Tento rok sa mi vyskytla takato farba.Ako male kačiatko bola klasická žltá s veľmi jemnym naznakom kresby.Teraz je smotanova so žltoplavým hrudníkom a zadnou častou tela.A na kridlach má pruhy tej istej farby.Mam aj s druhého hniezda káčera.Ten je taky istý.
Z najväčšou pravdepodobnostou pochádzajú z rodičov v modrej rade kde bol v predošlých gen.pripareny hnedý jedinec. Variabilita sfarbenia potomstva aj pri pareni rovnakých jedincov je široká, od modroplavej po zltoplavu a ešte sa môžu vystiepit iné netradičné farby. Škvrnita kresba po prepereni zmizne, resp.sa rozleje po štíte krídla. Pred pár rokmi som sa im venoval v čistej forme do 3.gen. Teraz sa im venuje pani pod nickom Lydie. Treba pozrieť témy o farebných pizmovkach.
zbosace
napsal(a):
Z najväčšou pravdepodobnostou pochádzajú z rodičov v modrej rade kde bol v predošlých gen.pripareny hnedý jedinec. Variabilita sfarbenia potomstva aj pri pareni rovnakých jedincov je široká, od modroplavej po zltoplavu a ešte sa môžu vystiepit iné netradičné farby. Škvrnita kresba po prepereni zmizne, resp.sa rozleje po štíte krídla. Pred pár rokmi som sa im venoval v čistej forme do 3.gen. Teraz sa im venuje pani pod nickom Lydie. Treba pozrieť témy o farebných pizmovkach.
Velmi pekne dakujem za odpoved.Necham si ich do dalsieho chovu a uvidim,co z toho vyjde.Pierka na kridlach maju svetle plave lemovanie.
Možno by vám pomohol katalóg z NV v Nitre. Len neviem v ktorom roku som ich tam videl. Mám taký dojem že ich vystavoval niekto z Malaciek. Počul som že sa dajú zohnať na rakúskych burzách. Poproste pána Henžela alebo pána Ferjenčika. To sú taký svetobežníci a p.Ferjenčik ich v NR určite aj fotil.
zbosace
napsal(a):
Možno by vám pomohol katalóg z NV v Nitre. Len neviem v ktorom roku som ich tam videl. Mám taký dojem že ich vystavoval niekto z Malaciek. Počul som že sa dajú zohnať na rakúskych burzách. Poproste pána Henžela alebo pána Ferjenčika. To sú taký svetobežníci a p.Ferjenčik ich v NR určite aj fotil.
Velmi pekne dakujem za info.
Klucove slovo Néma Kacsa, predam = elad naslo zopar ferebnych razov http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=0&na_step=30&t=9208796&na_order=
Zdravím! Vie mi niekto, aspoň zhruba, povedať čo môžem čakať, že z tohoto vyrastie? Vlani na jeseň som zohnal nových káčerov a tento rok sa mi liahnu dosť neobvykle sfarbené mláďatá. Vopred ďakujem.