Nedávno pribudla téma zW lososové, tak ja pridám aj naše zW zlaté bielo lemované. Uvítal by som tiež spoluprácu - výmenu, alebo predaj zvierat. V tomto farebnom ráze je ich tiež veľmi málo.
st04
napsal(a):
Nedávno pribudla téma zW lososové, tak ja pridám aj naše zW zlaté bielo lemované. Uvítal by som tiež spoluprácu - výmenu, alebo predaj zvierat. V tomto farebnom ráze je ich tiež veľmi málo.
Ja mam monemtalne v lihni vajicka jak bilozlatych tak modrozlatych tak sem zvedav kolik jich bude spolupraci rad navazu.
2mazutak
napsal(a):
Já jsem nasadil včera 30 vajec směs černozlatých, bílozlatých a modrozlatých.mám je pohromadě 4 slepičky čz,1 bz,1 mz, a u nich dva kohouti 1mz,1bz.původ je z modrozlatých, ti se jak mi bylo zděleno štěpí na tyto tři variety.tak jsem na to zvědav.
Bylo by mozne od vas 30 vajicek diky.
Tereza Palánová

XXX.XXX.240.122
Dobrý den, dovolte prosím, abych se na Vás obrátila v diskusi. Chceme založit chov cca 6 slepiček zdrobnělých wyandotek + 1 kohoutka. Jako začátečníci se bohužel bojíme riskovat chov z násadbových vajec. Mohla bych se prosím zeptat, zda náhodou někdo neplánujete tyto slepičky prodávat? Jsme schopni pro ně dojet po ČR. Moc děkuji Tereza Palánová tereza.klouckova@seznam.cz.
Dobrý večer. Chcel by som podotknúť ku tomu štepeniu wyandotiek. Z modrozlatých nikdy nedostanete čisté bielozlaté. Je to len, odpad", ale aj s tým sa dá pokračovať. Treba ich krížiť najlepšie s čistým bielozlatým kohútom, ale na začiatok stačí aj svetlý modrozlatý kohút. Je to však beh na dlhé trate. Ďalej, aj čisté bielozlaté wyandotky dávajú zlaté. Oficiálne 50:50%, ale nám sa vždy vyliahne viac bielozlatých.
Tento rok skúšame bielozlatá x zlatá a modrozlatá x zlatá. Všetko poctivo značíme a krúžkujeme, aby sme videli výsledok.