstavy moravy a slieska z Prerova včera sa k nám prehovoril minister poľnohospodárstva českej republiky za našu aktívnu činnosť v chová zvierat absolútne iný prístup k chovatelovi čohokoľvek živého hanba Nitre ich arogancia k ľudom z ktorých profituju a berú zato plat ešte raz hanba im všetky ktorý sú vo vedení prepacte vy ktorý upratujete ináč pracujete na v areáli vystaviska. Holly 0903 535395 . Skúste to v budúcom roku napraviť

29.11.2014 22:00
henste

XXX.XXX.138.98

Dobrý večer pán Valek , skúsim Vám odpovedať na Vaše dva body , aj keď nie som oprávnený lebo som nie riaditeľ výstavy ale niečo o všetkom viem .1. Katalógy áno je to ideálny stav keď sú pri vstupe na výstavu , no vzhľadom na to že sa výstava organizuje len dva výstavné dni pre verejnosť /sobota , nedeľa / je veľký časový tlak na vedúcich posudzovania a spracovateľov katalógov ktorý by mali odovzdať spracované katalógy aj odceneniami do určitého času , za hydinárov Vám môžem zodpovedne povedať že sme spracovaný katalóg odovzdali v piatok cca 18.00 hod a mohol ísť do tlače, neviem presne kedy odovzdali holubári a králikári a ešte aj EV anglických hrvoliakov ale my sme boli prvý tak ako každý rok. Tlač kompletných katalógov trvá podľa mojich informácii 5 hodín , takže asi treba zistiť kto kedy odovzdal sumár , nakoľko prvých pár strán aj z úvodom bolo predpripravené dopredu . Je jasné že niekto zlyhal a teraz už nemá žiadny zmysel hľadať vinníka ale treba sa z toho ponaučiť a vyvodiť z toho patričné kroky aby sme tejto nepríjemnosti predchádzali ,a môžem Vám sľúbiť že budem o možných riešeniach hovoriť na P RR SZCH.
2.Tu začnem od konca , nechcem nikoho obhajovať ani sa vyhovárať , ale môj osobný názor je že riaditeľa CV by nemal robiť nikto z vrcholového vedenia zväzu , je preto niekoľko dôvodov o ktorých budem hovoriť na P RR SZCH a budem dosť kritický a dúfam že na budúci rok sa pôjde podľa nového scenára. Čo sa týka predaja zvierat máte úplnú pravdu bolo by ideálne aby každá odbornosť mala minimálne jeden počítač v tom pavilóne kde sa daný druh nachádza .
Som optimista a človek ktorý dostal dôveru zastupovať hydinársky odbor na zasadnutiach P a RR SZCH , za tie štyri dni čo som strávil na CV Nitra som sa z mnohými dobrými postrehmi chovateľov stretol a budem sa ich snažiť preniesť aj na pôdu rokovaní nášho zväzu a verím keď sa z nich aspoň polovica ujme v praxi určite budeme všetci spokojnejší. s chovateľským pozdravom Štefan Henžel

29.11.2014 22:13
henste

XXX.XXX.138.98

peter z bratislavy napsal(a):
V niektorom z posledných čísiel českého časopisu Chovatel som vo Vestníku ČSCH videl informáciu o návrhu, že by sa od r. 2015 mali konať striedavo spoločné česko-slovenské výstavy zvierat.
Striedali by sa vystavy v Nitre a Brne.
Osobne tento návrh vítam.
Aký je Váš názor na striedavé usporiadavanie spoločnej ČS výstavy?

Dobrý večer , áno je pravda že je zámer usporadúvať CV na striedačku s priateľmi ČR sa zrodil už dávnejšie , ale keďže Český zväz má podpísané určité zmluvy z výstaviskom v Lysej, ktoré by im mali podľa mojich informácii končiť v budúcom roku . A je tu taký predbežný návrh že v budúcom roku by sa táto spoločná výstava mohla uskutočniť u nás v Nitre a v roku 2016 v Brne . Ale je to len v hypotetickej rovine nakoľko musia prebehnúť ešte veľmi dôležité rokovania na úrovni vedení zväzov.
A je tu ešte jeden problém o ktorom tu už niekto písal ,je to odlišný systém posudzovania zvierat. My sme za ten európsky a pevne verím že český kolegovia sa tiež prispôsobia a pristúpia na to pre úspešnosť tohto zámeru , ktorý by určite obohatil výstavnícku činnosť našich zväzov a v nemalej miere pohyb chovných zvierat čo by bolo na prospech chovateľstva. s chovateľským pozdravom Štefan Henžel

Neregistrovaný uživatel

29.11.2014 22:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.174.249

henste napsal(a):
Dobrý večer pán Valek , skúsim Vám odpovedať na Vaše dva body , aj keď nie som oprávnený lebo som nie riaditeľ výstavy ale niečo o všetkom viem .1. Katalógy áno je to ideálny stav keď sú pri vstupe na výstavu , no vzhľadom na to že sa výstava organizuje len dva výstavné dni pre verejnosť /sobota , nedeľa / je veľký časový tlak na vedúcich posudzovania a spracovateľov katalógov ktorý by mali odovzdať spracované katalógy aj odceneniami do určitého času , za hydinárov Vám môžem zodpovedne povedať že sme spracovaný katalóg odovzdali v piatok cca 18.00 hod a mohol ísť do tlače, neviem presne kedy odovzdali holubári a králikári a ešte aj EV anglických hrvoliakov ale my sme boli prvý tak ako každý rok. Tlač kompletných katalógov trvá podľa mojich informácii 5 hodín , takže asi treba zistiť kto kedy odovzdal sumár , nakoľko prvých pár strán aj z úvodom bolo predpripravené dopredu . Je jasné že niekto zlyhal a teraz už nemá žiadny zmysel hľadať vinníka ale treba sa z toho ponaučiť a vyvodiť z toho patričné kroky aby sme tejto nepríjemnosti predchádzali ,a môžem Vám sľúbiť že budem o možných riešeniach hovoriť na P RR SZCH.
2.Tu začnem od konca , nechcem nikoho obhajovať ani sa vyhovárať , ale môj osobný názor je že riaditeľa CV by nemal robiť nikto z vrcholového vedenia zväzu , je preto niekoľko dôvodov o ktorých budem hovoriť na P RR SZCH a budem dosť kritický a dúfam že na budúci rok sa pôjde podľa nového scenára. Čo sa týka predaja zvierat máte úplnú pravdu bolo by ideálne aby každá odbornosť mala minimálne jeden počítač v tom pavilóne kde sa daný druh nachádza .
Som optimista a človek ktorý dostal dôveru zastupovať hydinársky odbor na zasadnutiach P a RR SZCH , za tie štyri dni čo som strávil na CV Nitra som sa z mnohými dobrými postrehmi chovateľov stretol a budem sa ich snažiť preniesť aj na pôdu rokovaní nášho zväzu a verím keď sa z nich aspoň polovica ujme v praxi určite budeme všetci spokojnejší. s chovateľským pozdravom Štefan Henžel

Dobrý večer pán Henžel, ďakujem a budem Vám držať palce. S pozdravom Štefan Valek

30.11.2014 17:20
zdrobnenáwyandotka

XXX.XXX.224.174

Prosím nájdite si chvíľu času, vyplnte tento formulár. Výsledky pošleme kompetentným a veríme že vaše postrehy padnú na úrodnú pôdu. Prosím rozšírte tento formulár medzi všetkých známych!

http://goo.gl/forms/DwA9wx6yQR

30.11.2014 20:27
jozef1953

XXX.XXX.193.4

To, čo vyviedol pán Goňo na tejto výstave nemá vo svete obdobu. Posudzovať svoje zvieratá a pritom si dať ešte čestnú cenu. A z tou výlukou Pavlovských kúr ani nehovorím. Ale na Slovensku je všetko možné, že pán Goňo????? Som zvedavý oko bude za túto hrúbku omenený.
Bolo by dobré, aby posudzovatelia boli na takúto výstavu losovaní a nie takí, ktorých si vyberie pán Supuka a ceny sa rozdávajú stále tým istým chovateľom. Neznámy chovateľ nemá šancu získať cenu, aj keď má zvieratá kvalitnejšie ako známy chovateľ. Pripadá mi to tak, ako keby o cenách už bolo rozhodnuté na začiatku a posudzovanie nie je anonýmne.
Dajte si trochu námahy a porovnajte si katalógy v roku 2012,2013 a 2014. ČC boli udelené skoro tým istým chovateľom a posudzovatelia boli skoro tí istí. ČC boli udeľované poväčšine predsedom OV, alebo predsedom ZO. Radový chovateľ nemá šancu aspieť.
Načo potom vystavovať a platiť manipulačné poplatky?????????

30.11.2014 20:34
kukura

XXX.XXX.234.141

No mam pocit ze ste neni sam co ma taky pocit nieco na tom asi jesmajlík

1.12.2014 07:33
percheron

XXX.XXX.70.94

je to smutne ale radovy chovatel asi s tym nic nezmoze. Neviem ci si niektory z Vas vsimli kacicu kajugu. v katalogu oznacena ako 0,1 na ocenovacom listku tiez 0,1 videl som zle a potrebujem okuliare ked som videl v klietke 1,0?????

1.12.2014 15:36
milan53

XXX.XXX.234.153

Dobrý deň.Na N.V.som išiel s cielom kúpiť húsku Tulúzskú,nakoľko ich chovám.Bola tám 94 bodová,ale pripadala ako gunár.Rýchlo som vystál dlhú frontu a tešil som sa z nej.Na oceňovacom lístku bola ako hus,no v skutočnosti,gunár.Bolo pri posudzovaní vytknuté,väčší rámec,lalok,zobák.Po tel. hovore s majitelom,ktorý mal nahlásené2 husy,ale dosal hus a gunára.Keď to nahlásil usporiadatelom čo dodal,mu povedali,že to uvidí posudzovatel.Volal som posudzovatelovi p.Pavlovi,ten mi hovoril,že vraj má posudzovať podla katalogu.To by ma ani nemrzelo,že som kúpil gunára miesto húsky.V nedeľu po vysexovaní som zistil,že gunár má asi 1 cm dlhý penis.Keď som volal majitelovi,ten povedal,že ho nesexoval,čo sa mi veľmi nepozdáva.Čo dodať,zrejme po vykrmení pozvem deti na obed.Veď to bolo za 110 eur.Z celej výstavy,posudzovatelov a usporiadatelov mám horký pocit.Môžem iba vydvihnúť ochotu garanta u vodnej hydiny.Prepáčte môj dlhší príspevok.S pozdravom M.H.

2.12.2014 13:08
juraj77

XXX.XXX.77.206

Pekne zdravím!!

Chcel by som aj ja niečo,povedať k tejto výstave.Ja moc Nitru nemusím,ale nie z dôvodov o ktorých sa tu píše,samozrejme katalog by mal byť k dispozícii okamžite po otvorní výstavy.
Katalog nemusí byť pre mňa priamo pri vstupnom,ale prinajmenšom by sa tam mal dať kúpiť.
A vyzdvihnúť by sa mal dať aspoň v najbližšej hale.
Rozumiem,že katalogy im prídu na paletách a manipulácia v pokladniach,by bola asi pre tie ženy náročná.
Je pravda,že ideál by bol nakupovať v každej hale,ale ani v Nemecku alebo v Rakúsku,čo máme dosť pochodené,je predajné miesto len jedno!
Katalogy sa kupujú pri vstupnom a dostať ich v blízkosti predaja vstupeniek.
Skôr by mi vadilo,že sú ukradnuté zvieratá a aj po urgovaní,nieže nepríde vyrozumenie a nejaké odškodné,ale ani ospravedlnenie.
Pritom pri každej rade alebo dvoch,čo je možno pár sto kusov zvierat,sedia dvaja garanti.V Nemecku sú dvaja na celú halu,čo je niekoľko tisíc zvierat!!
Potom je to systém posudzovania,beriem sto ľudí sto chutí!!
Ale aby sa niekto pomýlil v celom svojom počte a ešte bol na to upozornený ostatnými posudzovateľmi a neopravil to,to je už drzosť!!A ešte za to zoberie peniaze!
Niektorí posudzovatelia vedia čo idú posudzovať a už dopredu majú čísla krúžkov svojich kamarátov,presnejšie ich zvierat.
Podľa mňa by sa mali zvieratá rozhádzať v plemene medzi ostatných posudzovateľov(sliepky-Kohúty),aby jeden neposudzoval všetky zvieratá jedného chovateľa.
Ďalej zvieratá posudzujú posudzovatelia,ktorí ich ani niekedy nepoznajú a posudzujú priamo zo vzorníka,to si môžu chovatelia spraviť aj sami.
Je to výstava nielen pre laickú verejnosť,ale aj pre nás chovateľov a posudzovateľ by mal to plemeno ovládať.
Najlepšie by bolo keby posudzovateľ posudzoval nejaké plemená,tie isté, dlhú dobu. Často sa stáva,že vodnú hydinu posudzujú ľudia,ktorí chovajú hrabavú a naopak a vôbec sa tomu nerozumejú!
Týmto neodborným prístupom znechucujú chovateľov od chovu a v neposlednom rade aj od vystavovania zvierat.
Politika posudzovateľov ,by nemala byť na zvierati nájsť chybu a zato ho zničiť,ale aj nájsť prednosti,ktoré treba pochváliť a nedostatky vylepšiť a nie strnúť body a často bez toho,že by tam bolo niečo napísané.
Bolo by toho viac,ale zatiaľ to stačí.

Takže nielen materiálny prístup by sa mal zmeniť,ale aj ľudský!!

Prajem veľa úspechov v chove,nemusí to byť len na výstave,postačí aj to keď má z toho radosť chovateľ!!

2.12.2014 17:30
zdrobnenáwyandotka

XXX.XXX.124.247

Na internete sa objavil celkom zaujímavý formulár. Myslím že by sme si mali nájsť chvíľu a vyplniť ho! Verím že výsledky padnú na úrodnú pôdu.

https://docs.google.com/forms/d/1kp_M8Vjwt9_Qu4lqWa2S3x-mA1pAmC3V2YuzCLwZhX8/viewform

10.1.2015 13:14
rafan

XXX.XXX.196.163

milan53 napsal(a):
Dobrý deň.Na N.V.som išiel s cielom kúpiť húsku Tulúzskú,nakoľko ich chovám.Bola tám 94 bodová,ale pripadala ako gunár.Rýchlo som vystál dlhú frontu a tešil som sa z nej.Na oceňovacom lístku bola ako hus,no v skutočnosti,gunár.Bolo pri posudzovaní vytknuté,väčší rámec,lalok,zobák.Po tel. hovore s majitelom,ktorý mal nahlásené2 husy,ale dosal hus a gunára.Keď to nahlásil usporiadatelom čo dodal,mu povedali,že to uvidí posudzovatel.Volal som posudzovatelovi p.Pavlovi,ten mi hovoril,že vraj má posudzovať podla katalogu.To by ma ani nemrzelo,že som kúpil gunára miesto húsky.V nedeľu po vysexovaní som zistil,že gunár má asi 1 cm dlhý penis.Keď som volal majitelovi,ten povedal,že ho nesexoval,čo sa mi veľmi nepozdáva.Čo dodať,zrejme po vykrmení pozvem deti na obed.Veď to bolo za 110 eur.Z celej výstavy,posudzovatelov a usporiadatelov mám horký pocit.Môžem iba vydvihnúť ochotu garanta u vodnej hydiny.Prepáčte môj dlhší príspevok.S pozdravom M.H.

úok drůbeže již (jménem uvedeného posuzovatele) pohotově zasáhla, viz zápis ze zasedání:
5) Různé, diskuse, závěr
-
- Jednáno bylo o současné zodpovědnosti posuzovatelů za hodnocená zvířata na výstavách. Do budoucna za to, zdali je vystavené zvíře přihlášené jako 1, 0 nebo 0, 1, bude zodpovídat chovatel (chovatel má vědět, co přihlašuje)

To aby jste si příště nestěžoval !

10.1.2015 14:02
lydie

XXX.XXX.70.117

rafan napsal(a):
úok drůbeže již (jménem uvedeného posuzovatele) pohotově zasáhla, viz zápis ze zasedání:
5) Různé, diskuse, závěr
-
- Jednáno bylo o současné zodpovědnosti posuzovatelů za hodnocená zvířata na výstavách. Do budoucna za to, zdali je vystavené zvíře přihlášené jako 1, 0 nebo 0, 1, bude zodpovídat chovatel (chovatel má vědět, co přihlašuje)

To aby jste si příště nestěžoval !

Ale na tom problém nestojí. Problém byl jinde, posuzovatel má poznat co posuzuje.

Smutné je, že chovatel musí posuzovateli napsat co vlastně posuzuje (jaké pohlaví).

Pokud by byla ve volieře zvířata dvě, tak jsme tam kde jsme byli.

Fakt nejsou k jednání důležitější věci?

25.1.2015 15:32
zmalejzahrady

XXX.XXX.59.225

Na NV Nitra som mal 1, 2 hus tulúzska. Pánovi posudzovateľovi sa podarilo pri jednej použiť číslice z krúžku/v nesprávnom poradí /u ostatných dvoch sa ani číslice nezhodovali.
Posudky s inými číslami ako sú na krúžkoch sú mi na dve veci - a za to som si ešte aj zaplatil.
Veľa chovateľských úspechov.

2.1.2016 20:35
pepe77

XXX.XXX.178.205

Zdravím všetkých chovateľov a prajem vela zdravia stastia a vela chovatelských usspechov v roku 2016. Peter Jablonove.

2.1.2016 20:48
pepe77

XXX.XXX.178.205

Schválně som sem prisiel, že či tu niekto nepíše o Nitre a o zdravotním stave chovu po vystave v Nitre.
Totiž u nás chovateľov zo zahoria sa vyskytla choroba u hydiny. Všetkým nám zacala hydina prskat. Začalo to telefonatom od chovatel co odomna kupil kohuta ze mu začal prskat či nemam nějaký problém. Já ze nie. Ani som nemal ďalšie 2 týždne. Ale po tom telefonát sa mi do 3 dni ozval kolega chovatel zo Stupavy ze aj jemu začali Amroxi prskat. Zasa som skontroloval chov a nic. Na to mi volal další kolega zo stupavy ze aj jemu a ze utejkaju k veterinarovi. No u mna sa ta chorroba prejavile až teraz pri tom ochaladeni a vsetci rad radom preliecujeme antibiotikami a protiparazitarnymi liekmi.
Co povedat na CV v Nitře. Len to ze ako vsetko na Slovensku málo muziky za vela penazi. To smě my Slováci stále len frfleme a nic neurobime. Nehovorim ze viem co robit no budem nad tým všetkým dost uvažovat. Som mladý chovatel lebo v org. Som 3 roky.
Vsetko na Slovensku upadá a hlavně chovatelstvo, lebo tu sa nedá zbohatnut a už nic vytuneluvat teda myslím. Preto to nemá úroveň.

2.1.2016 20:53
pepe77

XXX.XXX.178.205

Chovateli hydiny ak máte nějaký zdravotny problém po výstavě v Nitře tak sem prosím napište poznatky co nám všetkým pomozu. Nerad by som prisiel o chov ako niekolko poprednych chovateľov v roku 2015 ako som pocul z rôznych zdrojov.
Peter Jablonove.

26.1.2016 09:01
012dusan

XXX.XXX.12.177

zmalejzahrady napsal(a):
Na NV Nitra som mal 1, 2 hus tulúzska. Pánovi posudzovateľovi sa podarilo pri jednej použiť číslice z krúžku/v nesprávnom poradí /u ostatných dvoch sa ani číslice nezhodovali.
Posudky s inými číslami ako sú na krúžkoch sú mi na dve veci - a za to som si ešte aj zaplatil.
Veľa chovateľských úspechov.

Pozeram a cumim, o ktorej vystave sa pise? aky datum? totizto na vystave 12 a 13, dec 2015 som mal ja dve tuluzky a ziadne ine tam neboli, o akych inych troch tuluzkach je rec? aha rok 2014 ok.

Přidejte reakci

Přidat smajlík