Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.12.2014 20:07
jellec

XXX.XXX.195.159

Dobry den,dnes jsem v Lipnsku zakoupil kohouta a dve slepice,mel jsem je v celkem slusne velke krabici necele tri hodky a když jsem prijel domu kohout byl mrtvy,nebyl ještě zcela ztuhly a když jsem mu zmackl hrudnik sly mu z nosu bublinky a malinko jakoby ryma,nevite cim to mohlo byt?mohl dostat třeba infarkt?v podbodne velke krabici jsem vozil drubez i delší do´bu a v pohode,dekuji

7.12.2014 21:21
mapuche

XXX.XXX.242.32

Ten kohut bol chory.

7.12.2014 21:37
dorm

XXX.XXX.202.18

Zvířata jsou minimálně od pondělka v pohybu,domácí odchyt,hodiny v přenoskách,doprava třeba po německu několik hodin,zaklecení,posouzení,jiné krmivo,kohouti nepřepažený to vše rovná se stres skoro týden pak odvoz to vše urychlí
Na výstavě bylo k vidění spousta zvířat s rýmou !
To prostě ke koupi jak v cizině tak u nás někdy patří!
škoda,o jakého plemeno kohouta se jednalo??

7.12.2014 21:54
jellec

XXX.XXX.195.159

slo o zerzejskeho obra ale prave ze nebyl vystavovany ale dovezl mi ho pan k vystavisti,prvni co me napadlo byla hned ta ptaci chripka co byla avizovana ale to j asi blbost ne ze by to takhle vyslo:)

7.12.2014 21:58
lydie

XXX.XXX.70.117

jellec napsal(a):
slo o zerzejskeho obra ale prave ze nebyl vystavovany ale dovezl mi ho pan k vystavisti,prvni co me napadlo byla hned ta ptaci chripka co byla avizovana ale to j asi blbost ne ze by to takhle vyslo:)

Ale takhle z patra nikdo nemůže vyvěštit co se kohoutovi stalo. Pokud chcete mít jistotu, vezměte zítra kohouta k veterináři, ať ho odešle na pitvu.

7.12.2014 22:06
Jiří Herynek

XXX.XXX.218.182

lydie napsal(a):
Ale takhle z patra nikdo nemůže vyvěštit co se kohoutovi stalo. Pokud chcete mít jistotu, vezměte zítra kohouta k veterináři, ať ho odešle na pitvu.

asi taksmajlík

7.12.2014 22:41
tereza.128

XXX.XXX.32.52

Nerada bych malovala čerta na zeď, ale v Německu je ptačí chřipka. Z toho důvodu se neměla drůbež vyvážet do jiných zemí a prodej na výstavě byl povolen jen Němcům. Mnoho chovatelů tam raději vůbec nejelo.
Opravdu moc si přeji, už kvůli nám ostatním, aby ji ten kohout neměl. Neumím si představit, přijít o své miláčky, jestli se to svinstvo dostane k nám. smajlík

7.12.2014 22:56
lydie

XXX.XXX.70.117

Mnoho chovatelů tam nejelo, protože nechtěli riskovat, že nic nekoupí.

Pokud by bylo u našich sousedů takové riziko, bylo by rozumnější výstavu zrušit. Takto se nedal v žádném případě uhlídat prodej pouze pro jejich státní příslušníky.

7.12.2014 23:14
tereza.128

XXX.XXX.32.52

lydie napsal(a):
Mnoho chovatelů tam nejelo, protože nechtěli riskovat, že nic nekoupí.

Pokud by bylo u našich sousedů takové riziko, bylo by rozumnější výstavu zrušit. Takto se nedal v žádném případě uhlídat prodej pouze pro jejich státní příslušníky.

Tím si právě nejsem tak jistá a dost mě překvapilo, že se výstava koná. My do Lipska nejeli právě z obavy z nákazy. Články na netu nejsou nijak povzbudivé, třeba tady:
http://www.ararauna.cz/2014/11/ptaci-chripka-h5n8-dorazila-do-nemecka-nizozemi-a-britanie-cesti-chovatele-se-maji-mit-na-pozoru/
Tím nechci šířit paniku, ale mám vážně strach, aby se to sem nedostalo. Ještě si moc dobře pamatuji, jak to probíhalo minule, když nám veterináři hrozili, že jestli se to někde v okolí objeví, budeme muset všichni utratit svá zvířata, i když budou zdravá.smajlík
Takže si opravdu přeji, aby pánův kohout chřipku neměl.

7.12.2014 23:17
jellec

XXX.XXX.195.159

nemaloval bych certa na zed,pan je z jiného mista nez chripka byla ale jinak chápu obavu,ja takto prisel tenkrat o holuby,mel jsem jich dost a vyborne kvality,veterinari sli z našeho konce vesnice,me je všechny usmrtili a dal uz jen zakazali jejich pousteni ven,a to jsem byl jediny který je nepoustel a mel je ve voliere,holt jsem mel smulu a stacilo par minut navíc nez dostali jiné narizeni

8.12.2014 00:35
dorm

XXX.XXX.202.18

Kdyby to bylo opravdu tak hrozné tak by výstava nebyla.Když to tu bylo poprvé tak se postupovalo podle nepsaného scenáře,protože nikdo nevěděl co chřipka dokáže.Padni komu padni
teď to vědí,tak jsou v klidu.Jsou hroznější choroby drůbeže které podléhají nahlášení a možná i na některém dvorku toho, kdo to tu čtesmajlík
Na rakovinu umírá každou minutu tisíc lidí a s lékem také nějak nespěchají.Nějaká pt.chřipka je nechává už v klidu.
Zachovejte paniku!!!smajlík

8.12.2014 07:52
chov.

XXX.XXX.79.4

- asi se tento příspěvek zde vůbec neměl objevit!! smajlík
- pro svůj klid /když se již udělalo něco zakázaného/ měl by jít kohoutek přeci jen k veta!
- nevěřím, že by to byla chřipka /jak píše dorm- strašně moc stresů - jen ten velký rozdíl teplot aj.
- do Lipska jsme přeci jen nejeli /hlavně to nestálo za tu starost, kdyby potom něco chcíplo /to byl můj argument a je to tady/!
- čekali se i velké kontroly a pokuty na silnici /jak jsem se dozvěděl nahoře /nechci psát u těch hodných/ nebyly, ale dole u těch důslednějších -byly/!
- no varování - před Welsem a Straubingem?
- ale snad bude pokoj a klid ?

- //domnívám se, že kdyby se u nás vyšetřila nějaká ta mrtvá labuť, tak ...

- //a dodám: - zatím mám chřipku já - tak jdu zase pod peřinu ....smajlík Beda

8.12.2014 07:59
chov.

XXX.XXX.79.4

jellec napsal(a):

- ach jó ... smajlík
- a dát to na Faunu ... smajlík

8.12.2014 16:04
chov.

XXX.XXX.79.4

- to co si přečtete se týká pouze řádně nakoupených zvířat na výstavě!
- pokud se něco koupí na parkovišti-je to v době Al -snad odvaha ??

8.12.2014 17:55
jellec

XXX.XXX.195.159

kohout uz je na statni veterinarni na pitve a pro uklidneni všech je absolutne vyvraceno ze by to byla chripka,jen uz jde o to na co chicpnul pro moji bezpečnost a preleceni nez pujdou slepice do chovu,veterinarka mi rikala ze existuje nejaka ,,záruka´´ na zvire když uhyne takto brzo po odkoupeni,vite o tom něco?

8.12.2014 19:43
Jiří Herynek

XXX.XXX.218.182

Je to myslím 14 dní, ale dohoňte ho, Němčoura. Oni možná ta pravidla platí v celé EU, ten kohout nebyl asi v kondici, já vozil kohouty v papírové bedně celý den po celé republice, asi 12 h, a v pohodě. Ono to mohla být i dehydratace, kdo ví, jak byl dlouho chycen-spekulace.

8.12.2014 20:30
tereza.128

XXX.XXX.32.83

jellec napsal(a):
kohout uz je na statni veterinarni na pitve a pro uklidneni všech je absolutne vyvraceno ze by to byla chripka,jen uz jde o to na co chicpnul pro moji bezpečnost a preleceni nez pujdou slepice do chovu,veterinarka mi rikala ze existuje nejaka ,,záruka´´ na zvire když uhyne takto brzo po odkoupeni,vite o tom něco?

Jsem ráda za Vás i za sebe.
K té záruce:
u nás platí 6 týdnů na skryté vady, což může být i onemocnění, ale jestli to tak je všude v unii nevím. To by Vám měla říct právě vet.správa. Každopádně úhyn v den koupě je zcela jistě v limitu i v Německu.
Pokud se ale chovatel bude cukat, asi není šance z něj něco vymoci, jedině soud ( v Německu) a to se asi sakra prodraží.

8.12.2014 20:38
chov.

XXX.XXX.79.4

- no jasně! Zákon - nezákon, to Vás vůbec nemusí zajímat!
Je to jen o slušnosti, ochotě a dorozumění!! smajlík

8.12.2014 21:20
dorm

XXX.XXX.202.18

jen jestli má nějaký kontakt na němčoura

10.12.2014 16:29
tereza.128

XXX.XXX.32.242

jellec napsal(a):

Chci se zeptat, jestli už víte, co kohoutovi vlastně bylo? A co Němčour, jak se staví k reklamaci?

Přidejte reakci

Přidat smajlík