Mňa by zaujímalo či slepiciam stačí kurník, ktorý majú postavený.
Kurník je rožmerov: š x h x v - 3 m x 3 m x 1,5m. Majú teraz iba jeden otvor o šírke 50 cm počas dňa, na noc zakrývam kusom plexiskla.
Kurník je postavený zo zateplených panelov plnených PUR penou, hrúbka 5 cm. Od zeme je to izolované drevom, na zemi majú cca 5 cm hrubú podstielku z pilín, pravidelne menené podľa potreby. Je tam cca 90 slepíc. Voda im tam zatiaľ nemrzne, ale otázka, pri mrazoch - 15 v noci, mám prikurovať, alebo im stačí čo majú sami nadýchané? Nemeral som teplotu v kurníku, ale voda vnútri nezamŕza, ale ráno keď otvorím tak je tam teplo :)
Vetranie vyriešené z dvoch bokov, cca 2 cm škárami. Kurník je v závetrí, chránený pred silným vetrom.
Moje nervy, uf, to jsem se uklidnila. Tak to se tam vlezou. Teď zase nevím, proč by je měly desky trápit. Já mám kurník z desek, docela látaný, (manželův výrobek, čili nesmím mít výhrady) Tak pozoruji teploměr a meteostanici, jak to vypadá. No mínus 8 stupňů. Brr. Loni byla zima v celku teplá, ale letos nevím, jak dopadnu. Kachny jsou v děsném provizoriu, ale ty mají aspoň spoustu sena. Dveře slepicím zakrývám dekou.
U vás nemám obavy, pokud jim voda nezamrzá, je to dobré. Vždycky se dá přitápět, takže žádné obavy. Hlavně krmit, plné volátka jsou základ.